MiG-29/Mig-35 Fulcrum

Başlatan lleo, 28 Ocak 2011, 20:12:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yazdığın çok alakasız. Beğenmediğin tb2'ler hala hedef vuruyor. 100bg motoru olan iha bütün silahların yapamadığını mı yapacaktı? Daha ne yapması gerekiyor, moskova üzerinde uçup kremini bombalamayı mı?
Linkback: Ynt: MiG-29/Mig-35 Fulcrum


Alıntı yapılan: sungurYuh biz irandan aşağı değilmiyiz?
Bu Yuh lafını yakıştıramadım. Yazı yazmasını beceremeyen bazı forum üyeleri olur; ya hakaret eder, ya da aşağılayıcı sözler söyler. Çünkü medeni şekilde tartışma kurallarına uyacak kapasitede değildirler. Sizin bunun ötesinde olduğunuzu düşünüyordum.

Türkiye, savunma sanayisiyle ve bu sanayisinin ihracat potansiyeli ile kendisini uluslararası platformlarda ispat etmiş bir ülke iken, kalkıp ürettiği hemen her teçhizatın ya da silahın "muadillerinden daha iyi olduğunu" iddia etmesi yakışık almayan bir davranıştır. Bunun, savunma sanayisini ve içeriğini tanımayan ve bilmeyen alt kesim halka propaganda amaçlı olarak söylendiğide ortadadır. Bu davranış, İran'ın kendi halkına yalan yanlış bilgi vermesine benzemesi açısından bize yakışmayan bir davranış ve durumdur.

Bizim savunma sanayimizin uyduruk olduğunu kim nerede yazmış? Yazılanı iyi okumadan yada bilinçli olarak çarptırarak hakarette bulunmak çok yanlış.

Savunma sanayimiz aslında medar-ı iftiharımız durumundadır. Ama çok övünüp kendimizi dev aynasında da görmememiz lazım. Gerektiğinde de eleştiri yapmasını bilmemiz gerekir. Eksiklerimizi bilip eleştirirsek ancak ileri gideriz. 

Ben iranla kıyaslanmamıza çok şaşırdığım için o şekilde tepki verdim.

Bakın, şirketlerin genel müdürlerinden şunu beklemeyin, "biz bir füze yaptık ama falancadan daha kısa menzilli olabilir" veya "atıyoruz ama bazen vurmuyor" gibi.

Tabiki ürününü övecek, Amerikalılar da kendini övmeyi sever mesela.

Bazı konularda haksız da değiller, misal atmacayı harpoon ile kıyaslıyorlar doğal olarak, çünkü elimizde harpoon var ve atmaca daha iyi. Çakır penguin'den daha iyi. Zaha mesela. Efes tatbikatında NATO askerleri etrafından ayrılmamıştı. Örnekleri çoğaltmak mümkün, biz bize  benzer ülkelere göre beklenmedik derecede iyi silah üretiyoruz. Bununla da övünmek hakkımız.

İran dünyanın en iyi en uber sistemlerini alsa, hatta uzaylılardan silah sistemleri bile alsalar bi b.. yapamazlar.

Çünkü insan istihbaratı zaafiyetlerinden dolayı daha marşa basmadan bu sistemleri İsrail tarafından imha edilecektir.

12 gün savaşında adamlar İran Genelkurmay başkanı ve diğer bazı komutanları sıcak yatağında uyurken imha ettiler.

Kendi Genelkurmay başkanını koruyamayan bu sistemleri nasıl koruyacak?

https://www.defenceturk.net/rusyadan-irana-savas-ucagi-teslimati

Bu haber doğru gibi.
Su35'ler gelinceye kadar bir miktar Mig29 ile İran, hava kuvvetlerinin kuyruğunu dik tutmaya çalışıyor.
Mig 29'da alsa, SU35'de alsa, üzerlerinde modern elektronikler ve silahlar olmadıkça bu uçakların bölgede fazla bir ses getirmesi beklenemez.

#106
Alıntı yapılan: sungurBen iranla kıyaslanmamıza çok şaşırdığım için o şekilde tepki verdim.

İşte, hala yazılanı yanlış anlama sendromu yaşıyorsunuz. İran'la kıyaslanma yok. Bizim yöneticilerin beyanlarının benzemesi olayı var.

Bu yaptığıyla övünme, bireylerinin aşağılık kompleksi olan ülkelere ait bir şey. ABD ve Batı'nın her yaptığı şey çok daha üstündür diye milletin şuur altına kazınmış olan inancı kırmak gerek.

İngiliz ve Avrupalı, meteor yapıyor. Muadillerinden üstün demiyor. Teknik özelliklerini veriyor. O kadar. O özellikleri okuyan ve anlayan zaten iyi mi kötümü, kendi değerlendirmesini yapıyor. Nükleer denizaltı yapıyor. Çok sessiz diyor. Ama bizimki muadillerinden daha iyidir demiyor.

Halkını dolduruşa getirmek isteyen yöneticiler bu şekilde övünmeyi kullanıyorlar.
Oysa bizim gibi savunma sanayii forum üyelerinin, teknik verileri  değerlendirip, bizim yaptığımız silahın daha iyi olabileceğine karar vermesi daha uygun olan şeydir. Batılı ve gelişmiş, eğitim düzeyi yüksek ülkelerde, medya ve medyadaki konunun uzmanları, üretilen malzemenin ve silahın zaafına ya da üstünlüğüne karar veriyorlar.

TB2, girdiği ilk 3 savaşta (Libya, Suriye ve Karabağ), oyun değiştirici olmuş bir silah. Rus sistemlerinin eksik tarafını iyi kullanıp yerdeki zırhlıların ve HSS'lerin canına okumuştu.
Ukrayna'da ise başlangıçta Rus istilasının durdurulmasında kilit rol alıp üzerine şarkılar bestelenmiş bir Sihaydı. Daha sonra Ruslar eksikliği giderip bunları patır patır vurmaya başlayınca geri plana çekildiler.
Bir ara birçok medya kanalı ve çok bilmiş sözde uzmanlar, F35 vermiyorlarsa, eksikliği Akıncı ile doldururuz havasına girmişti. Akıncı çok iyi bir standoff mesafeden bomba yollayabilen Siha. Ama İsviçre Çakısı gibi her işe koşulacak bir uçak değil. Hantal, büyük ve rahat düşürülebilecek bir Siha (Mali'de gördük).

Evet en iyisini yapmayı kendimize hedef alalım. Yaptığımızın iyi olup olmadığına 3üncü parti uzmanlar karar versin. Ondan sonra biz de övünelim. Ama malı yapanın övünmesi abes kaçar.

#107
Abartılı yorumları ben şirket yöneticilerinden değil amatör meraklılarda görüyorum. Baykar mesela, F-35 yerine akıncı önerdiğiniz duymadım. Söylediği, geleceğin insansız sistemlerde olduğu. Bu yüzden Kızılelma üzerinde çalışıyor. Kolaya kaçsa TB2 satmaya devam eder fabrikaya uğramaz, bolca para ezerdi.

Bırakın amatörler konuşsun. Batılıları baz almayın. Batı halkları aşırı apolitik, ne siyasetle ilgililer ne savunma sanayi ile. İlgili olan az Bi kesimleri var onlarında donanımlı olanları az.

Batılılar propaganda konusunda en uzman ülkeler. Sizler ve bizler onların karşısında amatör ilkokul öğrencisiyiz, onlar profesör doktor. Unuttunuz mu Osmanlı döneminde Fransa ve İngiliz basını farklı karikatür cizerek sizinle dalga geçtiğini. O dönemde diğer ülkeler ve milletler propagandanın p harfini bile bilmiyordu. Ermeni soykırımı hikayesini çıkaranlar da onlar, kendileri Afrika halkının yaklaşık 70-80% köle yapmış veya gerçek soykırım yapmıştır. Fransızlar daha dün 1950-1960'larda Cezayir'de Arap bırakmadılar.

Diğer yabancı forumları da yakından takip ediyorum ve üye olduğum için yazıyorum. En iyisini biz yapıyoruz diyerek daha fazla silah satma peşindeler. Hele Fransız'ların yazdıklarını okuyunca bu kadar saçma palavrasını nereden alıyor diyerek şaşırıyorsun. Rafale'sini stealth RCS değeri 0.3 deyip F-35 ve Su-57 ile kıyasladılar.

TV kanallarındaki çoğu proğramlar ve haber yapma şeklini tüm dünya onlardan kopyalıyor. Hele onların haber kanallarını devamlı izler isen kısa sürede zombie olursun. Forumdaki hepimiz 1 Fransız veya İngiliz kadar propaganda yapamayız.

https://www.savunmasanayist.com/mig-29-ucaklari-irana-ulasti-su-35ler-yolda/


Forumdaki "uydurma haber" yorumlarının mürekkebi kurumadan mig29'lar İrana ulaşmış bile. 😀


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat