İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğru yazmasını bile bilmeyip, ana dilni doğru dürüst yazamayıp başka milletler veya ülkeler hakkında yorum yapan cahil tayfanın yorumlarını çöpe atalım. Belli ki Türkiye sınırından bile dışarı çıkmamış, yabancı dil bilgisi olmayan, ufacık g.t kadar alemin içinde yaşayıp ahkam kesiyor. Senin 40 yılda öğrenemediğini ben 1 senede öğrendim, benim için yabancı dil olan Türkçeyi sıfırdan yazmasını, okumasını ve konuşmasını 1 senede çözmüştüm. Ortaokul mezunu olan birisini uzunca bu kadar ağır hata ile yazması ayıptır. Herkes hatalı yazabilir, sonuçta dil ve edebiyat forumu değil, ancak her iletisinde onlarca hata olması cahilliğin simgesidir.

Azeriler kendisine Azeriyim diyor, hatta "Azeri toprağı" deyip şarkılar söylüyor. Gelmiş doğduğu kasabasını hayatında 1 defa bile terketmemiş birisi başka halkın ismini Azeri değil onlar, Azerbaycan Türkü diyor. Birisi gelip bana Tatar değilsin, Tatar Türküsün deyince kızarım, benim kimliğime sen mi karar vereceksin. Türklüğümü inkar etmiyorum ama arkasına bu kelimeyi her defasında eklemeye gerek yok. Türkiye'deki turancı romantiklerin uydurduğu kelime. Mesel Meksika İspanyolu, Avustralya Anglosaksonu, Avusturya Germeni, Ukrayna Slavı, Sırp Slavı gibidir. Ne kadar saçma geliyor değil mi, kimse kendi kimliğini unutmuş değil veya inkar etmiyor ama her defasında peşine kuyruk eklemenin de anlamı yok, sanki onlar inkar ediyormuş da sen hatırlatıyormuş gibi oluyor. 
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi

Azeriler Azeri'yim demiyor. Türk'üm diyor.

Azeriler kendisine Azeri, hatta bazen Azerbaycan değil Azeri toprağı diyorlar. Askerlikte Azeriler de vardı, hiç duymadım Türküm dediğini. Azerbaycan'a 3 defa gittim ve benim konuştuğum herkes Azeriyiz demişlerdi. Avusturyalı biz Germeniz(Almanız) demez, Avusturya'lıyım derler. Türkiye'de Ukraynalı veya Rus'a sor milleti kim olduğunu, Slavım demezler, Rusum veya Ukraynalıyım derler.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat