Rusya Silahlı Kuvvetleri

Başlatan lobo, 11 Mart 2018, 21:02:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

@HKY;

Sorun T90'daki mühimmatların depolanması veya otomatik doldurucu değil. Sorun kulenin kendisi. Tanklarda kule, zırhı korumasını zayıflatan bir unsurdur. Çünkü zırhı yekpare olmaktan çıkartır. Tankı ayrıca ağırlaştırır. Zırh korumasına ayrılacak ağırlık bütçesi kule için harcanır. Son olarak tankı kule yüzünden kompakt tasarlayamazsınız.

Tanklarda hem kule ve hem de top kalkmalıdır. Yerine, gemilerdeki gibi dikine atılan güdümlü füzeler & lancet tipi dronlar olmalıdır. Rus mühendisler maliyetten ötürü şimdilik topu bırakmışlar ama ileride o da kalkacaktır, emin olun bundan!

Herkes geri zekalı mı? Hayır, ama dron teknolojisi çok hızlı ilerledi. Tankçı uluslar buna ayak uyduramadılar. Ruslar da ayak uyduramadılar ve cephede öle öle öğrendiler. Biz akıllı olalım ve ölmeden öğrenelim.
Linkback: Ynt: Rusya Silahlı Kuvvetleri

Topsuz tank olmaz. Uçan kaçan her şeye güdümlü füze atamazsın,  bunun maliyetini abd bile karşılayamaz, adamlar Afganistan'da terlikli bisikletli adamlara tow atmaktan imanları gevredi.

Taretsiz tankın ile bir dört yol ağzına gelince ne olacak? Ateş etmek için bütün tankı mı döndüreceksin. Sana iyi şanslar.

Aman tankımız patlamasın. Kusura bakma hocam savaşta gemin de batacak , uçağın da düşecek,  tankın da patlayacak. Savaş demek ölüm demektir, yıkım demektir,  bunu göze almıyorsun bu işe girmeyeceksin. Ha elinden gelen en iyi tankı zırhlı yaparsın ama hepsi bu. Peki gariban piyadenin suçu ne ? O zaman bütün piyadeye ironman zırhı istiyorum ben de hadi bakalım.

@Merzifonlu haklı, tüm tankların en zayıf noktası kulesidir ve neden öyle olduğunu sıralayarak anlatmış. Meselenin otomatik doldurucu ile alakası yok, tüm Leopard 2 serisi veya Challanger 2'ler 4 kişilik ayrı doldurucu mürettebatı olmasına rağmen mühimmatını gövde içinde de taşıyor, hepsi kulenin arkasındaki ayrı bölmede değil. Hatta Abrams'ın mühimmat deposunda patlama basıncıncan dolayı açılan kapakları bile yetersiz kalıyor, koruduğu kapağın zırhı ince olduğu için. M1A1'lerin içini canlı görmüş birisi olarak yazıyorum, ele geçirilen Abramslar Ruslar tamamen incelediler. Geçen gün Leo 2A5 fotoğrafını paylaşmıştım.

Yandan, arkasından veya tepesinden dronlar kuş sürüsü gibi saldırıyor. Dron+RPG harp başlığı tank top mermisinde daha ucuz iken tabi ki dronlar ile saldırmak daha mantıklı ve etkilidir. Dördüncü mürettebat tamamen gereksiz, savaşta kayıp sayısını arttırıyor, tank gövdesi ve zırh ile kaplayacak alan büyüyecek.

Çok güzel bir tartışma oluyor.
Nasrettin hoca usulü herkes haklı.
Kule bir problem. Tankı zayıflatıyor. Hareket halindeyken siluetini arttırıyor.
Kule neden var? Ona bakmak lazım.
Tank paletleriyle kendi etrafında dönerek kendisini gömer ve sadece kuleyi açıkta bırakır ve siluetini düşürür. Kule de 360 derece dönerek atış yapar. Ayrıca tank hareket ederken bile kule dönerek "her açıdan" gelecek tehlikeye karşı atış yapar. Meskûn mahalde kullanıma uygun olur.
Kulesiz tank demek silüeti büyük tank demektir. Kendisini gömerek saklayamaz. Gömse atış yapamaz.
Dikine füze demek, füze kapağı demek. Bu da kulesiz tankın üst düzeyini zayıf hale getirir.
Kulesiz tankı ne kadar iyi zırhla donatsanızda, sonunda o zırhıda delecek anti tank silahı çıkar ortaya. Bu bir kısır döngü. Yağmurlu havada ne kadar iyi şemsiye taşısanda sonunda bir tarafın ıslanacaktır. Savaş bu! Tanklar, nekadar iyi korunsalar ve tasarlansalarda vurulacaktır. Önemli olan vurulmasını zor hale getirmektir. Vurulsa bile mürettebatın kurtulma şansını arttırabilmektir.

Problemin tek bir çözümü var. Tankları taca atmak!

Evet, Armata konusu tamamen kapanmıştır! Ekonomi ile alakası yok, söz konusu maliyet etkinlik ve üretim kapasitesi. Armata T-90 göre 2.5-3 kat pahalı, fabrikadaki tüm üretim hattını yeni ürün için ayarlamak zorunda, uzun süre alır. Yüzlerce tadarikçiler yeni ürünleri üretecek, fiyatı artacak, üretim hızı düşecek. Senelik T-90 300 adet üretliyor, Armata'ya geçer ise 100 adet üretcek ve bunların maliyeti aynı. Savaş alanında 1 Armata, 3 adet T-90 eder mi? Hayır etmez. T-14 Ukrayna'da ne yapabilir ki, hiç bir şey yapamaz, onu da anında dağıtırlar. Ruslar savaşta incelediler ve gördüler ki bundan sonra Armata'nın modern savaşlarda diğer tanklardan farkı yok.

Şimdi olayı ilkbaş worldwar2 coming diyorum galiba en son isveçliler strv122 adı altında tank destroyer diye bunu kullanıyorlar

Şimdi bir tank 50-65 ton ise bunun 15-22 tonu kuledir,ve yine bu kulenin aşagı-yukarı mekanizma ,döner mekanizası servoları, topu,top kundağı ,hidroliği vesaire 4-5 ton olsa geriye 10-15 ton zırh hakkı kalıyor kuleye,Sabit topta aşagı,yukarı mekanizma,kundaktan başka bir şey istemediği için daha az ağırlık anlamına gelir.

Demek ki bir tanka tüm gövdeye 15-20 ton daha zırhlandırma anlamına geliyor
Fikren mantıklı

Bu felsefeyi anlamak ve karşılaştırmak için İsrail namer aracını kıyaslamak yada namerin zırhını kalınlığını anlamak lazım çünkü İsrail namerde heryönde homojenize zırh kullanılmıs

Açıkçası Rusların bu aracın sabotlara karşı her yönden etkili olabileceğini fakat 1000-1500
mm deliş yapan atgmlere karşı etkin olmuyacağını düşünüyorum fakat Rusların etkili Era zırhları ile durum değişebilir.

Gelelim nişan alma hedefe hemen namluyu tevcih etme gibi konularda baya zayıf kalacaktır, özellikle ilk yumruğu bu araç yer,daha sonra karşılık verebilir

Birde bu araç ile şehir savaşı yapılmaz

Bence care şu topun mantığında kulesiz bir tank ama hareketli bir dış top ile çözülmeli.

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Tümüyle koruma mümkün olmayacağı düşüncesiyle;
- Tankın savaş alanında bir ağırlığı var mesele tek başına olup olmaması
- Tankı tank yapan özellikleri koruyarak geliştirerek (aktif koruma, namludan atılan roket vb) daha az sayıda üretmek
- Tankı tek başına ya da 3-5-7 li gruplar şeklinde değil, bir grup içerisinde ilerletmek
(Örnek 12 li bir zırhlı takımı; 4 tank 3 zma 3 zpt 1 komuta kontrol / takım füzyon merkezi)
- Sahanın derinliğine göre zırhlı takımların yanına kısa menzilli hava savunma sistemi entegre etmek (zırhlı grupla hareket edebilecek seviyede)
Özetle birşeyden herşey beklerken hiçbirşey elde edememe ihtimali ortaya çıkıyor. Ama bir grup içerisinde hareketi becerebilirsek
(buna male sınıfı ihalar, insansız sistemler de vb eklenebilir) bunun hareket ortamında ortak hareketini sağlayabilirsek daha uygun olur diye düşünüyorum.

Bir başka yöntem de belki tabur görev grubu oluşturup, bunun içine 1 tank bölüğü, 2 mekanize piyade bölüğü, 1 silah taşıyıcı araç üzerinde dronsavar dron takımı gibi bir yapı oluşturmak. Tankın hem mermi sayısını sabit tutup, hem daha fazla zırhlandırmak çıkmaz sokak. O zaman da ortaya 80 tonluk heyulalar çıkıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat