İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

Gökbörü ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 22:20:27
Alıntı yapılan: Gökbörü - 13 Haziran 2025, 22:13:06Ne bölge, ne de dünya Iranin nükleer güç olmasına izin vermez...Iranin müttefikleri bile İran nükleer güç olsun istemez..Rusya kafkaslarda kendinden başka nükleer güç ister mi mesela irdelemek lazim...

Rusya İran'ın nükleer güç olmasına karşı değil. Hiç bir zaman BM nazdında veya Kremlin karşı olduğunu beyan etmemiştir.
Tam tersi müttefiki olan ülkenin Orta Doğuda nükleer güç olmasını ister. Satılmış ABD'nin köpekleri var bir sürü küçük büyük Arap ülkeleri. Onlara ve Yahudi rejimine karşı güç dengesi oluşması taraftarı.

Bu karşı olmadığı beyanı "biz Karabaği hep Azerbaycan toprağı olarak kabul ettik" tarzi beyan olmasin...

Sahnenin onü başka, arkasi başka....

Çıkıp en yakın müttefiklerinden birine dünya önünde ayar vermez herhalde

Putin Trump değil ne de olsa...

Yahudi lobisi Rusyada da kuvvetli diye biliyorum ama siz daha iyi biliyorsunuzdur yorumlarınızı bekliyorum

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Arkadaşların bu konuda iddia ettiklerinin aksine televizyonlardaki canlı yayınlarda İsrail hava Savunma sistemleri İran füzelerinin çoğunu havada imha ediyor! Havada vurulan ve yanarak düşen füze parçaları görülebiliyor. Arada bu sistemleri aşarak yere düşen İran füzeleri var. Ancak İran tarafı 150 füze fırlatıldığını belirtriyor ve hedefe ulaşan füze sayısı 7-8 adet gibi görünüyor. Başarı %10 bile değil!

İran'ın korkulan füzelerinin başarı oranının bu kadar düşük olmasına karşılık, öncesin İsrail'in gerçekleştirdiği saldırı askeri açıdan bakılırsa mükemmel bir saldırı oldu. Vurulan hedefler arasında İran'ın nükleer tesisleri, uranyum geliştirme konusunda uzman bilim insanları, başta İran genelkurmay başkanı olmak üzere pek çok üst düzey komutan bulunuyor. Saatlerle ifade edilebilecek bir zaman dilimi içerisinde İsrail Hava Kuvvetleri, pek çok ülkenin hava sahasını ve sivil havacılık trafiğini de aşarak İran hava savunma sistemleri tarafından tespit edilemeden bu saldırıyı gerçekleştirdi. Ayrıca karadan da İran içlerine kadar sızarak bu operasyonu desteklediler ve bu hazırlıklar yapılırken bile fark edilmediler. İsrail istihbaratı zaten geçmişte ne kadar başarılı olduğunu defalarca kanıtlamıştı. Mesela Hizbullah'ın çağrı cihazlarına yerleştirdiği patlayıcılarla suikastlar düzenlemişti!

Bu duruma bakılırsa askeri olarak çağın çok gerisinde kalmış olan İran'ın nükleer yeteneğe sahip olması kadar, hatta daha fazla seviyede İsrail bölge ülkeleri için bir tehdittir. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Netanyahu ; "İran halkı rejimi devirin , İran hiç bu kadar güçsüz olmadı" diye açıklama yapmış...

Demek ki İsrail güç durumda , iyice saçmalamaya başlamış... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 13 Haziran 2025, 22:46:08Netanyahu ; "İran halkı rejimi devirin , İran hiç bu kadar güçsüz olmadı" diye açıklama yapmış...

Demek ki İsrail güç durumda , iyice saçmalamaya başlamış...

Aslında saçmalamamış. İsrail'in saldırısı karşısında İran Halkının İran yönetimine tepkisi büyük! İran halkı da haklı. İsrail İran'a karşı özellikle son yıllarda büyük üstünlük sağladı. İran tarafı buna karşılık sadece laf üretiyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 22:41:37Arkadaşların bu konuda iddia ettiklerinin aksine televizyonlardaki canlı yayınlarda İsrail hava Savunma sistemleri İran füzelerinin çoğunu havada imha ediyor! Havada vurulan ve yanarak düşen füze parçaları görülebiliyor. Arada bu sistemleri aşarak yere düşen İran füzeleri var. Ancak İran tarafı 150 füze fırlatıldığını belirtriyor ve hedefe ulaşan füze sayısı 7-8 adet gibi görünüyor. Başarı %10 bile değil!

Yapmayın, TV'lerde yayınlanan görüntüler eski bir önceki saldırılar, Arap Al-Jazeera olmak üzere dünyanın çoğu kanalları eskilerini yayınladılar haber niteliğinde. Sosyal medya tarafından gerçek en son saldırları gördük farklı farklı açılardan. İsrail hava savunma en fazla 10% vurabilmiştir.

Vurulanların çoğu İran'ın karadan ve denizden atılan seyir füzeleri ve Shahed tipi kamikaze dronları. Balistik füzelerine karşı hiç bir varlık gösterememiştir, en iyi ihtimalle 10% falan vurabilmiştir.
Mesajı Paylaş

Ekranlarda pek çok balistik füzelerin vurulduğunu izlediğimiz şu saatlerde forumda bir beyin fırtınası başlatalım.

90'lı yıllardaki Körfez Savaşı'nda da canlı yayında Saddam Hüzeyin'in emriyle fırlatılan scud füzelerini  Patriot füzelerinin vurmasını izliyorduk. 35 seneden fazladır gelişen teknolojiye rağmen bu senaryoda fazla değişen bir şey yok gibi görünüyor.

Buna karşın günün konusu olan İsrail saldırısında 200 kadar İsrail savaş uçağı, Suriye, Irak, Ürdün, Suudi Arabistan gibi ülkelerin hava sahasından geçerek fark edilmeden İran'ın içlerine kadar giderek belirlenen hedefleri vurabiliyor! Bunu güçlü bir elektronik harp yeteneği ile yaptıkları belirtiliyor!

Buna karşın İran'ın karşı saldırısında fırlatılan onlarca füzenin çoğu havada imha ediliyor. Hedeflerin çoğu vurulamamış durumda.

Özellikle Forumdaki bilgi seviyesi tartışmasız yükseklikte olan arkadaşlara soruyorum; 200 savaş uçağını elektronik harp yeteneği ile 1000 km'den fazla mesafeye fark ettirmeden götürmek mümkünken, 150 balistik füzeyi aynı mesafeye elektronik harp yeteneği ile fark ettirmeden gönderip hedefleri imha etmek mümkün değil mi? Yani balistik füzelere, onları tespit edebilecek sistemleri bastırabilecek elektronik sistemler eklenerek durdurulmaları daha zor hale getirilemiyor mu hala? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Haziran 2025, 22:58:53
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 22:41:37Arkadaşların bu konuda iddia ettiklerinin aksine televizyonlardaki canlı yayınlarda İsrail hava Savunma sistemleri İran füzelerinin çoğunu havada imha ediyor! Havada vurulan ve yanarak düşen füze parçaları görülebiliyor. Arada bu sistemleri aşarak yere düşen İran füzeleri var. Ancak İran tarafı 150 füze fırlatıldığını belirtriyor ve hedefe ulaşan füze sayısı 7-8 adet gibi görünüyor. Başarı %10 bile değil!

Yapmayın, TV'lerde yayınlanan görüntüler eski bir önceki saldırılar, Arap Al-Jazeera olmak üzere dünyanın çoğu kanalları eskilerini yayınladılar haber niteliğinde. Sosyal medya tarafından gerçek en son saldırları gördük farklı farklı açılardan. İsrail hava savunma en fazla 10% vurabilmiştir.

Vurulanların çoğu İran'ın karadan ve denizden atılan seyir füzeleri ve Shahed tipi kamikaze dronları. Balistik füzelerine karşı hiç bir varlık gösterememiştir, en iyi ihtimalle 10% falan vurabilmiştir.

Emin misin eski görüntüler olduğuna? Canlı yayın yapıyorlar da televizyonlarda?

Bu arada İran'ın vurulan nükleer tesislerinde, tesis içeirisnde nükleer sızıntı tespit edildiği söyleniyor. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı BM'de açıklama yaptı. Mesajı Paylaş

Valla bu füzelere bakılırsa, İsrail  pek önleyebilmiş gözükmüyor. Diğer taraftan görüntüdeki seri olarak düzen füzeler hedeflerini vurdular mı, onu da bilmiyoruz.

http://www.youtube.com/shorts/WJ9Luvz3-S8?feature=share Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Haziran 2025, 23:08:35Yani balistik füzelere, onları tespit edebilecek sistemleri bastırabilecek elektronik sistemler eklenerek durdurulmaları daha zor hale getirilemiyor mu hala?

Balistik füzeleri elektronik harp yeteneğin nasıl olduğuna bakmaz. Onlar mesafeyi İNS güdüm ile katediyor, önemli olan atış yapıldığı nokta ile hedefin aralağını ölçeblecek gelişmiş elektronik ve mekanik olmak üzere 2 çeşit İNS sistemine sahip olması.  Navigasyon sistemini kör etsen bile İNS ile vurur.

İran balistik füzelerinin nokta vuruşu yapma konusunda sıkıntıları var. Çok sayıda fırlatıyorlar ama netice ve sonuç yeterli değil. Mesela Ukrayna ATACMS veya Ruslar İskander atarken genelde tek atış yapıyor ve hedefi tam isabet ile vuruyor. İran balistik füzeleri bu konuda teknolojik olarak gerideler ama sayı olarak bu eksikliği kapatıyorlar. Mesela 150 adet İskander ile saldırı yapılsaydı sonuç çok daha etkili olurdu. Her füze ayrı ayrı hedefi tam isabet ile vurduğunu düşünün.

İran füzelerini daha da geliştirmesi gerekiyor veya Ruslardan güdüm ve İNS konusunda yardım alması lazım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz