Pakistan Hindistan gerginliği

Başlatan metin62, 27 Şubat 2019, 11:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Marmara, özellikle teknik bilgi açısından müthiş seviyede. Sayesinde Rus yapımı sistemler hakkında detaylı bilgilere forumca ulaşabiliyoruz. Ayrıca sağlamcı denilen karakterde. Hep doğrulama peşinde. Her konu da olduğu gibi Rusya konusunda da böyle. Rusya Federasyonu'nun vatandaşlarının geneli gibi o da kendi ülkesini savunmakta. Haklı olduğu durumlar da var. Savaş nedeniyle Rusya'ya karşı oldukça fazla dezenformasyon içeren haberler çıkıyor. Bu her savaşta olan bir şey. Böyle durumlarda genelde mantık her iki taraf için de devre dışı kalabiliyor. Sağlamcılık o zaman tek yönlü olabiliyor. Bu haliyle bazen hepimizi çileden çıkarabilse de Marmara bizler için değerli. Bu savaştan öncesinden beri tanıyoruz kendisini ve seviyoruz. Ayrıca aynı soydan değil miyiz?

Konu başlığı Pakistan-Hindistan Gerginliği ama yine döndü dolaştı Rusya'ya döndü. Rusya-Ukrayna savaşını başından beri saçma buluyorum. Ülkeler arasındaki içinden çıkılamayan krizler savaşa neden olabiliyor. Bir tarafta haklı olarak Batının cazibesine kapılmış olan Ukrayna var. "ben komşunun oğlu AB'ye varacağım, NATO'nun gelini olacağım. Yollarımız artık ayrı, birlikte bir geleceğimiz yok!" diyor Rusya'ya. Tabi bu Batının da işine gelmiyor değil! Rusya ise bunu gururuna yediremeyen bir kabadayı gibi. " Ya benimsin ya da toprağın" mantığıyla hareket ediyor. Geçmişe takılıp kalarak vazgeçemiyor.  ;D
Linkback: Ynt: Pakistan Hindistan gerginliği
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Suriye'de kimleri kimleri kaybettiler,yuzde 10'unu bile soylemediler,o rutbeler bizde kayip olsa ortalik yıkılırdı!
 Bahar Kalkani Harekati'nda özel personel(!) adı altinda ha keza kimler yalan oldu Rusya adina,onlari da soylemediler.Bizimkiler de cikip aciklamadi.Bunlarin düsturu bu,kapalı bir kültür var orada bunu bilmeyen yok.
 Bizde tam tersi örneğin,yapıp ettigimizi cogu kez kendimizden bile saklarız,muhatap devlet bilsin gerisini onemsemeyiz,bu da bizim düsturumuz.Ben buna karsiyim mesela,cikin birseyleri arada sızdırın arkadas,dedikodu olsun,resmi olmasin ama guvenilir medya ayaklari ile ifşa edin vatandaşın içi sogusun biraz,bunu isterdim  .Sonra vatandas bilemiyor,devletin gucune guven sarsiliyor,elin oglu bir yapip on anlatir,biz on yapar birini agiz kenariyla soyleriz.Hersey de devletlerle ilgili degil ki,toplum psikolojisi diye birsey var.Kanının yerde kalmadıgını duymak ister vatandaş!
 Bir olay var mesela,o donem rejim askerlerini dogru hatirliyorsam Rakka'ya giderken Abd havadan vurup kül etmisti.Az degil onlarca araclik konvoydu.Orada sadece rejim unsurlari da yoktu,o konu hic irdelenmedi mesela o donem,kapandi gitti.Boyle bir suru mevzu oldu Suriye'de.Suriye konusu sırlarla dolu,bu isi basindan sonuna her yonuyle analiz edip ciltlerce serilik kitap basilir da,objektif bakis acisi lazim.Bolca da yürek..

Trump'ın %25 gümrük vergisi kararına tepki olarak Hindistan, ilave altı adet P-8I siparişini askıya almış.

Serkan seninle aşağı yukarı aynı yaştayız onun için sen diyorum, putty'yi sen derim.

Konuyu devamlı uzatıyorsun, herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Ben hain değilim, Ukrayna savaşında Rusya hatalı olabilir ama vatandaşı olarak destekleyeceğiz, sonuna kadar arkasındayım.

Sen de hukümetine aşık olmadığını biliyorum ama yarın öbür gün Türkiye Zengezur'u işgal etti. Tüm alem sana yaptırım uygulamış, batı ile tüm ticaretin sekteye uğramış, dolar olmuş 400TL, enflasyon havada uçuyor. Ne diyeceksin şu hükumetin yüzünden aç kaldık mı diyeceksin veya Zengezur için sonuna kadar devletimi desteklerim mi diyeceksin veya hain mi olacaksın?

50 yaşına gelmişsin hala çocuk gibi propagandanın etkisinde kalarak amatörce ileti yazıyorsun. Trollemeyi bırakma niyetin var mı?
Afedersin ama batının kakasını bile yüceltme alışkanlığın var, doğru veya yanlış umurunda bile değil, batının s.çtığı b.k bile olsa o senin için büyük nimettir.

SavunmaSanayiST.com

Stratejik ortakların arasına kara kedi girdi!

🛑 Hindistan'dan ABD'ye Savunma Resti! Gümrük vergilerine misilleme geldi

Hindistan, Trump'ın Hint ürünlerine %50'ye varan gümrük vergisi uygulamasına sert karşılık verdi.

🚨 Yeni Delhi, Stryker zırhlı araçlar, Javelin tanksavar füzeleri ve 6 adet Boeing P-8I deniz karakol uçağı için planlanan savunma tedariklerini askıya aldı.

Planlanan 3.6 milyar dolarlık anlaşmanın iptal edildiği bildirildi.

ABD'nin Rusya gerekçesiyle başlattığı vergilere karşı bu adım, Hindistan'ın ilk somut tepkisi oldu.

Ben geçen dedim ya Hintli Genel Kurmay Başkanına; bak Pakistan F-16 kullanıyor, F-16 Amerikan malı, dolayısıyla ABD sizin düşmanınız ona göre. Hatta bunlar sizin için kutsal olan ineklerle akraba olan bufalolara soykırım bile uygulamıştı vs...

Ona göre davranıyorlar işte. Aferin dinlemişler beni. ;D  ;D  ;D
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Sahi bizim gözümüzden kaçan bir iddaa var

Hintli hava kuvvetleri sözcüsüne göre 5 Pakistan jeti ve bir dinleme kestirme veya awacs uçağı düşürülmüş

S400 ile 314 km'den yerden havaya füze atılarak bir Pakistan uçağı düşürülmüş.... bu bir rekor

Alıntı yapılan: Denizci16 - 10 Ağustos 2025, 23:57:13

Sahi bizim gözümüzden kaçan bir iddaa var

Hintli hava kuvvetleri sözcüsüne göre 5 Pakistan jeti ve bir dinleme kestirme veya awacs uçağı düşürülmüş

S400 ile 314 km'den yerden havaya füze atılarak bir Pakistan uçağı düşürülmüş.... bu bir rekor

Rekor evet, ama yalan söyleme rekoru!! J. Goebbels şu anda bulunduğu cehennem çukurundan kıskançlıkla bunları izliyor olmalı, "Nasıl bu kadar büyük yalanları, hem de benden daha utanmazca uydurabiliyor bunlar?" diye!

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 11 Ağustos 2025, 00:56:22Rekor evet, ama yalan söyleme rekoru!! J. Goebbels şu anda bulunduğu cehennem çukurundan kıskançlıkla bunları izliyor olmalı, "Nasıl bu kadar büyük yalanları, hem de benden daha utanmazca uydurabiliyor bunlar?" diye!

Ohoooo bu ne ki!

Bena karşı devamlı Rafale'yi savunmak için dil döken arkadaşlara hitaben.

Bu jet kötü değil ama o paraya alınacak değere hiç sahip değil, en fazla 100 milyon dolar eder. AESA radarı bazı PESA radarlarından bile zayıftır.

Rafale alemin en zayıf  RBE2-AA AESA radarına sahip, F-16 Block 70 radarı daha güçlüdür, başkalarını yazmaya gerek yok. Hele Gripen'in mekanik döner AESA radarı bir hayli öndedir. Su-35'in PESA İRBİS bile daha güçlüdür menzil açısından, 20kW gücüne sahip olan kocaman radarı görüş, takip etme ve hedefe kitlenme menzili daha uzun.

Gelelim asıl konumuz Rafale ile J-10CE(ihraç modeli) karşılaştırmasına. Öncelikle Çin jeti radarı 1200 T/R modülü var iken Rafale radarı 838 T/R modülüne sahip. Artı Çin jeti radarı sıvı soğutmalı uzun süre ısınmadan tam güç ile çalışabilir, zaten zayıf Rafale radarı ise hava soğutmalı ve uzun süre tam güç ile çalışamaz, devamlı soğutmak zorunda.

Diğer etken ise PL-15 füzesi AESA radarlı iken, Meteor klasik anten radarı var ve ikisi arasında görüş menzili, elektronik harp etkenine karşı performansı açısından dağlar kadar fark var. Çin jet'i ve hava-hava füzesi teknolojik olarak üstün, bunun tartışmasını yapmak bile yersiz.

Rafale ile J-10CE kıyaslama yapılması Galatasaray-Samsunspor karşılaştırmasına benzer. GS(J-10) tamamen takım olarak iyi ve golcüsü(hava-hava füzesi) Osimhen(PL-15), Samsunspor(Rafale) golcüsü Abuzettin(Meteor).  İkisi arasında 10 maç yapsın, 9 GS kazanır ve 1 maç berabere kalırlar. Onun için neden Rafale etkisiz kaldı, varlık gösteremedi gibi sorulara bahane aramayın.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz