İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#560
Alıntı yapılan: putty - Bugün, 08:05:06İran da Kürtler yani pejak oluyo galiba yönetime isyan başlatacaklarmış. Azerilerinde bu fırsatta hazır beklemeleri lazım. İran hak etmediği kadar büyük topraklara savaşçı Türkler sayesinde 20 yy da beleşe bedavaya sahip oldu. Bu adaletli paylaşım gerekiyor. Sakın Azerbaycan Türklerinin Stokolm sendromuna kapılıp kendisini esir alan İran ın bütünlüğü için filan budalalığına gitmemeleri gerekiyor. Ben Azerbaycan ada güvenmiyorum iktidar tatlıdır mevcut nufusun 3 katı yeni torağı istemek demek mevcut yönetimin değişmesi İran kökenlilerden oluşan yeni bir Azerbaycan kurulması demektir. İktidar hırsı bu kadar kötülüğe yol açar mı bilmiyorum. Türkiye de dev Şii Azerbaycan a sıcak bakmayabilir. İran ı bölmek isteyen güçlerde yönetimi değişecek kendi yanlarında İran yerine parçalanmış küçülmüş İran istemeyebilirler. Bu savaş büyüyecek kürtleride içine alacak kara savaşına dönecek hazırlıklı olmak lazım yoksa Kürtler Suriye deki gibi haklarının on katını alırlar.


Eyyyy putyyy,

Sor bakalım yapay zekaya, Trump'ın seçilmesinde kısa bir süre sonra Suriye'deki savaşın apar topar bitmesinin, ABD'nin Ukrayna'ya desteğini kesmesinin, aynı zaman diliminde özellikle ülkemizde İran'ın parçalanması ve buna dahil olmamız senaryolarının birileri tarafından bol bol dile getirilmeye başlamasının, yıllardır başımıza bela olan pkknın silah bıraktığını açıklamasının, cephane stoklarını Gazze soykırımında tüketen İsrail'in kısa sürede nasıl o stokları doldurduğunun ve uranyum zenginleştirme görüşmeleri sürerken nasıl hukuğa aykırı bir şekilde İsrail'e saldırarak bir savaş başlattığının, bütün bu hengame içerisinde Putyy'nin "İran da Kürtler yani pejak oluyo galiba yönetime isyan başlatacaklarmış." demesinin tesadüf olma olasılığını nedir? Ha bir de bunlardan sonra İran parçalandığında sıranın kimde olduğunu da öğreniver.

Neyse ki yapay zeka var. Doğal olanına sahip olmayanlar için büyük nimet! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#561
Alıntı yapılan: Mareşal Efe - Bugün, 01:58:03https://x.com/op_sshield/status/1934000644722987301

Bu videoda Demir Kubbe çok etkisiz kalmış görünüyor. Ortalık cehenneme dönmüş.

Demir Kubbe'nin de füzeleri tükeniyor galiba.  Belirli bir noktaya yapılan ilk saldırı bunu hedefliyor gibi görünüyor. Boşalan bataryalar tekrar doldurulan kadar sonra diğer saldırılar gerçekleşiyor gibi görünüyor.

Demir Kubbe Hipersonik füzelere karşı etkili de değil gibi.

İran'ın yerinde olsam, her gün kendilerini bombalayan İsrail uçaklarının üslerine saldırırdım. O uçakları havada vurmak yerine yerdeyken vurmak onlar için daha mümkün gibi görünüyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

SKYWOLF coğrafya gerçekten de ayağımızın altından kayıyor. İsrail Kürtler ve İran lılar ABD himayesinde bir arada coğrafyanın hakim gücü olabilirler bu dönem içerisinde. Bu üç halk yani Yahudiler İranlılar Kürtler doğal müttefiklerdir kendilerine bir yaşam alanı yaratacaklar Ortadoğu'nun bu kuzey kısmında. Biz şimdiden pozisyon almamız ve bu coğrafyada dünyaya biraz gerici gelen revizyonist projeleri bırakmamız kendi işimize gücümüze bakmamız gerekiyor. Ben bu İran planlarında Azerbaycan için Güney Azerbaycan ayrıldığına hiç ihtimal vermiyorum doğrusu. Çünkü İran da rejim değişince İsrail ile İran İsveç Norveç gibi kanka olacaklar.

İnsanlar İran savaşını anlamsız buluyor uranyumu yinede zenginleştirir diyor ama amaç o değilki amaç devrimi yıkmak yeni İran inşa etmek. İşte o yeni İran Şah dönemi İran ı gibi ABD nin en sevdiği ülke olacak. İsrail bu kadar derin istihbaratı nerden alıyor bu devrim karşıtı İranlı kadrolardan alıyor. İran ile İsrail ABD zaten şu anda bile kankalar yani. Kaddafi nasıl bombalandı bombalandı gücü kalmayınca halkı yıktı şimdide o olacak.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Çin, Rusya, Pakistan'ın İran'a destek olacakları açıklamaları var sosyal medyada...

Doğru mu acaba?

Mesajı Paylaş

#564
Odet Yinon planı onlar için rayında gidiyor gibi. Bu bakımdan bu durumu 25-30 yıl önce öngören Avrasyacıları kutlamak istiyorum.  İran parçalanacak ise, parçalanması sonrası bela bir Kürdistan çıkacak ve muhtemelen K. Irak ile birleşecek. Yine G. Azerbeycan ile Kuzey birleşecek ise, bunu mezhep değil, millet temelinde yönlendirmek ve bu topraklar üzerinden Orta Asya'ya yol açmak ana meselelerimizden olmalı. Tabi Batı da aynı yolun, eksi İpek Yolu gibi işlek bir yol olmaması için elinden geleni yapacak çatışmalar çıkartacaktır. Afganistan'daki durum uzun zamandır Baharat Yolunu işlevsiz kılmıştır. Çin ile stratejik ortak olan Pakistan bundan önceki hedefti ama, Hindistan başarısız oldu. Şimdi başka bir şekilde kadraja girebilir. Abdullah ÖCALAN'ın yeğeninin paylaşımlarından PPK'nın ne kadar İsrail yanlısı olup, Türkiye karşısında harekata hazır olduğunu anlayabiliriz. Ancak geçen süreçte Türkiye'de Kürtler ile Türkler arasındaki entegrasyonun arttığını, Kürtlerin ayrılık gayrılık, çatışma halinde neler kaybetme riskleri altında oldukları konusunda daha bilinçli olduklarını, üst Kimlik olarak Türk kimliğini kabul edenlerin, en azından buna muhalif olmayanların sayısının arttığını düşünüyorum. Buna karşın PKK'nın açıkça bir siyasal hareket haline gelip, sonuçlandırılmayan yargısal süreçlerle legal görüntü kazanması tabanda PKK ve siyasi kanadının da daha rahat hareket etmesine yol açsa da, kayyım atanan belediyeler, içerideki PKKlı siyasiler ile garip bir tangoyu ortaya koyuyor. Suriye'deki tangodan ise hiç bahsetmek istemiyorum.

Bizim kargaşadan zarar görmeden çıkmamız öncelikle iç cepheyi güçlendirmemize bağlı. Hava savunma sistemleri, Kaan, donanma, tank bunlar pahalı istemler ve tam aktive olmaları işler olumlu gittiğinde bile 10 -15 seneyi alacak. Bu bakımdan caydırıcı silahlara sahip olmak önemli. keşke Kenan Evren 1984'de nükleer programımıza son  verip eldeki malzemeleri teslim etmemiş olsaydı. 1990lara kadar nükleer silah sahibi olurduk. O dönemdeki konjunktürde de hemen kimse buna engel olamazdı. Neyse şimdi bizim rakibin kıymetli hedeflerine cerrahi hassasiyette etki edecek caydırıcı silahlara ve çok kuvvetli istihbarata ihtiyacımız var.  Bakalım bu kargaşanın içinden zarar görmeden çıkabilecek miyiz ?  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 12:35:08Çin, Rusya, Pakistan'ın İran'a destek olacakları açıklamaları var sosyal medyada...

Doğru mu acaba?



Albert Pike'ın, 3. Dünya Savaşı radikal siyonistlerin Müslümanlarla savaşmaya başlaması ile ortaya çıkacak öngörüsü de mi gerçek çıkacak acaba ? Bundan önceki ikisini sebep ve sonuçları ile tespit etmişti.  Mesajı Paylaş

Bunu Avrasyacılara sormanıza gerek yoktu. Ben daha uzun süredir söylüyorum bunları. Irak, Suriye, İran ve sonrasında Türkiye. Arada engel olabilecek Libya vs ülkeleri unutmayalım. Hepsinin ortak düşmanları hepsini kendi istedikleri kıvama getiriyor. Savaşla, darbeyle, baskıyla vs...

Avrasyacıların halen kavrayamadıkları önemli bir ayrıntı var. İran'daki Türklerin Şii olması ve çoğunun hayallerinin Avrasyacılarla aynı değil zıt olması! Şu Orta Asya yolunu zamanında kimler kapatmışsa istediklerine ulaşmışlar. Orta Asya bizi bekliyor mu o da ayrı bir konu! Bütün bu ülkeleri parçalayıp kendi çıkarına uygun hale getiren ülkelerin İran sonrasındaki hedefi açık ve net bir şekilde biziz! İran parçalandığında Güney Azerbaycan'la Kuzeyi birleşecek umudunda olanlara diyebilirim ki, birleşmek yerine savaşma olasılıkları daha fazla. Ne yazık ki bu coğrafyada dinsel saplantılar milliyetçilikten çok daha etkin. Ortadoğu'yu mezhep ayrımını kullanarak defalarca kan gölüne döndürenler için çok kolay bu. Ayrıca istedikleri de bu!

Evet Suriye artık istedikleri kıvamda sayılır. Irak vs bölgedeki diğer ülkeler zaten o kıvamda. Ya sus ya yok ol kıvamında hepsi. Tek engel İran ve sonrasında biz. Bu nedenle sıradaki İran olduğu için bütün enerjilerini buna yönlendirmiş durumdalar. Bu amaçla kullanmak istedikleri biz, Avrasyacılar, Kürtler, şiiler, sünniler vs... Kullanabilecekleri herkesin üzerine oynamaya başladılar zaten.

Çoğunluğun fark edemediği önemli bir konu var. Bu planda hedef aslında İran değil, Türkiye. İran sadece bu yolda ciddi bir tehdit! O tehdit etkisiz hale getirildiğinde tüm enerjiyi gerçek hedefe yönlendirecekler. İstediklerini alana kadar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - Bugün, 13:07:52Orta Asya bizi bekliyor mu o da ayrı bir konu!

Orta Asya ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye ile yakın ilişki olmak ister. Ancak son zamanlarda Turan birliği altında birleşelim gibi ütopik hayallere hiç itibar etmezler. Türkiye'deki bazı kesimler devamlı dile getiriyorlar, birleşelim tek devlet ve tek yürek olalım. Onlar bağımsızlığından vazgeçecek ve Ankara'ya itaat edecek öylemi? Hayalperestlerin fantezisi, seni bekleyen ve davet eden yok. Mesela tam tersi sen Astana'ya veya Taşkent'e itaat edecekmisin? Kıpçaklar gelip Oğuzlara boyun eğecek kadar enayi mi veya tam tersini düşünün.

Arada tarih, kültür, dil farkı var. Senin Osmanlı gibi geçmişin, Atatürk gibi ulusal kahramanın var ve onlar için yabancı bunlar. Timur sana yabancı, onların kahramanı ve zamanında bu adam senin en büyük düşmanın olmuş. Bir devlet neden kendi bağımsızlığından vazgeçsin.

Ruslar ile Ukrayna halkı Oğuz ile Kıpçaklardan daha yakın akraba. Ukrayna bağımsızlığını vermemek için ölümüne savaşıyor. Kardeş ülke deyip yakın ilişkiler olabilir ama ondan ötesi olamaz, olursa yukarıda belirttiğim gibi düşman olursun. Mesajı Paylaş

#568
Türkiye, öyle "sen sıranı bekle sana da gelecegiz" diye kategorize edilebilecek bir ulke degil. 
İsrail bir asirdir kaziya kaziya turlu zorbalikla elde ettigi haklardan ve topraklarindan olmak istiyorsa buyurup gelsin yani.Türk oglunun bir korkusu yok! Bu korkusuzlugu da İran gibi altı boş hamasetlere dayanmiyor.Bir gun o gün gelirse "bir Karacı vardı buralarda,kendini heba etti yıllarca ama anlamadık adamı" dersiniz.. Mesajı Paylaş

#569
Alıntı yapılan: marmara - Bugün, 14:34:23
Alıntı yapılan: SKYWOLF - Bugün, 13:07:52Orta Asya bizi bekliyor mu o da ayrı bir konu!

Orta Asya ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye ile yakın ilişki olmak ister. Ancak son zamanlarda Turan birliği altında birleşelim gibi ütopik hayallere hiç itibar etmezler. Türkiye'deki bazı kesimler devamlı dile getiriyorlar, birleşelim tek devlet ve tek yürek olalım. Onlar bağımsızlığından vazgeçecek ve Ankara'ya itaat edecek öylemi? Hayalperestlerin fantezisi, seni bekleyen ve davet eden yok. Mesela tam tersi sen Astana'ya veya Taşkent'e itaat edecekmisin? Kıpçaklar gelip Oğuzlara boyun eğecek kadar enayi mi veya tam tersini düşünün.

Arada tarih, kültür, dil farkı var. Senin Osmanlı gibi geçmişin, Atatürk gibi ulusal kahramanın var ve onlar için yabancı bunlar. Timur sana yabancı, onların kahramanı ve zamanında bu adam senin en büyük düşmanın olmuş. Bir devlet neden kendi bağımsızlığından vazgeçsin.

Ruslar ile Ukrayna halkı Oğuz ile Kıpçaklardan daha yakın akraba. Ukrayna bağımsızlığını vermemek için ölümüne savaşıyor. Kardeş ülke deyip yakın ilişkiler olabilir ama ondan ötesi olamaz, olursa yukarıda belirttiğim gibi düşman olursun.

Bu devletlerin etrafi Çin, Hindistan, İran ve Rusya tarafından sarılmış

Araya yüzyıllar girmiş..

Durup dururken akrabalık-dil-kultur bağı sebebiyle niyetleri olsa bile çıkarlarını bir kenara bırakıp bizle bir birleşmeye kalkmalari hayalcilik..

Önce Türkiye güçlenecek, ekonomik, askeri,siyasi olarak onlara cazip gelecek...Turk Keneşinin Karabağ savaşından sonra ivme kazanması rastlanti değil...

"Birlik" olayını da bagimsizliktan kafadan vazgeçmek gibi düşünmemek lazim..zamanla AB tarzi bir bütünleşme niye olmasın? Ortak para birimi, ortak pazar, dis işlerinde esgudum, vizesiz seyahat...

Timur da bazılarına yabanci olabilir ama bana değildir..Egemenlik davası akrabalik tanımaz...

Olacaksa kavga olmadan ( hem aramızda hem başkalarıyla) olacağını beklemek de saçmalık

Yüzyıllarca Moskovanin buyundurunduguna girince sorun yok da Ankaranin dediklerini dinleyince mi sorun var...

Ruslar büyük Rusya hayal diye vazgeçmiyor, Yunanistan megalo ideasindan vazgeçmiyor, İsrail büyük Israilinden vazgeçmiyor, Çin dünyadaki tek imparatorluk ve medeniyeti biziz iddiasından vazgeçmiyor ama biz vazgeçmeliyiz..emriniz olur

ABye gireceğim, orta koridorun bir tarafına ekleneceğim diye uğraşacağıma bu ugras için çabalarım, şimdilik yapabilecek tek şey hayalini devam ettirmek bile olsa daha faydalı bir ugrastir
Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz