İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elimde olsa Rusya diye bir ülkenin hiçbir zaman var olmamasını sağlardım. Gerçekten nefret ediyorum.

Beni en iyi Osmanlı sevdalısı olanların anlayacağını sanıyorum.

Osmanlı'ya en çok savaş ilan eden, Osmanlı'nın farklı coğrafyalarını en çok işgal eden, en çok Osmanlı askeri şehit eden, Osmanlı donanmasını baskınlar ile yok eden, savaş meydanında yendiğimiz Yunanistan'a arka çıkarak Mora Yarımadası'nı kaybetmemizi sağlayan, Osmanlı'nın yıkılışında en çok parmağı olan, Balkan Savaşları'nın arka planında olan ülke Rusya'dır.

Örnekleri çoğaltmak mümkün.

Günümüzde de aynı. Rusya'nın bu topraklar üzerindeki emelleri hiçbir zaman geçmedi.

İran'ın nükleer güç olmaya çalışması bile Rusya'yı etkilemiyor.

Yazacak çok şey var da, herneyse diyorum...
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi
Golgi cisimciği.

Sorun şu ki Rusya olmasaydı değişen bir şey olacak mıydı? Bu kez Rusya değil, Lehistan-Litvanya benzer şeyleri bize yaşatacaktı. Onlar Sibirya'ya kadar genişleyecekti. Çünkü sorun onlarda değil, bizdeydi. Nasıl oldu da birkaç asır önce bizim eyaletimiz olan Kırım Hanlığı'na yıllık haraç veren Rusya, Çatalca'ya kadar gelebildi ve İngiliz tehdidi ile durdu? Sorunu kendimizde aramalıyız bence.

#1502
@Kapgan

Çok doğru söylüyorsun. Senin yazmış oldukların da ayrıca doğru şeyler tabi ki.

Ben bir önceki mesajımda eksik yazmışım.

Benim asıl kanıma dokunan şey Rusya'nın Osmanlı'ya yaptıkları değil, Sovyetler Birliği'nin Stalin zamanında Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptığı şerefsizliktir.

Stalin denen süzme ruh hastası, açık açık, hiç haddi olmadığı halde bizden hem Çanakkale Boğazı'nı, hem İstanbul Boğazı'nı, hem Kars'ı, hem Ardahan'ı, hem Iğdır'ı, hem de Artvin'i istedi.

Vücudumdaki bütün hücreler ile tiksinerek nefret ediyorum.

Ama Türkiye NATO'ya girince Stalin'in sesi bir anda kesiliverdi. Ancak kendisinden zayıflara havlayabiliyor.
Golgi cisimciği.

Rahmetli İlber hoca boşuna Stalin'e hıyar demiyordu. İşin ilginci Cumhuriyetin erken dış politikasının temelinde Sovyetlere düşman olmamak var. Ta ki Stalin'in bu isteğine kadar. Bizi Atlantik bloğuna ittiler , sonradan çok pişman oldular ama iş işten geçmişti.

#1504
Rusya güzellemesi yapmak istemiyorum ama Sovyetlerin kurtuluş savaşına katkısı mühimdir denmekte. Ne kadar destek oldular ise artık Atatürk yaşarken dikilen taksim anıtında iki generalin heykeli var. Belki şöylede olmuş olabilir biz Kurtuluş savaşını Sovyet yardımları ile kazandık ama savaştan sonra İngiliz Kralını filan ağırladık onlara yüzümüzü döndük belki Staline varana kadarki vakitte bir kırgınlık ahte vefasızlık kazıklanmışlık hissi oluşmuşta olabilir Sovyet idaresinde.

Aşağıdaki alıntıyı ekliyorum benim ilmim o kadar yok bu konuda

sovyet devrimi'nin generalleri mihail vesilyeviç frunze ve kliment vefremoviç voroşilov'un heykelleri de vardır taksim cumhuriyet anıtı'nda. frunze, 1921'de meclis kürsüsüne çıkmış, rus halkı adına, sakarya zaferini kutlamıştı. voroşilov ise, "silahsa silah, paraysa para, isteyin verelim" demek için, savaşın en zorlu günlerinde ankara'daydı. bu heykeller atatürk'ün bizzat talimatıyla oraya yerleştirilmiştir. ve bu heykeller kurtuluş savaşı sırasında türkiye'ye yapılan sovyet yardımına duyulan minnettarlığı simgeler.


Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat