Su-30 FLANKER

Başlatan SKYWOLF, 08 Nisan 2010, 05:30:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rusların teknolojik olarak savaş araç gereçlerinde geri kaldıkları su götürmez bir gerçek , ancak düşen uçaklarıyla ilgili zannedersem ukraynadaki savaşın etkisiyle bakım onarımdaki gecikmeler ile yedek parça teminindeki aksamaların ve tecrübeli pilotların da bu cepheye kaydırılmasının sebep olduğunu düşünmemiz daha doğru olur Mesajı Paylaş

aero dinamik tasarım adına en canavar uçakları tasarlayabiliyorlar.ama işçilik bakım onarım malzeme kalitesi dersen çinlileri hintlileri afrikalı kabileleri mumla aratırlar.adamlar 2. dünya savaşı mantığında kalmışlar.nitelik nicelik mevzusunda kısır döngüye hapsolmuşlar. ilk kez su 57 de biraz işçilik kalitesini artırmaya çalıştılar ondada uçağı bitiremediler.su 35 yada mig 29 u biz üretseydik dehşet bir canavar ortaya çıkardı.bizim ürünlerle birleştirilse birde tadından yenmez. Mesajı Paylaş

Rusya'nın Kaliningrad bölgesinde eğitim uçuşu sırasında Su-30 savaş uçağının düşmesi sonucu 2 pilot hayatını kaybetti.

Rus Silahlı Kuvvetleri Batı Askeri Bölgesi'nden yapılan açıklamada, Kaliningrad'da eğitim uçuşu gerçekleştiren Su-30 savaş uçağının düştüğü bildirildi. Uçaktaki 2 pilotun hayatını kaybettiği aktarıldı. Uçakta mühimmat olmadığı, kazanın teknik bir arıza sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi.



Rusya'nın Avrupa'daki toprağı olarak bilinen Kaliningrad, Baltık Denizi'nde NATO devletleri Polonya ve Litvanya arasında bulunuyor. Rus ordusu, Su-30 savaş uçağını Ukrayna'daki savaşta yoğun bir şekilde kullanıyor.

https://www.haber7.com/dunya/haber/3345355-rusyada-su-30-savas-ucagi-dustu-2-olu Mesajı Paylaş

Hindistan Kabine Güvenlik Komitesi, Rusya ile 240 adet Su-30MKI savaş uçağı motoru üretimi için değeri 3.3 milyar dolar olan bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

Hindistan Savunma Bakanlığı da sözleşmenin resmileştiğini aktarırken, bu kararın önümüzdeki 8 yıllık süreçte Hindistan Hava Kuvvetleri'nin güçlendirilmesine destek olacağının altını çizdi. Rusya ve Hindistan arasındaki anlaşmaya göre Su-30MKI Flanker-H savaş uçağı motorları, Hindistan'daki Hindustan Aeronautics Limited (HAL) şirketinin Koraput tesisinde üretilecek.



Moskova 2000 yılında, Hindistan'ın Sukhoi Su-30MKI savaş uçaklarına güç veren Al-31FP motorlarının lisans altı üretimine izin vermişti. Hindistan Hava Kuvvetleri için üretilecek bu motorlar, Rusya için de mali bir gelir anlamına geliyor. Yapılan anlaşmaya göre Rusya, toplamda 1.4 milyar dolarlık bir ücret karşılığında Hindistan ile anlaşma sağladı.

Yeni Delhi'de resmileştirilen anlaşma, Hindistan'ın önemli askeri ekipmanların üretimini yerlileştirme hedefini destekliyor. Bu ortaklık, yalnızca Hindistan'ın savunmadaki kendi kendine yeterliliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Rusya ile stratejik savunma iş birliğini güçlendirerek daha fazla yerel üretim sağlıyor ve yabancı tedarikçilere olan ihtiyacı azaltıyor.

AL-31FP motoru, Hindistan'ın Su-30MKI savaş uçakları için tasarlanmış ve AL-31F motorunun geliştirilmiş bir versiyonu olarak biliniyor. Al-31FP, egzoz nozullarının dönmesine olanak tanıyan itme vektörleriyle birlikte, hava muharebelerinde Su-30MKI savaş uçaklarına yüksek bir manevra kabiliyeti sağlıyor.

Þu anda Hindistan Hava Kuvvetleri'nde toplam 272 adet Su-30MKI savaş uçağı bulunuyor ve yeni imzalanan anlaşmayla birlikte önümüzdeki yıllarda bu sayının artış göstermesi de muhtemel. Su-30MKI'ya ek olarak Hindistan Hava Kuvvetleri'nde MİG-21, MİG-29 ve Dassault Rafale gibi savaş uçakları da bulunuyor. Aynı zamanda Hindistan, yerli olarak geliştirilen 24 adet HAL Tejas savaş uçağını da işletiyor.

Su-30MKI

Su-30 serisi uçaklar Su-27'nin iki kişilik ileri eğitim versiyonu olan Su-27UB varyantı esas alınarak geliştirilmiştir. NATO kod adı "Flanker"dır. Su-30, taktik bombardıman görevleri de yapabilen çok görevli bir avcı uçağıdır.

• Mürettebat= 2
• Uzunluk= 21.935 m
• Kanat açıklığı= 14.7m
• Boş ağırlık= 17,700 kg
• Azami kalkış ağırlığı= 34,500 kg
• Azami hız= 2,120 km/h Mach 2
• Menzil= 3,000 km
• Azami İrtifa= 17,300 m (60,700 ft)

https://www.savunmasanayist.com/hindistandan-rusyaya-can-suyu-3-3-milyar-dolar/ Mesajı Paylaş

http://www.facebook.com/share/r/15fBfgihXj/

Su30 un arkasınaki iki motor arasındaki konide paraşüt var su 35 ve Su57 de radar olduğu söyleniyor keşke sn Marmara buna ilişkin görsel paylaşsa. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Şubat 2025, 02:23:22http://www.facebook.com/share/r/15fBfgihXj/

Su30 un arkasınaki iki motor arasındaki konide paraşüt var su 35 ve Su57 de radar olduğu söyleniyor keşke sn Marmara buna ilişkin görsel paylaşsa.

Su-35 ve Su-57 dediğiniz kısmında paraşüt ve füze saldırından ikaz sistmei sensör var, radar yok.








Linkback: Ynt: Su-30 FLANKER Mesajı Paylaş

#106
http://basicsaboutaerodynamicsandavionics.wordpress.com/2022/09/26/su-57-radar-scattering-simulation/

Sn.marmara Su 57 için Böyle bir kaynak buldum ve burda iki kuyruk arasında L402 denilen bir aviyonikten bahsedilmiş...

Acaba erken duhul yada prototip olan bir su57 demi bir paraşüt eklenmiş yada arka radardan vazgeçilmiş mı?

Ayrıca sizin bahsettiğiniz radarblockerdan bahsetmiş,acaba F16,f15,rafale,su35 gibi uçaklara uygulanabilir mi? çünkü ne derece etkili olduğu diyaframlarla belirtilmiş. Mesajı Paylaş

#107
Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Şubat 2025, 13:09:07http://basicsaboutaerodynamicsandavionics.wordpress.com/2022/09/26/su-57-radar-scattering-simulation/

Sn.marmara Su 57 için Böyle bir kaynak buldum ve burda iki kuyruk arasında L402 denilen bir aviyonikten bahsedilmiş...

Acaba erken duhul yada prototip olan bir su57 demi bir paraşüt eklenmiş yada arka radardan vazgeçilmiş mı?

Ayrıca sizin bahsettiğiniz radarblockerdan bahsetmiş,acaba F16,f15,rafale,su35 gibi uçaklara uygulanabilir mi? çünkü ne derece etkili olduğu diyaframlarla belirtilmiş.


L402 elektronik harp sistemi jammer, radar değil. Arkadan gelen füze saldırısına ve radar kilit atışına karşı arka tarafına monte edilmiştir. Potototip PAK FA T-50'ler ve senraki seri üretim S-57'lerde arka tarafında radarı yok. Bolca sensörleri var, yanak radarları, yan ve ön tarafında İRST optik, füze saldırısına karşı ikaz sensörleri.

4.nesil jetlerin hava alığına radar blocker takılabilir ama bu jetlerin geometrik yapısı, kanat ve gövde altında silah taşıması, uçuş menzili kısa olduğu için ek yakıt tankı taşıması gibi nedenlerden dolayı radara yansıması büyüktür. Radar blockerin olup olmaması pek de bir değişiklik yapamaz görünmezilk açısından. 4.nesil jetler sensör açısında 5.nesili yakaladı diyebiliriz en azından radarı. Ancak motoru sepercruise özelliği, gövde içi silah istasyonu olmadığı için hiç birisi radara az gözüken jet değil.

Verdiğiniz linkte bilgisayar ortamında hesaplama yapmışlar, tamamen gerçekçi olduğunu söyleyemeyiz.



Mesajı Paylaş

Radar blockerlar

Bence dahili yakıt deposu büyük su35,f15 gibi uçaklarda etkili olur özellikle f15 de yada ex gibi uçaklarda yada menzili yüksek süper seyir kabiliyetli rafalede...

Düşünsenize su35 e aesa radar koymuşlar burun konissini stealth yapmışlar,dikey stabiletiseni stealth yapmışlar birde radar blocker koydular mı canavar gibi uçak olur isiminede su37 koysunlar . Mesajı Paylaş

#109
Su-35'in AESA'lı modeli bu sene tanıtılması bekleniyor, Su-57'nin radarı olacak.

Su-35 ek yakıt tankına gerek yok, gövde içi yakıt deposu 11.5 ton, kuru ağırlığı 18 ton ve maksimum kalkış ağırlığı 34.5 ton. Full yakıt aldığında 30 ton olur, mühimmat için 5 tonluk rezerv kalıyor. Hava-hava muhaberesi için bu fazlasıyla yeterli. Onun için Flanker ailesi ek yakıt tankı taşımıyor, Su-34 Fullback taşıyor.

Ek yakıt tankı taşımanın büyük eksikleri var.
- Öncelikle mühimmat için ayırdığı pilonları yerini alması
- Kanat ve gövde altına fazla yük binmesi
- Manevra kabiliyeti azalması
- Hava sürtünmesine ters etki vermesi
- RCS değerinin artması, radara daha fazla yansıması.

Su-35 ile Su-27 geometrik yapısı benzer ama farklı jetler. Sensör, motor, radar açısından değil, gövde yapısından bile farklı.
Mesela Su-27 9.4 ton gövde içi yakıt taşıyor ama Su-35 11.5 ton, arada 2 ton büyük fark.

Altta resimde farkları mevcut. Su-35 kokpit daha büyük, önündeki İRST optik sol tarafında, hava alıkları daha büyük, gövde ve kanatları 4% daha kalın, kuyruk daha büyük, ön tekerleği çift, hava freni yok. Kısacası Su-35 kardeşi Su-27 göre daha kaslı bodyguard vücut var onda.

Siyah çizgi Su-35.













Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz