Pakistan Hindistan gerginliği

Başlatan metin62, 27 Şubat 2019, 11:43:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Delikanlı gibi en az 1 ay, hiç olmadı 6 ay falan savaşır dedik ama ateşkes ilan etmişler.
Biraz olsun yıpratma savaş sahnesi izlemek istedik ama olmadı.

Hindistan kağıt üzerinde en modern jeti olan 36 adet, artık 33 adet falan Rafale'sine güvendi ama karşı tarafta Pakilerin elinde sayısı daha az olan J-10C Rafalesini ve Meteoru ile birlikte bir yerlerine sokmayı başardı.

Batı yapımı jetler ve hava-hava füzeleri yine doğu yapımı rakipleri karşısında aciz kalmış...

Mesajı Paylaş

TV42 sunucusu Kerem İşkan'dan Hint generale esprili yanıt
TV42 ekranlarının sunucusu Kerem İşkan, Hint generalin Türkiye'yi hedef alan sözlerine verdiği cevapla gündem oldu.

https://www.ensonhaber.com/gundem/tv42-sunucusu-kerem-iskandan-hint-generale-esprili-yanit Mesajı Paylaş

Alıntı YapPakistan Medyası: Hindistan'a ait BrahMos füzesi stoklarının yüzde 80'i, Beas bölgesinde imha edildi.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 10 Mayıs 2025, 16:10:13Hindistan'ın bize nukleer silahla saldirma ihtimali,bizim Pakistan'dan alip O'nlara saldirma ihtimalimizden daha kucuktur.Yani bunun imkansiza yakinligini anlatiyorum.
 Öte taraftan nükleer silah sahibi bir ulkeyi durduk yere kendine dusman etmeyi hicbir devlet istemez.Kullanir kullanmaz mevzusu ile alakali bir konu degil bu sadece.
 Neyseki durduk yere degil.Ve iyi ki de Pakistan bir nukleer güç.

Sevgili @Karacı siz de biliyorsunuz ki ülke savunmasında ihtimali düşüktür, böyle olacağını düşünmüyorum, zannedersem , hiç zannetmem' ile hareket edilmez , herşeyin karşı senaryosu, planı çıkarılır.
Eğer karşıdan gelen adamın elinde baston varsa bu adam senin için normal bir yaşlıdan potansiyel olarak daha tehlikelidir buna göre davranırsın. Eğer  düşük olasılık diye, birşey çıkmaz bundan , diye gözardı edilirse neler olabileceğini türk tarihi boyunca defalarca tecrübe etmişizdir.
Zaten hindistanın bize nükleer füze atar demedim ama olasılık olarak bu sıfır olmadığı sürece benim açımdan bu potansiyel bir tehdittir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 11 Mayıs 2025, 09:12:44
Alıntı yapılan: KARACI - 10 Mayıs 2025, 16:10:13Hindistan'ın bize nukleer silahla saldirma ihtimali,bizim Pakistan'dan alip O'nlara saldirma ihtimalimizden daha kucuktur.Yani bunun imkansiza yakinligini anlatiyorum.
 Öte taraftan nükleer silah sahibi bir ulkeyi durduk yere kendine dusman etmeyi hicbir devlet istemez.Kullanir kullanmaz mevzusu ile alakali bir konu degil bu sadece.
 Neyseki durduk yere degil.Ve iyi ki de Pakistan bir nukleer güç.

Sevgili @Karacı siz de biliyorsunuz ki ülke savunmasında ihtimali düşüktür, böyle olacağını düşünmüyorum, zannedersem , hiç zannetmem' ile hareket edilmez , herşeyin karşı senaryosu, planı çıkarılır.
Eğer karşıdan gelen adamın elinde baston varsa bu adam senin için normal bir yaşlıdan potansiyel olarak daha tehlikelidir buna göre davranırsın. Eğer  düşük olasılık diye, birşey çıkmaz bundan , diye gözardı edilirse neler olabileceğini türk tarihi boyunca defalarca tecrübe etmişizdir.
Zaten hindistanın bize nükleer füze atar demedim ama olasılık olarak bu sıfır olmadığı sürece benim açımdan bu potansiyel bir tehdittir.

Bu isin benim bildigim tek karsi planı,çözümü ayni guce sahip olmaktır.Pakistan çözmüş,canı sıkıldıkça Hindistan'ı tepeliyor işte. Mesajı Paylaş

Timuçin'in kulakları çınlasın. Mesajı Paylaş

Pakistan'a ait Rafale & Meteor killer mod Chengdu J-10CE Vigorous Dragon. 3 adet ek yakıt tankı, kanat altında 4 adet PL-15 ve 2 adet PL-10 taşımakta.

Ancak bu kadar reklamı yapılar bu jetin, Çin'liler Pakistan'lı pilotları öpsün ve ulusal kahraman ilan etsinler. Avrupa'nın Rafale ve EF gibi 250 milyon euroluk kazık jetlerini almadan önce millet düşünür. J-10C AESA radarlı, Meteordan daha etkili hava-hava füzesi var. Hele Çin şu anda Fransa'dan teknolojik olarak bir hayli önce olan ülke. Avrupa yapımı AESA radarlardan fazlası olabilir ama eksiği yoktur.

Mesajı Paylaş

O zaman biz de EF alacağımıza J-10 alalım. Şöyle 80 adet kadar fena olmazdı. 
Bugün sipariş versek bir kaç aya teslim eder Çinliler. ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Zaten Pakistan ve Mısır J-10CE alıyorlar, onlar elindeki F-16'ları Block 70 seviyesine çıkarmayacaklar ve yenisini almayacaklar. Onlar NATO ülkesi değil ve enayi de değiller, zaten Block 70, EF ve Rafale seviyesinde olan ve çok daha ucuz Çin jeti var iken neden Block 70 alsınlar.

Mısır İsrail'e karşı daha güvenli silahlara, yedek parça sorunu ve tedarik zinciri sorunu olmayan jetlere ihtiyacı var. AMRAAM ile artık 4.nesil jetlere karşı üstünlük kuramazsın. ABD AİM-120D modeli deyip piyasaya sürmeye başladı, yani eski malı tencereye ısıtıp müşterilerine satıyor, daha doğrusu kullarına. Rus ve Çin hava-hava füzelerine karşı koyabilecek yeni AİM-260 hava-hava füzesi ortaya çıktı çıkacak.

AMRAAM tüm modelleri ve Meteor eski mekanik döner anten tipi radarı var ucunda, PL-15 ve R-37M faz dizinli radarı var. Elektronik harp müdahelesine dayanıklı, görüş açısı daha geniş, hedefi görme menzili daha uzun. Elinde Avrupa kazığı AESA radarlı Rafale veya EF olabilir, Meteor kağıt üzerinde uzun menzilli ama kanıtı yok, henüz havadaki kekliği bile vurmamış. Tamam düşman jetini radar ile görüyorsun ama kullandığın hava-hava füzesi eski Meteor başta olmak üzere, düşman elektronik harp savaşına dayanıksız ise 250 milyona aldığın jet hurdadır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz