Pakistan Hindistan gerginliği

Başlatan metin62, 27 Şubat 2019, 11:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gazze nin İsrail i Ukrayna nın Rusya yı perişan ettiği iddia edilen konuşmalara benziyor bunlar. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Silahı güvence yapan şey onu kullanan el ve o elin egitim doktrinidir.Bunu anlamayan insanlar her çatışma ve savaş ortamında düşünsel olarak oradan oraya savrulmaya mahkumdur.Çin menşeili silahlara muhalif değilim,biz yapıyorsak onlar da yapıyordur,teknoloji batının tekelinde birşey değil.Vurgulanan anlaşılmıştır umarım.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 07 Mayıs 2025, 10:45:24Silahı güvence yapan şey onu kullanan el ve o elin egitim doktrinidir.Bunu anlamayan insanlar her çatışma ve savaş ortamında düşünsel olarak oradan oraya savrulmaya mahkumdur.Çin menşeili silahlara muhalif değilim,biz yapıyorsak onlar da yapıyordur,teknoloji batının tekelinde birşey değil.Vurgulanan anlaşılmıştır umarım..

Muhalefet ediyor gibi olacak ama örnekle açıklarsam ne dediğim anlasılır

İster j10 ister F16 ister f15 ister ef2000 ister ister rafale ister su35

F22 ,f35 gibi uçaklar karşısında hiç şansı yok sadece kaçmak ve üzerine gelen füzelerden kaçınmak zorundalar

Yani bu örnek bile sizin dediğiniz gibi yetişmiş personel herşeyin panzehiridir tezinizi çökeltir,denk veya çok az teknolojik fark olan ortamda dediğinizi kabul edebilirim

Ki benim kasteddiğim şey Çin mallarına tukaka muamelesi yapılıyordu alın size tukakaların yaptığı....mahiyetinde bir açıklama aslında

Hint-pakistan Savaşında rüştlerini ispat ettiler Mesajı Paylaş

"Yanlış taktik savaş kaybettirir"

Kara Harp Okulu 1. sınıf giriş-temel seviye açılış jargonu.

Ekstrem örneklerle bir yere varamazsınız. Ve evet daha gucsuz silahla daha guclusunu vurabilirsin.Savaş bir bütündür,bu bütünü olusturan ögeleri kapsamlı olarak okuyun ogrenin oyle tartisalim.Her tartismada alfabenin A'sından baslayarak yazmak çok yorucu.
 Denizin ortasında, icinde insan olmayan kayık kadar tekne ile jet dusurulen gunumuz savas dunyasında bu tartismalar çok sığ geliyor bana.Daha basit yazayım,silahları karşı karşıya koyup savasmiyorsunuz,bilgisayar oyunu degil bu. Silahları egitimli ellere verip,yıllara dayanan kurgulanmis taktiklerle kümülatif gucunuze entegre ederek savasiyorsunuz.Egitim-Disiplin-Doktrin-Tecrube-Taktik ve MGU ile savasiyorsunuz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 07 Mayıs 2025, 11:23:18"Yanlış taktik savaş kaybettirir"

Kara Harp Okulu 1. sınıf giriş-temel seviye açılış jargonu.

Ekstrem örneklerle bir yere varamazsınız. Ve evet daha gucsuz silahla daha guclusunu vurabilirsin.Savaş bir bütündür,bu bütünü olusturan ögeleri kapsamlı olarak okuyun ogrenin oyle tartisalim.Her tartismada alfabenin A'sından baslayarak yazmak çok yorucu.
 Denizin ortasında, icinde insan olmayan kayık kadar tekne ile jet dusurulen gunumuz savas dunyasında bu tartismalar çok sığ geliyor bana.Daha basit yazayım,silahları karşı karşıya koyup savasmiyorsunuz,bilgisayar oyunu degil bu. Silahları egitimli ellere verip,yıllara dayanan kurgulanmis taktiklerle kümülatif gucunuze entegre ederek savasiyorsunuz.Egitim-Disiplin-Doktrin-Tecrube-Taktik ve MGU ile savasiyorsunuz.

Doğrudur. Ancak bence eksik! Teknolojik üstünlük de bu saydıklarınız arasında olmalı. Mesela F-22 karşısına çıkaracağınız uçak teknolojik olarak onu tespit edebilecek kapasitede olmalı. Fark edemediğiniz düşmanı durdurmazsınız. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Benim forumlardaki yazı gecmisim tespit-teshis-isaretleme, yani aslinda farkindaligin onemini ve yine aslinda teknolojinin kiymetini anlatmakla gecti.Bunun aksini soylemiyorum,konu sadece bu degildir aslinda diyorum.
 Bu arada, Hint ucaklarini dusurenin Pakistan jetleri yahut HSS unsurlari olduguna dair bir emare yok.Boyle olsaydi davulla zurnayla ilan ederlerdi diye dusunuyorum. O vakit neden dustuler ?
 A) Harbe hazir olmayan ucaklar yahut pilotlar,yahut her ikisi de.
 B) EH sonucu kafasi karisan ucaklari kontrol edemeyen pilotlar.

O zaman dusunelim ve ihtimali degerlendirelim.Elbet resmi aciklama yok ve gelmeyecek de.Gecen hafta kurmay istihbarat baskani Pakistan'a gitti.Yalanlandi fakat ben yine de yazacagim, askeri nakliye ucaklari gitti bizden Pakistan'a. Daha haftasinda savas gemisi gonderildi.Resmi aciklamalara her zaman bagli kalinmaz,oyle olacaksa hicbir sey yazamayiz.Spekülasyondur simdi yazacagim,benim tahminim parmagimiz var,oyleyse iyi ki de var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 07 Mayıs 2025, 10:54:35
Alıntı yapılan: KARACI - 07 Mayıs 2025, 10:45:24Silahı güvence yapan şey onu kullanan el ve o elin egitim doktrinidir.Bunu anlamayan insanlar her çatışma ve savaş ortamında düşünsel olarak oradan oraya savrulmaya mahkumdur.Çin menşeili silahlara muhalif değilim,biz yapıyorsak onlar da yapıyordur,teknoloji batının tekelinde birşey değil.Vurgulanan anlaşılmıştır umarım..

Muhalefet ediyor gibi olacak ama örnekle açıklarsam ne dediğim anlasılır

İster j10 ister F16 ister f15 ister ef2000 ister ister rafale ister su35

F22 ,f35 gibi uçaklar karşısında hiç şansı yok sadece kaçmak ve üzerine gelen füzelerden kaçınmak zorundalar

Yani bu örnek bile sizin dediğiniz gibi yetişmiş personel herşeyin panzehiridir tezinizi çökeltir,denk veya çok az teknolojik fark olan ortamda dediğinizi kabul edebilirim

Ki benim kasteddiğim şey Çin mallarına tukaka muamelesi yapılıyordu alın size tukakaların yaptığı....mahiyetinde bir açıklama aslında

Hint-pakistan Savaşında rüştlerini ispat ettiler

Gerisini Fransa, Yunanistan düşünsün. Çok kastırıyorlardı uçan kaçan Rafale diye...Hatta artık ABD de Çin karşısında birkaç defa düşünmek zorunda kalacaktır Mesajı Paylaş

Her Pakistan-Hindistan savaşında Pakistan hava kuvvetleri , Hindistan uçaklarını dağıtıyor-perişan ediyor...Bir önceki hava-hava çatışmasında Pakistan F-16'ları Hint uçaklarını kepaze etmişti.

Bi zahmet hava kuvvetlerine güvenmeyen ülke savaşa felan girmesin...En azından saldıran taraf olmasın...

Mesajı Paylaş

Bizim dahlimiz var ya da yok. Ama hiç olmazsa bundan sonrası için Pakistan ile yapılacak işbirliği sayesinde Rafale gibi uçaklarla mücadele edebilmemizin yolu açıldı (Tabi Pakistan kısıtlama getirmezse.). Belki de Katar vasıtasıyla biz bu yolda epey mesafe aldık. Kaldı geriye F-35 ile mücadele edebilecek taktik, sistem vb. enstrümanlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 07 Mayıs 2025, 13:23:09Her Pakistan-Hindistan savaşında Pakistan hava kuvvetleri , Hindistan uçaklarını dağıtıyor-perişan ediyor...Bir önceki hava-hava çatışmasında Pakistan F-16'ları Hint uçaklarını kepaze etmişti.

Bi zahmet hava kuvvetlerine güvenmeyen ülke savaşa felan girmesin...En azından saldıran taraf olmasın...

Düşürülen uçaklar yani eften püften de değil. Sözde fıstık gibi tayyareler Hindistan'ın Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz