Kore Cumhuriyeti (Güney Kore) Silahlı Kuvvetleri

Başlatan fırtına06, 19 Haziran 2020, 23:06:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Londra'dan Kore'ye Teknoloji Transferi

Kore Cumhuriyeti'nin LPX-II uçak gemisi projesine yönelik Birleşik Krallık, teknoloji transferi teklif edeceği belirtiliyor.



Kore basınında çıkan haberlerde, Kore Cumhuriyeti'nin uçak gemisi inşasında gerekli yeteneklere sahip olmaması nedeniyle Babcock tersanesinin teknoloji transferini içeren bir anlaşma sunmasının gündemde olduğu ifade ediliyor.

Kore teklifi kabul ederse Londra, kısa mesafe kalkış dikey iniş (Short Take-off Vertical Landing/ STOVL) kabiliyetine sahip F-35B'lere yönelik uçak gemisi tasarımı ve F35'in entegrasyonu için teknik bilgi desteği sağlayacak.



Babcock tersanesi şu anda Kore Donanması için geliştirilen KSS-III denizaltı programında yer alıyor.

LPX-II'nin kavramsal tasarımının bu sene (2020) içinde tamamlanması beklenirken, ilk platformun 2030'ların başında donanmaya teslim edilmesi hedefleniyor.

https://www.c4defence.com/Gundem/londradan-Kore'ye-teknoloji-transferi/11116/1 Mesajı Paylaş

Güney Kore, orta menzilli hava savunma sistemi olan MIM-23 HAWK sistemlerini tamamen emekliye ayırdı.

Amerikan Raytheon şirketi tarafından geliştirilen MIM-23 HAWK sisteminin yerini Güney Kore tarafından yerli olarak geliştirilen Cheongung Blok-1 (KM-SAM) orta menzil hava savunma sistemi alacak.



Kookbang Ilbo gazetesinin 7 Temmuz tarihli haberine göre 1983 yılından bu yana Güney Kore Hava Kuvvetlerinin envanterinde bulunan HAWK sistemleri emekliye ayrıldı. Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri (RoKAF) 1. Hava Savunma Füze Tugay'ının bir parçası olan ve tabur seviyesinde bulunan Birim 2970'e ait sistemler hizmet dışında kaldı. HAWK sisteminin komuta kontrolünden sorumlu olan AN/TSQ-73 sistemi de hizmetten çıkarıldı.

Birim 2970, Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetlerinin HAWK sistemi kullanmaya devam eden son birliklerinden birisiydi. Sisteme ait atış kontrol ekipmanlarının ise bir müzede sergileneceği öğrenildi. Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetlerinin envanterinde toplamda 8 batarya HAWK hava savunma sistemi bulunuyordu.

https://www.savunmasanayist.com/guney-Kore-mim-23-hawk-devri-son/ Mesajı Paylaş

#12
Güney Kore, yerli olarak geliştirdiği Denizaltıdan Ateşlenen Balistik Füzesi'ni (SLBM) yeni teslim aldığı yerli denizaltısından ilk kez test etti.

Bu gelişmeyle beraber Güney Kore SLBM fırlatma kabiliyetine sahip sekizinci ülke olarak dünyadaki yerini aldı.

Güney Koreli haber ajansı Yonhap'a özel olarak konuşan Koreli kaynaklar, testin geçtiğimiz hafta içerisinde KSS-III/Dosan Ahn Chang-ho sınıfı denizaltısından icra edildiğini belirtti.

Testin başında ise Güney Kore Savunma Geliştirme Ajansı (ADD) yetkilileri yer aldı. Dosan Ahn Chang-ho sınıfı denizaltılar Güney Kore tarafından yerli olarak geliştiriliyor. 3.000 ton sınıfındaki denizaltında toplamda 6 adet dikey fırlatma tüpü bulunuyor.

Kaynaklara göre ek testlerin ardından yerli olarak geliştirilen SLBM'de seri üretime geçilecek ve teslimatlar başlayacak.

Hyumoo 4-4 SLBM Füzesi

Güney Kore tarafından fırlatılan SLBM'nin Güney Kore tarafından yerli olarak üretilen Hyunmoo-2B balistik füzesinin bir varyantı olduğuna inanılıyor. Bu füzenin menzili ise 500 kilometre ile sınırlı ve aynı zamanda konvansiyonel harp başlıkları bu füzede kullanılabiliyor. Kaynaklara göre Güney Kore, SLBM füzesine "Hyunmoo 4-4" adını verdi.

SLBM Kabiliyetine Erişen Sekizinci Ülke

Güney Kore, bu test ile beraber dünyada SLBM fırlatma kapasitesine sahip sekizinci ülke oldu. Bu kabiliyete sahip olan diğer ülkeler ise sırasıyla şöyle: ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Çin ve Kuzey Kore. Ancak Güney Kore'nin bu yedi ülkeden bir farkı var.

Yukarıda adı geçen yedi ülke de aynı zamanda bir nükleer güç ve geliştirdikleri SLBM füzelerine nükleer harp başlıkları da entegre edebiliyorlar fakat Güney Kore'nin şu an için böyle bir kabiliyeti yok.


                                     Güney Kore/SLBM Teknolojisi

SLBM füzeleri, konvansiyonel kara konuşlu füzelerin aksine tespit edilmesi daha zor olan füzeler kategorisinde yer alıyor zira bu füzeler "sürpriz" saldırılar için denizaltılardan ateşleniyor ve SLBM füzeleri için "oyun değiştirici" nitelendirilmesi yapılıyor.

Hyunmoo 4-4 SLBM füzesinin Kuzey Kore ve bölgedeki diğer ülkelere karşı büyük bir caydırıcılık tesis edeceği ise aşikar.

Güney Kore'nin Savunma Planları

2022-2026 yılındaki savunma planını yayımlayan Güney Kore Savunma Bakanlığı, "önemli ölçüde artırılmış yıkıcı güce sahip yeni füzeler geliştirme" sözü vermişti.

Güney Kore, ABD'nin Güney Kore'ye yönelik füze geliştirme kısıtlamalarını kaldırmasının ardından yoğun bir şekilde füze geliştirme projelerine hız verdi.

ABD, geçtiğimiz Mayıs ayında Seul'e yönelik füze kısıtlamalarını kaldırdığını açıklamıştı. Güney Kore daha önce kısıtlamalardan ötürü menzili 800 kilometreyi aşan füzeleri geliştiremiyordu.

Henüz birkaç gün önce rapor ettiğimiz üzere Güney Kore, 3 ton savaş başlığı taşıyıp 350-400 kilometre menzile sahip olacak bir balistik füzeyi geliştirmede son aşamaya gelmişti. Yonhap'a konuşan kaynaklara göre füze, bir dizi teste tabi tutulduktan sonra envantere alınacak.

Koreli kaynaklara göre Hyunmoo 4-4 SLBM füzesinin üçüncü ve son test atışı ise Eylül ayı ortasında gerçekleştirilecek.

KSS-III/Dosan Ahn Chang-ho Sınıfı Denizaltılar

Güney Kore tarafından yerli olarak geliştirilen ve üretilen Dosan Ahn Chang-ho sınıfı ilk denizaltı henüz geçtiğimiz ay Kore Donanmasına teslim edilmişti. 83.5 metre uzunluğa ve 3.750 ton deplasmana sahip olan denizaltılar aynı zamanda havadan bağımsız tahrik (AIP) sistemine de sahipler.


           Dosan Ahn Chang-ho sınıfı denizaltı vs Romeo sınıfı denizaltı Kaynak: CovertShores

Hyundai Heavy Industries (HHI) ve Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) tarafından üretilen denizaltıların ilki olan Dosan Ahn Changho (SS-083) 2018 yılında kızağa oturtulmuş ve 2019 yılında ise deniz testlerine başlamıştı. 13 Ağustos 2021 tarihinde ise hizmete girdi.

Güney Kore, yerli denizaltı programı kapsamında üç aşamada toplamda 27 adet denizaltı üretmeyi planlıyor. Bu denizaltılarda aynı zamanda Güney Kore tarafından geliştirilen Dikey Fırlatma Sistemi (VLS) kullanılacak.

Dosan Ahn Chang-ho (SS-083), Güney Kore Donanmasında SLBM fırlatma kabiliyetine ulaşan ilk denizaltı olma özelliğini de kazanmış oldu. AIP sistemine sahip olan denizaltı, dünyada AIP'e sahip olup SLBM ateşleyen ilk denizaltı olma özelliğine de kavuştu.

SLBM Teknolojisi

SLBM teknolojisi ise oldukça karmaşık ve zor bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Soğuk Başlatma (Cold-Launch) tekniğinde füze, kendisine ev sahipliği yapan tüpün/hücrenin içerisinde bulunan gaz aracılığıyla ortaya çıkan basınç ile hücreden/tüpten ayrılır ve belirli bir irtifaya ulaştıktan sonra kendi motorunu çalıştırır.

Ülkemizde de Soğuk Başlatma tekniği için çalışmalar yürütülüyor. TÜBİTAK-SAGE, bu alanda çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalara ilişkin ilk görüntü, geçtiğimiz yıl içerisinde kamuoyu ile paylaşılmıştı.

SLBM füzelerinin geliştirilme süreci ise üç aşamadan oluşuyor: Karadan fırlatma, su altından fırlatma ve denizaltından fırlatma. Güney Kore Donanması geçtiğimiz yıl sonunda kara, bu yıl Temmuz ayında ise su altı testlerini başarıyla tamamlamıştı.

KSS-III/Dosan Ahn Changho sınıfı denizaltılar toplamda 6 adet Hyunmoo 4-4 SLBM füzesi taşıma kapasitesine sahip olacaklar.

Güney Kore bazı savunma projelerini ise hala gizli tutmaya devam ediyor. Oldukça zor bir coğrafyada bulunan Yarımada ülkesinden her gün yeni bir teknolojik gelişmeyi duymaya devam ediyoruz...

https://www.savunmasanayist.com/guney-Kore-yerli-denizaltisindan-yerli-slbm-fuzesini-atesledi/
Mesajı Paylaş

abd  mani  o güney Kore silah sanayisi abd elinde Mesajı Paylaş

Güney Kore KF-21 savaş uçaklarının seri üretimine başlıyor

💢 Bu yıl 40 adet KF-21 Boramae savaş uçağı üretilecek.

💢 KF-21, F-4 ve F-5 filolarının yerini alacak ve Hava Kuvvetleri 2032 yılına kadar toplam 120 Boramae'ye sahip olmayı planlıyor. Mesajı Paylaş

Bunlar da bizim gibi erken üretime aldığı uçağı. Ayağını kaldırdıkları yere biz basıyoruz. Sav. san.lerini incelemek yerli san.nin gelişimi hakkında fikir veriyor. Mesajı Paylaş

İlk uçuş sonrası 3 sene mı sürdü. Ama elektronik ve çoğu alt sistemi hazır ithal sistemler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Şubat 2024, 22:13:55
Güney Kore KF-21 savaş uçaklarının seri üretimine başlıyor

💢 Bu yıl 40 adet KF-21 Boramae savaş uçağı üretilecek.

💢 KF-21, F-4 ve F-5 filolarının yerini alacak ve Hava Kuvvetleri 2032 yılına kadar toplam 120 Boramae'ye sahip olmayı planlıyor.

Bu yıl 40, uçak mı üretecek!  :o
Toplamda 120 uçak üretecekse 3 senede biter o üretim. ::) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu ilk üretim KF-21'ler dahili silah yuvası almayan modeller mi yoksa tasarımin başında ilan edildiği gibi dahili silah yuvalı mı olacak anlayamadım...

Hiçbir atış testinde dahili yuvadan atış hatırlamıyorum... Endonezya modelleri dahili yuvasız kendileri için olacaklar dahili yuvası olacaktı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 04 Şubat 2024, 00:31:24
Bu ilk üretim KF-21'ler dahili silah yuvası almayan modeller mi yoksa tasarımin başında ilan edildiği gibi dahili silah yuvalı mı olacak anlayamadım...

Hiçbir atış testinde dahili yuvadan atış hatırlamıyorum... Endonezya modelleri dahili yuvasız kendileri için olacaklar dahili yuvası olacaktı
İlk üretimlerde gövde içinde silah yuvası olmayacak diye okumustu biryerlerde. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz