İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ben size hep diyorum İRan lıya iyilik yaparsan ilk işi seni buna pişman etmek şaşkın kılmak olur bu bana şimdi niye bunu yaptı dedirtmek olur. Daha en yakın zamanda ara bulucu ülkeleri savaşın ilk günü inadına bombaladı mesela. Türkiye ye bakıyor TV lerin tamamı devletin tamamı gönlü İran yanlısı yorumlar yapıyor hemen füzeyi gönderiyor şok yaratıyor.

Neden böyle bir çok sebebi var benim hissiyatımca ama biri mesela ;

Şii anlatısında ali ve hasan kendilerine bağlılık yemini edenler tarafından yalnız bırakılmış veya ihanete uğramıştır. Bu İran din teolojisi İranlının bilincine şunu işlemiştir "En yakınındakiler bile en kritik anda seni terk edebilir."
Eğer karşındakinin sana ihanet edeceğine dair tarihsel bir hissiyatın varsa, "o bana yapmadan ben ona yapayım" mantığı bir çeşit savunma mekanizması olarak gelişmiştir İranlılarda. Bu halkın benliğinde bir folklor olması gerekirken devlet mekanizması dini temellere oturtulduğunda folklorda kalması gereken bu refleksler devlet refleksine dönüşmüş. Bu yüzden o ihanet dostluğu zedeleyecek beklenmedik en o pis hamle aslında bir "önleyici saldırı" gibidir İran devlet reflekslerinde. İran kültüründe iyilik bir tuzaktır bunu moğollarda türklerde şah döneminde tecrübe etmişler. Birde gaib imam gelene kadar her şey bir geçici haldir şüphe ile yaklaşılır gerçek adalet huzur mutluluk ondan sonrasıdır. Bu teolojide her şey bu aykırı pisleşmeyi gerekli kılar. İran lıya ne kadar jest yaparsan o kadar hainlik görürsün takiye kültürü vardır hislerini nefretini gizler sana karşı ama hep bir güvensizlik içinde vardır. Sen Anadolu'da kendi tarikatlarında Tasavvufun etkisinde insancıl şeyler geliştirirken bunlar kendi dünyalarında hep bu güvensizlik ihanet şeylerini geliştirmişler. Bu yüzden bir Türk ile bir İranlı yan yana gelince Türk yavru kedi masumiyetinde kalıyor. Yazık bize
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat