slot deposit 1000

slot deposit 1000

keluaran macau

demo slot pg

paito macau

data macau

toto macau

live draw macau

keluaran macau

slot777

slot 1000

slot777

slot88

slot777

slot777

slot777

  • slot gacor
  • slot depo 5k

    slot deposit 5000

    slot qris

    slot demo

    slot deposit 5000

    slot deposit 5000

    data macau

    slot deposit 1000

    slot 1000

    slot 1000

    slot1000

    slot 1000

    slot88

    slot88

    slot maxwin

    slot 1000

    slot777

    slot1000

    slot1000

    slot1000

    slot1000

    slot1000

    slot88

    slot deposit 1000

    slot

     
    avatar_AVCI

    TEİ MOTOR PROJELERİ

    Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

    « önceki - sonraki »

    0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Galiba kıbrustaki teknofestte SSB başkanı laf arasında bunun 3000 beygiri de yolda diye geçmişti.

    Yalnız atak-2 projesi öncelik açısından biraz ötelendiğinden ve t-925 projesi de son haliyle ağırlık olarak eh-101 yerine t-70'e yakınsasığından dolayı sanıyorum 3000 beygirin hedef zamanı da biraz ötelenmiş olabilir.

    Bir sonraki seçim öncesine yani 2033'e artık nasipse.
    Linkback: Ynt: TEİ MOTOR PROJELERİ

         TS 1400 motorlu insansız gökbey modeli yapılmalıdır bu helikopter yüksek riskli tüm görevleri yapabilir pilot kaybı riskini almadan, faydaları saymakla bitmez TSK nin gücüne güç katar.
        Aynı zamanda ts 1400 motorunun dahada geliştirilmesinde faydası olur.
        İnsansız helikopterde motorun sertifikasyon sürecini beklemeye gerek yok çünkü insan kaybı riski yok

    Alıntı YapTEI. Türkiye'nin Milli Motorlari.

    TEI, milyarlarca dolarlık ihracata imza attı. ΤΕΙ, yurt dışındaki bir müşterisinden 2.950.000.000 Dolar değerinde sipariş aldı.



    https://www.instagram.com/p/DTAuFqUjEd_/?igsh=MTVwOHlsZnhxa2NwYw==

    TEI, 2.95 Milyar Dolarlık Sipariş ile 2026'nın İlk Büyük İhracat Başarısını Kazandı



    Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, yaptığı sosyal medya paylaşımında "2026'nın ilk büyük ihracat başarısı TEI (TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.) imzasıyla geldi. Yurt dışından kazanılan 2,95 milyar dolarlık sipariş; Türkiye'nin yüksek katma değerli motor üretim teknolojilerinde dünyanın sayılı merkezleri arasında yer aldığının da güçlü bir teyididir" dedi.

    Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün,  yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

    "2025 yılını rekorlarla geride bırakırken, 2026'nın ilk büyük ihracat başarısı da TEI imzasıyla geldi. Yurt dışından kazanılan 2,95 milyar dolarlık sipariş; Türkiye'nin yüksek katma değerli motor üretim teknolojilerinde dünyanın sayılı merkezleri arasında yer aldığının da güçlü bir teyididir. Yeni siparişler, küresel sivil ve askeri havacılıkta yaygın kullanılan 22 farklı motor programı için üretilecek parçaları ve bakım-onarım hizmetlerini kapsıyor. Teslimatlar 2026 yılında başlıyor. Alınan siparişle birlikte, TEI'nin toplam sipariş hacminin 8,2 milyar dolara ulaşması, havacılık motorları alanında ulaştığı yüksek mühendislik yetkinliğinin, üretim disiplininin ve küresel ölçekte tesis edilen güvenilirliğinin somut bir göstergesidir. Bu noktada, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma ve havacılık sanayiini bütüncül bir ekosistem olarak ele alan yaklaşımı belirleyici olmuştur.

    Uzun soluklu politikalar, kararlı destek mekanizmaları ve ihracatı merkeze alan stratejik yönelim sayesinde sektörümüz; teknoloji üreten, küresel rekabette söz sahibi olan ve sürdürülebilir büyümeyi başaran bir yapıya kavuşmuştur. Bu büyük başarıda emeği geçen TEI ailesini, mühendislerimizi, teknisyenlerimizi ve başkanlığımızdaki kıymetli çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum"

    Ne motoru bu ?

    Afedersiniz şayet sipariş ettiğimiz Boeing yada Airbus yolcu uçaklarına karşılık bu uçakların üretimine ilişkin ofset'se ben bunu gerçek manada ihracat başarısı olarak görmem

    Çünkü başka türlü ne ts1400 tam hazır ne tf6000 nede tf10000 bu motorlarla prototip üreten ülkede yok
    Herşey kızılelma için

    22 farklı motorun bakım ve yedek parçası diyor. 22 farklı motoru olan firma hangisi ki? Zaten olsa olsa 2-3 tanedir. :)

    Alıntı YapYerli motorlarda sessiz devrim Kritik parçalar bilinçli seçildi.



    TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, tasarımda ve malzeme seçiminde çok stratejik seçimler yapmak gerektiğini belirterek, "Motorumuz 3-5 kilo rakip motordan ağır oldu ama biz dünyada birden çok yerden tedarik edebileceğimiz malzemelerle topladık. Bundan dolayı da zamanı geldiğinde üretebiliyoruz." dedi.


    Akşit, "Değişime Yön Veren Liderler" oturumunda yaptığı konuşmada, değişimin çok hızlı yaşandığı bir dönemde olunduğunu belirterek, "Değişemediğimiz zaman oyunun dışında kalmamız artık birkaç asır veya birkaç 10 yıl almıyor, bu süre birkaç yıla kadar indi." diye konuştu.


    Başarılı yöneticinin artık sadece Türkiye savunma sanayisini değil, dünyadaki politik şeyleri sürekli takip etmesi gerektiğini belirten Akşit, şunları kaydetti:

    "Bu jeopolitik, tedarik zincirinizi veya tedarik zincirine giden yollarda kesintilere maruz bırakabiliyor. Geliştirdiğiniz ürünün hem üstün hem fiyat açısından rekabetçi olması lazım ama hepsini bir arada yapamayacağınız için denge gözeteceksiniz. Buradaki dengeleri seçerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geçen yılın son günlerinde 3 milyar dolara yakın bir satış bağlantısı gerçekleştirdik. Bunlar, müşterinin bizim o malı birkaç yıl içinde yüksek adetlerle kendisine istenilen kalitede verebileceğimizden emin olmasıyla gerçekleşiyor."

    Akşit, bazı müşterilerle pazarlığın fiyat indiriminde diretmeleri sebebiyle yıl sonuna kaldığını aktararak, "Biz de vermemek için direttik, çünkü kalitemizden ve zamanında vereceğimizden eminler. Çok ucuz şeyle rekabet etmek istersek Uzak Doğu ülkelerinde çok ucuza bunu yaptırabiliyorlar. Müşterinin kalite algısı ve istediğimiz fiyatta satabilmek önemli." dedi.

    https://bigpara.hurriyet.com.tr/haberler/genel-haberler/yerli-motorlarda-sessiz-devrim-kritik-parcalar-bilincli-secildi_ID1623433/

    Alıntı Yap🇹🇷TS1400'de seri üretim teslimatları başlıyor.

    🔸TEI Genel Müdürü Akşit: "TS1400 seri üretime başladı, seri üretim teslimatları da bu yıl başlayacak ama sertifikasyon bitmeden GÖKBEY'in üstüne konulup teslim edilemez. Çünkü GÖKBEY sivil sertifikalı bir helikopter. Motor da sivil sertifikasyon sürecini tamamlamadan GÖKBEY'in üstünde satılamaz. Ama biz ilk seri imalat faaliyetlerine bu yıl başlıyoruz."



    @TEI_TUSAS https://defenceturk.net/tei-genel-muduru-aksit-tf6000-ile-5900-libre-guce-ulastikk

    #1478
    Bu metne teslimatlar başlıyor başlığı atmak çok yanıltıcı. Metnin tercümesi ;

    * seri imalat faaliyeti : seri imalat için alt yüklenicilerin tespiti, son montaj hattının yerinin ve iş akışının planlanması , belki kurulumlar için ihalelere çıkılması.

    * bu faaliyetlerin (bina/hat inşası/alt yüklenicilerin seçilmesi ve onların da kendi tezgah/hatlarını kurması şimdi başlarsa en az 2 yıl.

    *2 yıl sonra ön imalata geçilirse ilk motorların hattan ve tei testlerinden geçip kullanıcı testleri için tusaşa teslim edilmesi en az 1 yıl.

    *tusaşın testleri pozitif geçerse ilk kafileyi geçici kabul etmesi ve bu ön üretim motorlar ile uçan  ilk kafile uçan bu 3-4 helikopteri bir kuruma vermesi 2 yıl. (Muhtemelen bu takvimi seçim öncesine denk getirmek isteyebilirler)

    *böylece alıcı kuvvetin ilk milli motorlu gökbey tedariği (ilk kafile geçici kabul) iyimser tahminle bugün faaliyetler başlasa en az 4 yıl sonra: 2030. Sonra üretimler planlanan hızda devam eder.


    sertifikasyon olmadan motoru helikopter üzerine koyamıyoruz demesi bence yanıltıcı


    Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
    İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
    Footer menü
    Hakkımızda
    Bize Ulaşın
    Biz Kimiz
    Hizmetlerimiz