Aydın bey olaya şöyle yaklaşsak
Bugün ABD ekonomisi 24 trilyon dolar Türkiye'nin 24 katı ABD nın yanlış bilmiyorsam 5000 savaş uçağı var.(yanlışım varsa Arkadaşlar düzeltir) bizim ekonomimiz 1 trilyon dolar
Yani ABD 24 trilyon dolar ile 5000 uçak işletebiliyorsa bu rakamı 24 e bölersek ,Türkiye 200-250 uçak işletebilir demek .zaten envantere de 240 F16 var bu rakam yaptığım maddi hesabı destekler nitelikte
Neyse konuyu dağıtmayayım sizin dediğiniz devletlerle yani bizim etki alanındaki devletlerin ekonomisi nedir ki10000 uçağı alıp işletebilsin.eminim bir araya gelsek ABD ekonomisi etmeyiz.
Siz bizi abd ile aynı kefeye koymayın lütfen.
Bugün geçmişi tarihle başlayan ve cumhuriyetten önce 600 yıl dünyaya hükmetmiş olan atalarımız hakkında ermeni soykırımını iddia ediyorlar (600 yıl hüküm sürmüş olan bir millet soykırım yapsaydı ermeni kalırmıydı).
Geçmişi 200 yıl kaba taslak olan bir ülkenin kökenine ve tarihine baktığınızda abd ile bizi aynı kefeye koyamıyacağımızı gayet açık görürüz.
Benim en az 10 bin uçak lazım dediğimden platformdaki bazı arkadaşları neden bukadar rahatsız etti anlamaya çalışıyorum fakat anlıyamıyorum.
Bu platformun inevasyon odaklı olduğunu sinerji yarattığını düşünüyordum fakat gittikçe bu düşüncem hızla değişmekte.Farklı veya ütopik düşünceler asla katlanamayan hatta saygı dahi gösteremeyip çeşitli yaftaları yapıştırıldığını üzülerek görüyorum.
Bizim düşmanlarımız sadece sınırlarımızda değildir dünyanın her tarafındadır fakat gördüğüm kadarı ile hala bunun farkında olmayan insanlar olduğunu üzülerek görüyorum.
Nekadar çabuk unutuyoruz daha dün farklı ülkelerden çeşitli bahanelerle ambargo üstüne ambargo uyguladıklarını unuttuk.
Barış zamanında bu kadar çok ambargo yerken savaş zamanında ne olur acaba....