Yine büyüye başladınız işi
Büyü mü? Voodoo cinsinden mi?😁
Şakası bir yana
Benim anlatmak istediğim yada yapmak istediğim başka birşey neden insansız 105 mm kule istiyorum?
Bu kuleye insan ekleyince kule ağırlaşıyor hacmi artıyor birde tank gibi ön cephede harekata girişmesi muhtemel bir araca insanlı tank kulesi koyduğunda en az ihtimalle personeli korumak için kule yanak zırhını kalın ve ağır yaparak ,kulenin dahada ağırlaşmasına neden oluyorsun. İnsansız kuleli bir tank yada insansız 105 mm taret yaparak,personeli şasenin içinde tutuyorsunuz bu durumda şaseyi daha güçlü ve daha zırhlı yapsanız yeterli.Yada daha hafif tank veyahut bu kuleleri 10-20 tonluk zma'lara uyarlamanız mümkün...
Benim olaya yaklasım tarzım bu idi.otomatik dolduruculu ve mühimmat haznesi kulede olan tasarım şeklinde 105 mm top.gerekirse bu felsefe ile Kaplan hafif tankından daha hafif veya daha zırhlı personeli koruyan tank yapabilirsiniz.
Umarım demek istediğim anlaşılmıştır personeli sadece şase zırhı ile korumayı yeterli kılmak.Ve hafif güçlü ateş gücü araçlar elde etmek bu yüzden Korhan 105 mm dedim.