İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iranin balistik füzesi küzey Kore yapimi Mesajı Paylaş

İlkel İran islam rejiminden Allah bin kere razı olsun benim ömrümden alsın onlara versin eğer şah rejimi devam etseydi İran Batının en şımartılan desteklenen ülkesi olacaktı Fransa Kore kadar gelişmiş İsveç kadar refahı olan bir ülke olacaktı. Umarım İsrail bu rejimi devirmeyi başaramaz da bu ilkel rejim en az çeyrek asır daha devam eder. Türkiye için en iyi seçenek bu ilkel rejimin devam etmesidir

İsrail in bu kadar hava üstünlüğü devam eder ise savaş karşılıklı devam ettiğinde uçağa karşı balistik füze sürdürülebilir değildir. Bir uçak dört balistik füze kadar ateş gücüne sahip ve atıyor geri dönüyor tekrar gelip atıyor. İran ın çok çok olsa bir kaç bin balistik füzesi olur bu uçak ile yapılan saldırılara yanıt vermeye yetmez. Ayrıca görülen balistik füzeler kısman önleniyor ve isabetide uçak kadar iyi değil

TV lerde savaş askerlik söz konusu olunca doğal olan erkek egemen durumu gülerek izliyorum. Kadın sunucular asteğmen yada onbaşı olarak askerlik yapmış kişilerin ağdalı ahkam kesmelerini dinliyorlar. Sanki her erkek askere gidince kurmay askerlik yapıp dönüyor. Kadınlarda bunu kabullenmiş nedense.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 13 Haziran 2025, 23:17:26Valla bu füzelere bakılırsa, İsrail  pek önleyebilmiş gözükmüyor. Diğer taraftan görüntüdeki seri olarak düzen füzeler hedeflerini vurdular mı, onu da bilmiyoruz.

http://www.youtube.com/shorts/WJ9Luvz3-S8?feature=share

İlk görüntüdeki düşen iki füzeyi canlı yayında faklı açıdan gördüm. Bu videoda göstermiyor ama aynı yerde pek çok füze havada vuruldu ve iki füze vurulmadan yere düştü.

İkinci görüntüdekiler balistik füze mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yahudi sosyal medyasının paylaştıklarına göre Tel Aviv baya bombalanmış.
Saldırı sonucu finans semptinde yangın devam ediyor, vurulan bir sürü binalar var.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 23:23:51
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 23:08:35Yani balistik füzelere, onları tespit edebilecek sistemleri bastırabilecek elektronik sistemler eklenerek durdurulmaları daha zor hale getirilemiyor mu hala?

Balistik füzeleri elektronik harp yeteneğin nasıl olduğuna bakmaz. Onlar mesafeyi İNS güdüm ile katediyor, önemli olan atış yapıldığı nokta ile hedefin aralağını ölçeblecek gelişmiş elektronik ve mekanik olmak üzere 2 çeşit İNS sistemine sahip olması.  Navigasyon sistemini kör etsen bile İNS ile vurur.

İran balistik füzelerinin nokta vuruşu yapma konusunda sıkıntıları var. Çok sayıda fırlatıyorlar ama netice ve sonuç yeterli değil. Mesela Ukrayna ATACMS veya Ruslar İskander atarken genelde tek atış yapıyor ve hedefi tam isabet ile vuruyor. İran balistik füzeleri bu konuda teknolojik olarak gerideler ama sayı olarak bu eksikliği kapatıyorlar. Mesela 150 adet İskander ile saldırı yapılsaydı sonuç çok daha etkili olurdu. Her füze ayrı ayrı hedefi tam isabet ile vurduğunu düşünün.

İran füzelerini daha da geliştirmesi gerekiyor veya Ruslardan güdüm ve İNS konusunda yardım alması lazım.

Ya soruyu anlamadın, ya da ben yanıtını anlayamadım.

Ben balistik füzeleri durdurmak için elektronik harpten bahsetmiyorum. Tam tersine, balistik füzelerin hedeflerine vurulmadan ulaşmaları için elektronik harp sistemleri kullanmalarından bahsediyorum. Nasıl 200 uçak elektronik harp sistemleriyle fark edilmeden gidip hedefi vurabiliyorsa, balistik füzelerin de elektronik harp sistemleri kullanarak fark edilemeden hedeflerine ulaşmalarından bahsediyorum.

Bu arada İsrail yine Tahran'ı vuruyor! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 23:41:44Ya soruyu anlamadın, ya da ben yanıtını anlayamadım.

Ben balistik füzeleri durdurmak için elektronik harpten bahsetmiyorum. Tam tersine, balistik füzelerin hedeflerine vurulmadan ulaşmaları için elektronik harp sistemleri kullanmalarından bahsediyorum. Nasıl 200 uçak elektronik harp sistemleriyle fark edilmeden gidip hedefi vurabiliyorsa, balistik füzelerin de elektronik harp sistemleri kullanarak fark edilemeden hedeflerine ulaşmalarından bahsediyorum.

Bu arada İsrail yine Tahran'ı vuruyor!

Balistik veya yarı balistik yönde uçan füze çaktırmadan, radara yakalanmadan uçması imkansız, en büyük kozu hızı. Terminal safhada veya karşı tedbir alınarak füze geldiğini farkedince elektronik harp kullanarak ve gövdesinden 4-10 adet aldatma hedefi fırlatır. Yalan hedefler çok güçlü sinyal saçarak radara büyük gözükür ve bu şekilde gerçek füze ile ayırt etmek zorlaşır.

Mesela Ukrayna tarafının yayınladığı İskander'in gövdesinden çıkan sahte hedefler.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 13 Haziran 2025, 23:29:38İlkel İran islam rejiminden Allah bin kere razı olsun benim ömrümden alsın onlara versin eğer şah rejimi devam etseydi İran Batının en şımartılan desteklenen ülkesi olacaktı Fransa Kore kadar gelişmiş İsveç kadar refahı olan bir ülke olacaktı. Umarım İsrail bu rejimi devirmeyi başaramaz da bu ilkel rejim en az çeyrek asır daha devam eder. Türkiye için en iyi seçenek bu ilkel rejimin devam etmesidir.

İsveç kadar refah sahibi olan İran senin ülkene yılda 50 bin değil 1 milyon turist gönderir, senden deli gibi otomobil,makina,beyaz eşya vb. alır, seni ihya ederdi.

Mesela 70lerde bizim gerimizdeyken Kore nasıl bizi geçti? Çünkü dev gibi 1 milyarlık Çin 80de sınırları açıp dünyaya açıldı. Düşünsene 1 milyarlık dev pazar, ne satarsan sat, g Kore bugün ihracatının %25 ini sadece Çine yapıyor.  Çin olmasa Kore acından ölür. Tayvan mayvan diye ortalık karışmasın diye dua ediyorlar.

Dolayısıyla İranın müreffeh,  modern bir ülke olması bizim için iyi olur, kötü değil. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 23:58:00
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 23:41:44Ya soruyu anlamadın, ya da ben yanıtını anlayamadım.

Balistik veya yarı balistik yönde uçan füze çaktırmadan, radara yakalanmadan uçması imkansız, en büyük kozu hızı. Terminal safhada veya karşı tedbir alınarak füze geldiğini farkedince elektronik harp kullanarak ve gövdesinden 4-10 adet aldatma hedefi fırlatır. Yalan hedefler çok güçlü sinyal saçarak radara büyük gözükür ve bu şekilde gerçek füze ile ayırt etmek zorlaşır.

Mesela Ukrayna tarafının yayınladığı İskander'in gövdesinden çıkan sahte hedefler.

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 23:58:00

Vay be balistik füzede decoylar var süper ve basit bir teknik umarım bizde decoy,flare,ve chaff atan balistik ve seyir füzesi geliştiririz Mesajı Paylaş

İran da halk sokaklara dökülmüş gösteriler yapıyormuş. Bunun sebebi aslında rejim karşıtı bir halk kalkışmasına sokakları erken davranıp ele geçirerek mani olmak. 

İran şehirde neyi vuruyor anlamıyorum vuracaksa gitsin IAI, Rafael, Elbit, IMI fabrikalarını tesislerini vursun yada intel in çok büyük tesisi var yabancı yatırımı kaçırmak için onu vursun rafineri vursun tersane vursun. Tel aviv de neyi vuracak ki postaneyi mi. Savunma bakanlığını vursan ne olacak bakanlık bürokratların masaları odaları olan bir yer zaten sığınağa iniyorlar. İran tamamen kameraların çok olduğu yerleri duygusal oalrak vuruyor amacı pişmanlık yaratmak değil kendi halkına tatmin yaratmak. İlkel rejimin ödü kendi halkından korkuyo İsrail den değil Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz