Pakistan Hindistan gerginliği

Başlatan metin62, 27 Şubat 2019, 11:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#260
Alıntı yapılan: serkan1976 - 14 Ağustos 2025, 16:34:34Ayrıca ben hayatımda Rafale'ye stealth diyen kimseyi de duymadım kim uydurdu bunu Sayın Marmara?

Stealth, yarı stealth, RCS çok düşük diyenler ve üstat sıfatında olanlar bile var, kim olduğunu yazmak istemiyorum, isterse gelsin açıklasın. Hatta forumda bu hakkında saçmaladığı iletiler bile var vikipedi'den aldığı verilere göre yazıp çizen değerli "üstatlarımız".

Ama o üstatlarımız Rafale'nin radar kesit alanı(RCS) F-16'dan farklı olmadığı hakkında haberi yok. Yakıt tankı ve silahları olmadan sadece gösteri fuarında iş yapabilir. Görev için bunları takarak uçmak zorunda ve RCS değerini baya arttıran etkendir.

4. ve 5.nesil arasında asıl fark sensör veya radar falan değildir!!! F-4 bile güçlü AESA radarı, önüne/altına/hatta arkasına bile optik İRST falan takabilirsin. 5.nesil jet'in en büyük farkı gövde içinde füze ve fazla yakıt taşımasıdır.
Linkback: Ynt: Pakistan Hindistan gerginliği


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz