Türk Uçak Gemisi (TAC)

Başlatan baryshx, 17 Şubat 2024, 01:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Maksat Yunanı delirtmekse en uygun isim KIBRIS olur herhalde. Mesajı Paylaş

Yunanlılar bir gemi yapıp(şayet becerebilirlerse) adını Konstantiniyye koyarlarsa hiç durmayalım.selanikte koyarız Rumeli'de. Fakat şu aşamada kışkırtıcı isim koymanın bize hiçbir faydası olmaz. Büyüdük diyoruz genleştik diyoruz, Afrika'dan Ortadoğu'ya oradan Balkanlara kadar oyun kuran bizsek ozaman bağzı şeyleri daha profesyonel düşünmek gerek. Habire yunancıkla idileşmenin manası yok. şartlar bizim lehimize olgunlaşır ise gereğini zaten yaparız. Bakın bir ara biraz üzerlerine gidince(bir gece ansızın) ne alacaklarını şaşırdılar. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar bu gemi bana çok büyük bir israf gibi geliyor. Üstünde kullanabileceğimiz efektif bir deniz jet uçağımız yok . Mesela Hurjet karşısına f16 block 70 veya rafale çıksa ne yapabilir?Bu gemi yerine ekstradan 3 4 tane daha istif yapılsa bence daha iyi olur . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Navy pilot - 22 Ocak 2025, 10:04:10Arkadaşlar bu gemi bana çok büyük bir israf gibi geliyor. Üstünde kullanabileceğimiz efektif bir deniz jet uçağımız yok . Mesela Hurjet karşısına f16 block 70 veya rafale çıksa ne yapabilir?Bu gemi yerine ekstradan 3 4 tane daha istif yapılsa bence daha iyi olur .

10 tane istif de yapsan 1 uçak gemisinin sahip olduğu ateş gücü ve caydırıcılığa sahip olamazsın. 1 uçak gemisini iyon denizine koyduğun anda yunan savunma stratejisi çöküyor çünkü Yunanda radarlar ,ucaklar,füzeler herşey doğuya bakıyor. Ayrıca bu gemi üstünde sadece hürjet yok ,anka3 var Kızılelma var. Kızılelma tespit edilmeden b70 i de rafaleyi de cennete gönderir. Mesajı Paylaş

Hürjet motor ve boyutlar itibariyle, dizaynı farklı Grippen sınıfında bir uçak, ki  Grippen için Hint uçak gemilerinde servis verebilir dediler.

Hürjet-D; Ge-414 motoru gücün de bir motoru olsa AESA lı radarı olsa, METEOR sınıfı bir hava-hava yükü de olsa; 10 numara 5 yıldız...

Tek eksik Ge-414 ve/veya yaklaşık %10 daha güçlü motor.

Ki böyle bir ürünün bence müthişte müşterisi olur...

Hele ki sayın Merzifonlu geçenlerde TF-10.000 i aslında TF-15.000 bekliyorum ben dedi ki, o zaman işte 2xTF-15.000 li yerli Rafaelimiz olur... Mesajı Paylaş

Uçak gemimiz için uçak ihtimalleri:

1-CAATSA'yı Trump getirdi ama Trump yeni döneminde Türkiye ile ilişkileri düzeltirse F-35B hatta F35C 2 filo alınabilir...

2-TF-35000 başarılabilirse tek motorlu bir Navy uçak tasarlanabilir.( Benim tercihim bu seçenek)

3-Hürjet mevcut motoruyla kısıtlı yükle de olsa görev yapabilir.

4- 2xTF-10000 motorlu yeni bir Hürjet veya başka bir isimle yeni bir Navy tasarımı olabilir mi , şartlara göre TF-35000 başarılamazsa olabilir...

5-KE'nın performansı yeterli olursa sadece KE yüklü bir Navy hava filosu da olabilir uçak gemimizde. Mesajı Paylaş

Sn Trump , Tüccar adam,

Bence bize F-35 sater! Ve  20 F-35A , 20 F-35B oldukca da, Nato nun ortak kullanım ve faaliyet isterleri açısından yeter artar bile... Mesajı Paylaş

Uçak gemisini yaparken aynı anda ondan kalkabilecek uçağın ve motorunun projesine de başlasak en mantıklısı değil mi? Üç aşağı beş yukarı aynı zamanda biter..

IHA, SIHA vs ben halen bunların dört başı mamur bir uçağın yerini tutacağına inanmiyorum...onlar da olsun o ayri.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Türk Donanmasının 'Devleri' Aksaz'da konuşlanacak!*

📍 Tuğamiral Tayfun Öznel:

"Şu an devam eden üzerinde çalıştığımız en önemli ve en büyük projemiz Aksaz'a TCG Anadolu, HBT'li D/A ve diğer deniz unsurları için rıhtım, iskele ve sahil kolaylık tesisleri yapılması işidir.

Bahse konu işimizin proje çalışmaları tamamlanmış olup yaklaşık 350 milyon avro gibi bir tahmini maliyet olacak projenin hayata geçirilmesi için alternatif finansman çözümleri belli bir aşamada devam etmekte olup 2025 yılında MSB'lığı tarafından ihale edilmesini bekliyoruz."

-Deniz Kuvvetleri Dergisi

Resmi de var ama yükleyemedim. Tüm gemilerin konuşlanacağı bir rıhtım çok da güzel. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Gökbörü - 22 Ocak 2025, 12:31:56Uçak gemisini yaparken aynı anda ondan kalkabilecek uçağın ve motorunun projesine de başlasak en mantıklısı değil mi? Üç aşağı beş yukarı aynı zamanda biter..

IHA, SIHA vs ben halen bunların dört başı mamur bir uçağın yerini tutacağına inanmiyorum...onlar da olsun o ayri..
Hatta bence uçağın gemiden önce bitmesi pilot eğitimleri için de daha iyi olur. Bildiğim kadariyla uçak gemisindeki jetleri hava harp okulundan yetişen pilotlar kullanmıyor.Deniz harp okulundan sıfırdan denizci pilot yetistirmemiz lazım,deniz havacilik bünyesine ilk defa jet uçakları giricek sıfırdan deniz avcı filosu kurmak bir iki yılda halledilcek bir iş değil bence Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz