İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

comanchee (+ 1 Gizli) ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: KARACI - 16 Haziran 2025, 15:50:46
Alıntı yapılan: mehmet05 - 16 Haziran 2025, 15:41:42Pakistan, Hindistan'ı üzerine salanın kim olduğundan emin gibi. Bu da bazılarına kapak olsun.

Dün Hindistan'in basindaki soytari Rum Kesimini ziyaret etti.İsrail, sivil yolcu ucaklarini oraya tasıdı guvenlik icin.Gelecek adına bazı ittifaklar ayan beyan ortadadır.Kimse kafasini kuma gommesin artik,armutun sapi uzumun çöpü devri bitti! Kim bize muttefiklik edecekse,dini,mezhebi,ırkı,gözlerinin çekikliği ya da yuvarlakligi,diktatorlugu ya da prensligi hic fark etmeden iliskileri guclendirme vaktidir.Kimse ulkesini pazarda bulmadı,bir kuduz köpeğin sanrılarına,mitolojik hayallerine birakacak degiliz meydani!

Ziyaret etse gene bir yere kadar katlanılır, 3 lü tatbikat yapacaklar bir hayali düşmana karşı , artık kimse düşmanları...!
Hindistan benim gözümde Türkiye'ye potansiyel tehdit dediğimde bana karşı çıkmıştı bazılarınız , dünya çok ufaldı artık , nükleer silahı ve 5000 km menzilli füzesi olan biri benim için potansiyel tehdittir.
İnceldiği yerden kopsun , Savunma Sanayi Müsteşarlığının yerinde olsam , Libya'da bir alan kiralar, Sinop'tan buraya test atışı yapardım, göstere göstere, aradaki koridoru da olduğu gibi güvenlik (!)sebebiyle notamlardım. Dünya artık bambaşka bir hale evrildi, dişini göstereceksin bazı dingillere, çünkü bundan anlıyorlar. Mesajı Paylaş

Acem palavrası diye bir söz var bunların sallamaları folklorik zenginliktir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ben şu sıralar okkalı alımların açıklandığı bir SSİK toplantısı bekliyorum.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 16 Haziran 2025, 19:46:48Ben şu sıralar okkalı alımların açıklandığı bir SSİK toplantısı bekliyorum.

En başta Cenk füzesi Mesajı Paylaş

İran öncelikle eski teknoloji cep değeri yüksek füzelerini kullanmış olabilir. Bu füzeler ile uçak barınağı gibi nokta hedeflerini vuramazsınız, bu sebeple füzeler, bölge hedefi yerine bölge hedefleri gözetilerek ateşlenmiş Yine bu eski teknoloji füzeler ile ABM füzelerin tüketilmesi, satürre edilmesi hedeflenmiş de olabilir. Bakalım ileride nokta vuruş kabiliyetli hipersonik kabiliyetli füzeler çıkıp kıymetli nokta hedefler vurulacak mı? ABD de bölgeye ABM kabiliyetli destroyerler göndermeye başlamış.

Bu arada bugün X,  milli manevi değerlerimizi birbirine kırdırmaya çalışan, troll, kışkırtıcı kaynıyordu. Garip birileri düğmelerine basmış gibim Mesajı Paylaş

Netanyahu:

-İran savaşı sonsuza kadar sürdürmek istiyor. Bizi nükleer savaşın eşiğine getiriyorlar.

Kudurmusluga bakın.Daha koseye bile sıkısmadılar,nukleer demeye basladilar.Hamaney'i öldürmek icin Abd'den izin bekliyor 3 gundur,alamadi sanirim,sitemlere basladi bugun. Mesajı Paylaş

http://x.com/Defence_Turk/status/1934666311671398460?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Efsanenin vurulmasınamı yanalım yoksa İsrail'in İran hava üssü üzerinde cirit atmasınamı şaşalım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 16 Haziran 2025, 13:36:29Çekmece santralinde 50 yıldır biriktirdiğimiz uranyumu Obama zamanında Amerika'ya teslim ettik.
Bu santralde uranyumu ne kadar zenginleştirmişiz bilen var mı? Nükleer santral yakıtı seviyesinde mi, araştırma reaktörü seviyesi mi, yoksa nükleer silah seviyesi (%60-%90) mi? Bu seviyeler arasında dağlar kadar fark var bildiğim kadarıyla. Tahminim %20 falan civarıdır, araştırma reaktörü seviyesinde. Chatgpt'ye falan sordum bu santralle ilgili pek bir bilgisi yok. Yakıt teslim edilse bile bilgi birikimi bizdedir diye düşünüyorum.

Bir gün uyanıp sabah haberlerde nükleer deneme yaptığımızı duysak ne güzel olur. Öte yandan gizliden böyle bir çalışmamız olsa santrifuj falan, herhalde bu kabak gibi ortaya çıkardı.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Doğu - 16 Haziran 2025, 20:51:35
Alıntı yapılan: Ocak - 16 Haziran 2025, 13:36:29Çekmece santralinde 50 yıldır biriktirdiğimiz uranyumu Obama zamanında Amerika'ya teslim ettik.
Bu santralde uranyumu ne kadar zenginleştirmişiz bilen var mı? Nükleer santral yakıtı seviyesinde mi, araştırma reaktörü seviyesi mi, yoksa nükleer silah seviyesi (%60-%90) mi? Bu seviyeler arasında dağlar kadar fark var bildiğim kadarıyla. Tahminim %20 falan civarıdır, araştırma reaktörü seviyesinde. Chatgpt'ye falan sordum bu santralle ilgili pek bir bilgisi yok. Yakıt teslim edilse bile bilgi birikimi bizdedir diye düşünüyorum.

Bir gün uyanıp sabah haberlerde nükleer deneme yaptığımızı duysak ne güzel olur. Öte yandan gizliden böyle bir çalışmamız olsa santrifuj falan, herhalde bu kabak gibi ortaya çıkardı. 

Bugün savaş uçağı, kıtalararası balistik füze, uçak gemisi geliştir dünyada da gündem olur ama 3 gün sonra herkes işine bakar. Sen nükleer silah geliştirdik diye açıklama yap herkes ayağa kalkar. Bizimkilerin nükleeri tu kaka ettiğine falan inanmıyorum. Muhakkak bununla alakalı yıllardır bir şeyler yapılıyordur ama asla açıklanmaz. Perde arkasından, el altından muhakkak çalışmalar yürüyordur. Bölgemiz daima patlamaya hazır bomba gibiyken Türkiye'nin nükleer silah çalışmaları olmadığını bana kimse inandıramaz. Pakistan'la bile bu konuda işbirliği yapılıyordur. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz