İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teşekkür ederim.

1. Yanlış anlaşılma olmasın ! Ben tüm dini gruplardan bahsetmedim. Bahsetsem cümleye bütün dini yapılandırmalar şeklinde başlayabilirdim. Yanlış anlaşılma olmaması açısından belirtme gereği duydum.

2. Evet ama aşağıda bu örnekler çoğaltılabilir diye belirttim. Belirttiğiniz de doğrudur. Mesela yıllarca İran'dan rejim ihraç edilecek, irtica vs dediler. Bu bahaneyi suiistimal edenler oldu. Başörtüsü yasağı gibi saçma uygulamalar getirdiler. Oysa inanç özgülüğü var. Hatta herkes istediğini giyebilmekte özgür. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yahudistan şehri Hayfa bombalanıyor şu anda.

Mesajı Paylaş

Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanın da vurulduğu belirtiliuor.
https://x.com/i/status/1934313191804141741 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Netanyahu'nun iddiasına göre İran'ın 20 bin balistik füzesi varmış. Tümünün Yahudistanı vurabilecek menzili yok ama kim fazla dayanabilir orası önemli. Her ikisi de uzun süre hazırlanmıştı, Yahudilerin daha ne kadar HSS füzesi var bilemeyiz ama tükenmeye başlayınca İran ipi göğüsleyebilir. Şu anda İsrail daha önde, onlar çok önemli hedefleri vurdular.

Şöyle İran'ın 10 Oreşnik gibi 6 adet harp başlığı olan düşman HSS'lerini kolaylıkla geçebilen füzesi olsaydı ve hava üslerini vursa Yahudilerin baya nefesi kesilirdi. Mesajı Paylaş

İnşallah bizim kurmay aklımız bu savaşı en ince ayrıntılarına kadar takip edip not alıyorlardır. Özellikle israilin uzay, hava, kara ve deniz kuvvetlerinin nasıl pozisyonlandığını, nasıl tepki verdiğini ve nasıl saldırı yaptığını yazıyorlardır. Özellikle, ülkemizdeki israil istihbarat ajanlarını yakalayıp çökertmek gerekli. Gerekirse Rusya ve Çin ile işbirliğine gidilmeli. Rusya' dan insan istihbaratı, Çin' den teknoloji istihbaratı işbirliği yapmalıyız ve ülkede israil ajan ağını çökertmeliyiz bence. Mesajı Paylaş

İsrail, ABD'deki milyarder destekçileri sayesinde şehirlerini yeniden inşa eder fakat zaten ekonomik krizin pençesinde ve ağır ambargolar altında olan İran'ı İsrail saldırıları ekonomik bir felakete sürükleyecektir.

İsrail'in bilerek ekonomik açıdan stratejik noktaları bombalaması da bu amaçta olduğunu gösteriyor.

Bu çatışma bir yerden sonra duracaktır fakat umarım İran açısından korktuğum senaryolar gerçekleşmez. Mesajı Paylaş

İnternette hızlı bir tarama yaptım. israilin 10 tane hava üssü varmış. İran, her hava üssünü devre dışı bırakmak için 100 füze ile vurmalı. Hava savunma sistemlerinden kurtulabilmesi için her hava üssüne 300 füze gerekli. Yani toplamda 3.000 NOKTA ATIŞLI füze ile ancak yapabilirler. Bence İranın bunu yapabilecek kapasitesi yok. Geçmiş olsun İran' a...... Mesajı Paylaş

Rusya ve Çin, İran'a düzenli olarak balistik füze tedarik edelerse İran'ın bir şansı olabilir. Aksi durumda, tahminimce 10 gün kadar sonra molla rejimi çöker. Mesajı Paylaş

Israilin füzesi falan bitmez arkasında tüm bati dunyasi varken de bitse bile farketmez, Geçen sene Fransa,İngiltere ve ABD uçakları ve gemileri ile savunmadi mi bunları?

İsrailin istediği ABDyi hava saldırılarına dahil edip İranı Irak ya da Suriyeye çevirmek...cok büyük hasar veren ya da kayıp yaşatan bir Iran saldirisi bu kapıyı açabilir...Iran kaabiliyeti varsa bile (ki şüpheli) İsraile büyük kayıp verdirecek bir saldırı yapmaktan başka çaresi kalmayana kadar çekinecektir...

Eğer iddia edildiği gibi İran nükleer bomba yapmaya yakınsa ve Israilin saldırıları istenen düzeyde geciktirme/engelleme yapamazsa Israil bu nükleer tesislere küçük çaplı nükleer bomba bile atsa şaşırmam çünkü iyice simardilar ve azdilar...

Avrupa diploması falan ayaklari yapiyor ama külliyen İsrail'in arkasında...sadece ABD gibi parmağı göze sokmuyor o kadar...Almanya İran nükleer güç olamaz dedi, İngiltere gerekirse Israili savunuruz falan diyor zaten...

Sonuç: Israil harekatin başında kendine koyduğu amaçlara ulaştığı ya da şimdilik ulaşamayacağına inandığı zaman durulur biraz...Iranin füzeleri falan hava gazı kalacak bence... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

İran tanesi 4-10 milyon dolar olan balistik füze atarken İsrail uçaklarına dört tane bin libre bomba koyup  koyup sürekli yıkım yapıyor dönüp dönüp tekrar atıyor biten mühimmat yerine kargo uçakları sürekli yenisini taşıyor İsrail'e.

İsrail de devrilecek rejimde yok taş taş üstünde kalmasa yine sığınaklarda yaşar halk devletine baş kaldırmaz. İran da rejim şimdiden üç buçuk atmaya başladı bile İsrail den değil kendi halkından korkuyorlar. Savaş başladı hemen rejim yanlısı siviller talimatla sokaklara indiler İsrail i lanetleyip devletin yanında duruyolar görünüyorlar ama aslında birinci amaçları muhaliflerin sokağa inmelerine fırsat vermeden sokakları ele geçirme.

Hava alanlarını yıkmak kolay değil istihkamcılar kolay priz alan betonlarla özel malzemelerle hava alanalrını bir kaç saatte tekrar kullanılabilir hale getiriyorlar. Uçaklarıda bizim gibi ortalıkta değil özel yer altı hangarları var İsrail zaten hava alanlarına kendisi zamanında saldırmış ülke bunların kitabını yazmış adamalr öyle hava alanında gafil avlanacak ülke değil. Mısır da öyle şimdi onlarında hava kuvvetini yok etmek çok zor artık.

İsrail in hava üstünlüğü var ama İran kadar büyük bir ülkeyi yıkmaya bu kadar uçak yani 250 kadar uçak sayı olarak yetmez. Körfez savaşında bin tane koalisyon uçağı bir ay boyunca Irak ı 24 saat durmaksızın bombalamıştı ondan sonra kara harekatı başladı. B1 lerle halı bombardımanı filanda oldu. Üstelik 1500 km uzaktan gelip yapmadılar sınırın dibinde yaptılar.

Bu yüzden İsrail ABD nin savaşa katılmasını istiyor. ABD ise hayır diyor çünkü bu basit bir Suriye ye ders verme saldırısı gibi değil en az 500-1000 uçakla körfez savaşı gibi bu savaşa katılması gerekecek

İsrail uçakları vurulamıyor çünkü çok iyi çalıştıkları geliştirdikleri elektronik harp uyguluyorlar bu füzelere karşı yarı aktif sistemlere yada radar lara harm gibi anti radyasyon atıyorlardır harpy harop dolaşıyordur sürekli IR IIR füzeler varsa DIRCM ile lazer kıpraşmada ilede karıştırıyorlardır.

Bizim IIR Hisar lara dual mod bir özellik ile DIRCM karıştırmanın merkezine güdümlemede eklenmeli yada filitreler ile bu lazerler süzülmeli bir şeyler olmalı. IIR füze çok güvenilir bir füze ala DIRCM var işte ondada mutlaka bir şey çalışılmalı. Birde bence uzun menzilli IIR hava savunma füzeleri de üretilmeli 200 km IIR füze. İsrail Amarika gibi ülkeler radar güdüm ile vurulamaz benden demesi pasif füzeler lazım ama DIRCM önlemide geliştirilmeli.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz