Türk Uçak Gemisi (TAC)

Başlatan baryshx, 17 Şubat 2024, 01:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EV-22 Osprey den haberdar olamadın ondan Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Oooooo paşam

Siz v22 ospreyden haberdar iken biz v280 valora,AW609'a bakıyorduk.

Başka deyişle

Siz ekmeğe mama derken biz fırıncının kızını seviyorduk.😉 Mesajı Paylaş

Awacs/Heik/EH/Soj gibi havadan tespit/teşhis/komuta ve Bilgi faaliyetinde işin özelliği "Havada" olmaktır.

Yani ne kadar yüksekte olursanız o kadar fazla alana,o kadar fazla uzağa,o kadar fazla bilgiye ulaşırsınız.

Dolayısıyla helikopter, tilt rotor , male iha platformları iyidir hoştur ama eksiktir,yarımdır,zaafiyeti vardır.

+40/50 bin feete çıkmadan; uzun mesafe sensörlerine yeterli elektrik üretmeden hedeflediğiniz mertebeye tam olarak ulaşamazsınız.

Bu iş için turbojet/turbofan vb lazımdır. İlla iha ile yapılacaksa (uçak gemisinden kalkabilecek boyut ve tasarımıyla) tf-6k motorlu anka-3 benzeri ihalar bu işin ilacıdır.

Hem heik,hem soj,hem ekt,hem derin darbe hem de tanker görevlerini görebilecek silik ve hacimli mimarisi ile bir çok görevi ve eksikliği karşılar. Lojistik standartizasyon önemlidir. Mesajı Paylaş

Benim aklıma tıpkı ev22 osprey gibi radar donanımlı akıncı geldi .

Yada aw609,v22 osprey gibi platforma kalkıştan sonra yukarı yükselen 3 yüzlü murad aesa radarı
Yani ev22 ospreyi andıran bir tasarım sonuçta muradın tarama açısı 140 bunu 120 ye düşürürsek menzilde artar.

Yada v22 osprey ve akıncıya Saab eriye radarı ekliyerek

Anka'ya burnuna murad eklersin birde akıllı tasarım olursa motorun sağına ve soluna birer murad ekleyip 3 adet murad radarı ile 360 derece kapsama yapabilirsin

Yada ankanın üstüne eriye gibi sağı solu ve arkayı gören radar ile burnuna murad radarı koyarsın,ama stealthlık özelliğinden doğal olarak feragat edilir

Bence 5 yıl içinde çözülmesi gereken konu

Birde sn mehmet75 bence bir platformun heik olması için turbojet ve turbofan şart değil bkz C2 hawkeye

Mesajı Paylaş

Hawkeye'ın motorları o koca radar için gerekli elektriği üretebilmesinin yanı sıra KATAPULT ile atılan bir uçak. Kaldı ki yeni nesil aesa radarlı sistemlere geçmek için onların da güç ihtiyacı artacak. Üstelik haekeye sahibi ülkenin yüzlerce uydusu, kara konuşlu awacs'ı havada zaten.

Bizde veya ingilterede katapult yok. Diğer özellikler bir yana bu sebeple o boyda bir platformu zaten atamayız.akıncı da uçak gemisinden kalkamayacağına göre, biraz gerçekçi olmaya davet ediyorum. Mesajı Paylaş

İlerde katapult eklencek,bizim uçak gemisine

Ben bizim ićin demedim sn.Mehmet75 sadece turboprop ilede awacs uçak olunabiliyor pratikte de havada bunu kasteddim....

Biz nasıl bir çözüm bulcaz mesele bu

Turboprop'mu,tiltrotor mu yoksa turbofan'mı mesele bu..
Mesajı Paylaş

Ben ömrüm içerisinde katapultlu uçak gemimiz olduğunu görebilir miyim bilmiyorum,

Ancak neticede hawkeye eski teknoloji olduğundan yakın zamanlarda Herhalde uçak gemisi bol olanlar bir çözüm bulurlar. Biz de değerlendirir bakarız. Katapult yapacağımız zaman 2-4 tane alırız. O iş için uçak geliştireceğimizi düşünmüyorsunuz herhalde.

Eğer iha platformu üzerinden olacaksa zaten biz kendimiz de en iyisini yaparız ki daha öncesinde katapult olmadan da yaparız gibime geliyor.

Tabi ki gemi konuşlu platformlar için konuşuyorum. Mesajı Paylaş

Ben Amerikanın bize bu konuda ambargo uygulayacağını düşünüyorum Mesajı Paylaş

Elimizde uçak yok ne uçuracağız uçak gemisinde?

Ben hala sıcak bir çatışmada İHA'ların uçuş güvenliğinden emin değilim...

İran bile kaç tane ABD İHA'sının kontrolünü ele geçirip çöle indirdi , ele geçirdi. Mesajı Paylaş

Aslında bizde Çinliler gibi personeli uçak gemisi için eğitimlere hazırlama ve testler için karakonuşlu bir mock-up yapabiliriz
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz