ANADOLU PARSI

Başlatan OKÇULAR, 14 Aralık 2021, 09:33:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dr Bekir Pakdemirli Anadolu Parsı için " Yaşadığına dair kanıtlar elimizde detay vereceğiz" dedi.

İnternette bazı videolar dolaşıyor ama bugün yapılacak açıklamayı bekliyorum. Ermenistan, İran ve Irak da görünüyordu. Muhtemel bu bölgelerden ülkemize giriş yaptı.

Hadi hayırlısı.

https://twitter.com/KaynakVideo/status/1470453211907735554?s=20 Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,583 
  • Genel Konular
  • 10 Yanıtlar


DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Iğdır'da bir ay sonra yine leopar görüntülendi



Özkan AYDIN/IĞDIR (DHA)
Ocak 10, 2022
Iğdır'da bir ay aradan sonra yine dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan leopar görüldü. Türkiye- İran sınırında gezen leopar, termal kameralara yansıdı.

Türkiye'nin İran, Azerbaycan ve Ermenistan olmak üzere 3 ülkeye sınırı olan Iğdır'da Leopar görüldü. Bülent Aydın Karakolu'nun termal güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, Iğdır'ın Aralık ilçe Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Bu leoparın, yaklaşık bir ay önce yine aynı bölgede görüntülenen leopardan farklı olduğunun tahmin edildiği belirtildi.



Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Koç ile Utah üniversiteleri öğretim üyesi Prof. Dr. Çağan Þekercioğlu, ilk leopar görüldüğünde yaptığı açıklamada, "Leoparın dağılım haritası, resmi olarak Iğdır il sınırına 15 kilometre uzaklıkta bitiyor. Leopar, Azerbaycan, Nahçıvan ve Ermenistan'a kadar gelen bir hayvan. Gürcistan ve İran'da düzenli olarak görülmektedir. Biz bölgede leoparın varlığını bekliyorduk. 2017 yılında hazırladığım Iğdır'ın memelileri listesinde, leopar da olması beklenen tür olarak yer alıyor" diye konuşmuştu.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/igdirda-bir-ay-sonra-yine-leopar-goruntulendi-41978812 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

]

Ne kadar güzel bir görüntü. Yok denecek kadar da olsa Anadolumuzda bu güzel hayvanların azalmasını görmek. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Tarım ve orman bakanı Vahit kirişci çok güzel paylaşımlarda bulundu.

Ülkemizde 4 bölgede Anadolu parsı tespit edilip koruma altına alınmış.

https://twitter.com/VahitKirisci/status/1529053610117562370?s=20&t=07bp1pIBvTa_8r8fovIq_A Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Alıntı YapTunceli'den..

#Yaban keçisinin Vaşak'tan kaçış anı cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.
youtube.com/shorts/edYUD_qkmkc?feature=share
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: カメせ - 04 Haziran 2022, 10:00:00
Alıntı YapTunceli'den..

#Yaban keçisinin Vaşak'tan kaçış anı cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.
youtube.com/shorts/edYUD_qkmkc?feature=share

Konuyla alakası nedir?
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

]

Daha altmışlı yılların başında bizim Kastamonu'da Küre Dağları'nda bildiğiniz kaplan yaşıyordu onun Hazar kaplan türüydü. Leopar bunun yanında kedicik kalır Mesajı Paylaş

#9
Anadolu'da kaplan kalmadı pars kalmadı demek artık olmayacak anlamına gelmiyor. Anadolu bir ada değil ki doğusu Asya'ya bakıyor oradan doğal olarak vahşi hayvanlar sürekli geliyor bu sisteme. Anadolu parsının bende neslinin tükendiğine inanmıyorum ama olsa bile kuzenleri İran Ermenistan ve ötesinde yaşıyorlardı onlar gelirler.

Bizim bir kaç şeye dikkat etmemiz gerekiyor.
Ormanlarımızı kırsalımızı geçiş koridorları olacak şekilde kurgulamamız. Þehirleşme ile tarım arazileri ile ormanları vahşi toprakları bir birinden kopartmamalıyız.
Yolar, kanallar inşa ederken vahşi hayvan trafiğini engellememeliyiz
En önemlisi de şimdi dünyada modaya uyup sınırlarımızı sımsıkı duvarlar ile teller ile kapatırken bu vahşi hayvan doğal göçüne izin veren fiziki önlemler alınmalı.

Neyse ki bunlara zaten dikkat ediliyor




Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz