İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın @serkan1976

Evet F35'te nozula bir kartuştan özel bir sıvı püskürtme yaparak termal gizlilik sağlanıyor. Bu parçayı da öyle bol bol alamıyorsunuz, tane ile veriyorlar.

Sayın @Nautilus

Dünyada İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemeyen 1. ülke İsrail 2. ülke ABD ise 3. ülke kesinlikle Rusya'dır. Bakmayın siz böyle sözde müttefik gibi takıldıklarına, bu zorunluluktan. Sokakta saçı göründü diye kadınların işkence görüp öldüğü molla yönetimindeki bir ülke ile aklı başında kimse müttefik falan olmaz, nükleer silaha sahip olmasını da istemez. Rus der ki abdnin patriotları Ukraynaya gideceğine İsrail'e gitsin. İran'ın dayak yemesi rusun işine gelir ama ölmesi gelmez.
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi

Aslında söyledikleriniz çok mantıklı. Açık söyleyeyim, İran'ın nükleer silaha sahip olmasını ben de kesinlikle istemem.

Ama sizin mantığınıza göre Çin'in ve Rusya'nın bir konveksiyonel silah olan savaş uçağını İran'a vermesi gerekmez mi? Amerika'yı uğraştırıp, para harcatıp, zayıflatması sebebi ile yani.

Buna örnek olarak Norveç ve Hollanda F-16'larının Ukrayna'ya verilmesini gösterebiliriz.
Golgi cisimciği.

Alıntı yapılan: NautilusOlay şu:
Amerika, elini kolunu sallaya sallaya İran hava sahasında uçak uçuruyor ve operasyon yapıyor. İran hava sahası tamamen Amerikan uçaklarının kontrolünde.

Öyle ise F-35, azami irtifası 8 km olan bir füze ile neden vuruldu? Daha doğrusu, İran hava sahası tamamen ABD kontrolünde ise F-35 neden o kadar alçaktan uçuyor?

@Kapgan

Ben Amerikan F-35'lerinin filo komutanı, harekat komutanı veya harekat subayı değilim. O yüzden senin kadar kesin konuşamam.

Çok rica etsem o değerli bilgilerin ile benim gibi bir cahili aydınlatır mısın lütfen.

1. F-35'i vuran füzenin hangi füze olduğunu kesin olarak nereden biliyorsun? Müneccim çayı mı içtin?

2. 8 km yaklaşık olarak 26.000 feet'ten biraz daha fazla eder. Sence 26.000 feet alçak bir irtifa mıdır?

3. F-35 vurulduğu anda alçaktan uçtuğunu nereden biliyorsun?

4. İran bizzat kendi hava sahasında savaş uçağı uçurabiliyor mu? Yani İran hava sahasına Amerika hakim mi, değil mi?
Golgi cisimciği.

Çok tekrara düşüyoruz belki ama bu savaş şu anki şekliyle ABD tarafından sürdürülebilir değil. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Körfezin güvenliğini tam şekilde sağlayamadan da bu savaşı çok uzatacaklarını düşünmüyorum. Körfezin güvenliğini nasıl sağlayacaksın, mesele burada.

2000 askerle geçici olarak bazı adalara el koymanın faydası ne olacak bu durumda? Kıyı gerisinden gelen anti gemi füzelerini ne yapacaksın? Ya da ellerinde on binlerce adet bulunan İHA saldırılarını nasıl savuşturacaksın? 2000 askerle ancak baskın yaparsın, deniz güvenliği kuramazsın.

Körfezin gerçekten güvenli olması için ABD'nin bu şekilde kısıtlı kara harekatı ve denizde eskort vermesi yetmez. Hürmüz'ü gören İran kıyısını, özellikle Bender Abbas çevresini, Keşm–Larak–Hengam hattını, Abu Musa ve Tunb adaları gibi yerleri sürekli baskı altında tutması gerekir. Üstelik sadece sahili değil, kıyı gerisindeki anti gemi füze ağını da susturması gerekir. Sahil şeridini almak çözüm olmaz.

O yüzden bence ABD'nin önünde iki yol var: Ya bu işi büyütüp gerçekten Hürmüz'ü İran'ın kontrolünden çıkaracak kadar ağır bir askeri harekat yapacak, ki bu çok maliyetli ve riskli olur. Ya da birkaç nokta operasyonu yapıp "Körfezi kontrol altına aldık" diyecek ama filiyatta tam güvenliği sağlayamayacak. İkinci yol daha olası görünüyor. Sorun da zaten burada. Yarım önlemle bu iş çözülmez. Körfez ya gerçekten güvenli olur ya da olmaz.

Bakalım ABD ne kadar risk alacak. Trump bu savaşı gerçek anlamda kazanmak istiyorsa, seçimlerde ABD başkanlığını kaybetmeyi göze almak zorunda.

@Kapgan

Değerli kardeşim, ben size 4 maddelik bir soru sormuştum. Yanıt vermeyi düşünüyor musunuz acaba? Konuyu bambaşka bir yere çekmişsiniz de.
Golgi cisimciği.

@Nautilus

Yorumumu uçağın 358 füzesi ile  vurulduğu genel kanısı üzerine yazdım. Başka bir sistem ile vurulduysa bilemem.Bu füze için de azami irtifa bazı yerlerde 6km bazı yerlerde 8 km yazıyor. Hatta daha önceki iletimde bu füze ile nasıl F-35 vurdular "taş kuşa çarpmış" diye yazmıştım. Eğer bu füze ile vurdularsa uçak 20.000 feet olsa zaten yakalanmazdı.

Jet uçuşları için irtifa sınıflandırması konusunda dünyada belli bir standart mı var? Yok. Mesela 10km kadar alçak, 15km kadar orta ve onun üzeri yüksek gibi. Ben yazdım 358 füzesi ile vurulduğunu, İran'dan gelen bilgiler bu şekilde, doğrudur veya yanlıştır orası ayrı mesele, aksini iddia edebilecek birisi var mı? Eğer doğru ise F-35 vurulduğu anda yüksek irtifada uçmadığı ortaya çıkıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat