Pakistan Hindistan gerginliği

Başlatan metin62, 27 Şubat 2019, 11:43:42

« önceki - sonraki »

Fx96 ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: HKY - 08 Mayıs 2025, 14:00:35Harop demişken şu bizim rahmetli "kargı" dan haber yok, değil mi?

Elmize yüzümüze bulaştırdığımız söyleniyor, henüz hazır değil galiba Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: OKÇULAR - 08 Mayıs 2025, 13:17:37
Alıntı yapılan: HKY - 08 Mayıs 2025, 12:33:22Global Defense Insight:
▪️Pakistan Silahlı Kuvvetleri, yumuşak imha ve sert imha sistemlerini kullanarak 25 adet İsrail yapımı gelişmiş Harop İHA'yı düşürdü.

Pakistan'ın vurduğunu iddaa ettiği bazı dronlar sanki hedefine ulaşmış gibi.

https://x.com/desishitposterr/status/1920403445858685201

Görüntü başka yerden olabilir mi?

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: mehmet05 - 08 Mayıs 2025, 10:39:56Bazı arkadaşlar Pakistan politikasını eleştirmiş, ancak Pakistan, eskiden beri Türkiye'nin hassas noktalarından. Bunun ötesinde, Pakistan MEB sahasında petrol ve doğalgaz bulunduğunu, bu sahanın Türkiye ve Pakistan tarafından ortak işletilmesi çabaları olduğunu yazmıştım. Iddia edilen doğalgaz sahası 5 trilyon metreküp hacme sahip. Bu Pakistan'ın kaderini tamamen değiştirebilir. Yine Somali taraflarında bizim sondaj noktalarından da çok olumlu haberler geliyor. Bu durumda Hint Okyanusunda bayrak göstermemiz şart gibi. Bizim bu noktalarda planladığımız enerji enerji hatları, İsrail ve BAEnin planladığı enerji hatları ile tam zıtlık gösteriyor. Yine Hindistan'ın İsrail tarafından tetiklediği güçlü bir şekilde iddia ediliyor. Biz ve Pakistan için bu enerji kaynakları cari açığın ortadan kalkması, refah demek. Aksi halde ekonomik debelenmelerimiz, 10-20 yılda bir krizlerimiz devam edecek.

Durumu göçmen krizinden bağımsız değerlendirmek gerekiyor. Göçmen krizi 1990larda bilinen NATO ve BM ajandasına giren krizleri. Güney yarımküreden Kuzeye geniş göçler bilindiği gibi, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'dan çok daha geniş göçler beklenmekte idi.

Şimdi karşı karşıya olduğumuz, Suriye dahil enerji yolları ve ekonomik boyutu ağır basan uzun vadeli siyasi olaylar.

Sayın üstadım bizim devlet politikalarına aklımız ermez. Sebebi de parametrelerin tamamına sahip olmayışımızdır. Uçak gemisi yapıyorsak belli ki bu parametrelerden bazıları çok uzak yerlerde bir şeyleri korumak olacak.

Hindistan ile İsrail arasındaki yakın ilişki zaten çok açık. Hindistan'da Filistin ve Pakistan bayrakları metro çıkışına konulmuş ve herkesin basması istenmiştir. Dün de yaklaşık 25 tane İsrail kamikaze İHA düşürmüş.

Pakistan'ın bizim için ebedi bir dost olmasından öte aynı zamanda müttefiğimizdir. Elbet bu meshep ayrımcılığı bir gün bitecek o gün geldiğinde öz be öz kardeşlerimiz olan Güney Azerbaycan'daki 40 milyon Türk ile kucaklaşacağız. O gün topraklarımız Hazar Denizi'ne kadar genişleyecek. İran konusunda Pakistan'ın 2 sene önce İran'ı dümdüz etmişliği var. İran parçalandığında herkes hak ettiğini alacak. Mesajı Paylaş

Hocam bu dedikleriniz hemen aklıma "yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan çıkar sözünü getirdi...

Türk birliği , Ortadoğu'da söz sahibi olmak bu ekonomiyle mümkün mü?

Öte yandan bu hedeflere ulaşmak için yayılmadan bu ekonomi düzelir mi?

Fakir olduğumuz için mi yayılamiyoruz , yapılamadığımız için mi fakiriz?

Enver Paşa hangi motivasyon ile Osmanlı'nın savaşa soktu acaba?

Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak da var bu yolda. 

Kaz'ın altından altın yumurtayı tek tek , sabırla alıp uzun vadede zengin olmak yerine aç gözlülük ile kaz'ı kesenin hikayesi aklınızın bir kenarında dursun...

Adamın papazın vermedin adam doları bi artırdı uçağa zor yetiştirdik papazı...

Halifelik,Türk Dünyasi liderliği hezeyanları ile kimse milleti ateşe atmasın Mesajı Paylaş

Savaşlar zaten ekonomik çıkar için yapılır ama önüne ideolojik ve teolojik düzeyde nedenler sürülür.

Ekonomi kötü olduğu için savaşmalıyız ve çıkar elde etmeliyiz.

Kuzey Suriye-Irak veya İran petrolleri bizi zaten Süper güç yapar.

Sadece Suriye petrollerinden payımızı alsak kaybettiğimiz milyarlarca doları telafi etsek bile düzlüğe çıkarız ve kimse bize yan bakamaz.

Gücümüzün rahatlıkla yeteceği ama Ekonomi bozulur korkusuyla çapulcu terör örgütü başta olmak üzere BAE gibi çadır devletine bile bir müdahale edemiyor ve sürekli tokat yiyoruz.

Bunlara karşılık vermediğimiz için, İsrail de, Yunanistan da, Ermenistan da bize karşı siyaset güdüyor yetmedi üstüne Hindistan da karşımıza çıktı.

Kısacası Mesajı Paylaş

Beni Orta Asya'daki Türkler çok ilgilendirmiyor. Batı Trakya, Suriye ve Irak, İran'daki Türkler ilgilendiriyor. Bu topraklar bizim Ata topraklarımız, aynı zamanda Mustafa Kemal'den bize kalmış görevdir.

İki yol var. Ya hedef olacaksın yada güçlü olup hedef bulacaksın.

Pakistan ile de ebedi dostluğumuz var. Ortak hedeflerde bir araya gelip almamız gerekeni almalıyız. İran'ı yok edilmeli. Mesajı Paylaş

İran devletini gunahim kadar sevmem lakin bu bölelim parcalayalim sonra istedigimiz gibi,istedigimiz sekliyle geri birlestirelim fikirlerini hic gercekci bulmuyorum.İran dediginiz 90 milyon kocaman ülke, sınır komsun, yorulduk artik geberdik kimse bolunmesin bu is tehlikeli, anlasilsin isterdim bu konu.Herseyin istedigimiz gibi olma ihtimali ile tersi ihtimali teraziye koydugumda sizin kadar guclu olamiyorum.Biz henuz o kadar "kalın" degiliz.Bu planlar super güç planlaridir,daha Suriye duruyor orada beyler.
 Yani biraz sabredersek zaten eli kulagindadir,herkesin birbirine girecegi gunler.Ondan sonra da zaten Iran falan kimsenin umurunda olmayacak,kendi derdine duseceksin.. Mesajı Paylaş

İstediğimiz coğrafyalarda yayılacak kadar maalesef güçlü değiliz..

Oraya buraya girelim bölelim onu alalım bunu alalım diye düşüneceğimize, bunu yapabilecek güce nasil geleceğimizi düşünmek bu aşama da daha faydalı...

Daha geçen gün Türk asıllı devletlerin para için KKTCye yaptığı ortada...

Boşuna "dilde, iste, fikirde birlik" denmemis...

Bence ilk aşama haritalarda uğraşmak yerine Türkiye dışındaki bütün Türk devletlerinin , topluluklarının aynı alfabeyi kullanıp, tercüman olmadan, Rusçaya ya da başka dillere gerek duymadan her türlü alanda konuşabilir hale gelmesidir...

İnanın bunu bir becersek, atom bombası geliştirmiş gibi oluruz..gerisi zamanla gelir zaten yavaş yavaş da olsa...

Buna paralel olarak ekonomik bütünleşme, ortak para birimi vs...

Egri oturup dogru konuşalım..

Türkiye ile "bütünleşmek" diğer bütün seçeneklerden daha cazip olmalı..
Bir tarafınızdan Rusya, bir taraftarından İran, bir tarafınızdan Çin, bir tarafınızda Hindistan, uzakta ABD, AB  dururken Türk devletlerininin ve topluluklarinin girebileceği bir iş değil şu an.

Çok uzatmiyorum zaten konu bu değil

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Dediğim gibi fazla hayalcilik yapmadan adım adım atlamalı ama daha kıçı kırık terör örgütüne müdahale etmiyoruz.

Daha önce de bu mecrada pek çok kez yazdım bizim içimizde, bizi "Ortadoğu bataklığı" senaryosu ile korkutan, o coğrafyayı ele geçirmemizi istemeyen bir grup, bir klik veya adına ne derseniz bir damar var.

İşte bunlar nedeniyle tüm sosyoekonomik cezayı biz çekiyoruz ama bir grup çapulcu gözümüze baka baka petrolü içiyor.

Dünyanın ilk 10 ordusu içindeyiz diyoruz, NATO'nun en güçlü ikinci gücüyüz diyoruz ama Libya, Somali, Sudan gibi coğrafyalarda karşımıza BAE çıkıyor, ondan cesaret alan mahallenin diğer köpekleri paçamıza yapışıyor.

Bunlara bir ders vermediğimiz sürece ekonomi falan düzelmez.

Ülke içinde ve dışında yaklaşık günlük 200 bin varil petrol üretimi var, Suriye'ye direkt savaşa girerek müdahale etsek hemen günlük 300 bin varil daha eklenir yani günlük tüketimin yarısını karşılamış oluruz ve iki yıl içinde yeni kuyularla 1 milyon varilden fazla üretir ve üstüne satış yaparız.

ABD veya Avrupa veya Rusya veya herhangi bir başka güç bu konjonktürde bizim karşımıza çıkmaz, göstermelik ambargo koysalar da ucuz petrolü görünce her şey güllük gülistanlık olur.

Kısacası demek istediğim insanlık tarihinden beri tüm savaşlar kaynak paylaşımı nedeniyle yapılıyor ama biz kazandığımız savaştan bile zarar etmeyi başarıyoruz.

Konuya dönecek olursak, daha önce yine burada pek çok kez yazdım, en fazla 10 yıl sonra tüm Afrika coğrafyasında en büyük rakibimiz Çin değil Hindistan olacak.

Dolayısıyla her türlü şekilde dost Pakistan'ın yanında olmalıyız.

Mesajı Paylaş

Pakistan bir Hint s400 sistemini vurmuş Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz