FIRTINA 2 PROJESI

Başlatan levo, 18 Kasım 2016, 11:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2026 yılı içinde 32 adet
2024te zaten 10 tane vermişlerdi
Toplam 140 adet

Adamlar bu ticaretten o denli mutlu oldular ki her tarafta deli gibi reklamını yapıyorlar Mesajı Paylaş

Sayı olarak 140-160 gibi bir şeyler gördüm bazı paylaşımlarda. Mesajı Paylaş

Türkiye, KKTC'ye ek Fırtına Obüsü gönderdi

📍 Güney Kıbrıs basınında yer alan son haberlere göre, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki askerî varlığı yeni bir sevkiyatla daha da güçlendirildi. İddiaya göre, geçen hafta içinde KKTC'ye 10 adet T-155 Fırtına-II kundağı motorlu obüs gönderildi. Bu gelişmeyle Gönyeli'deki toplam Fırtına obüsü sayısının 18'e ulaştığı bildirildi.

Haberde ayrıca, KKTC'de 18 adet T-122 Sakarya çok namlulu roketatar sisteminin bulunduğu ifade ediliyor. Çapları 105 mm ile 203 mm arasında değişen toplam 294 adet topçu silahının adada konuşlu olduğu iddia ediliyor. Türkiye'nin bu gücü insansız hava araçlarıyla desteklediği, dolanan mühimmat ve kamikaze drone sistemlerinin de bölgede aktif olarak kullanıldığı belirtiliyor.

https://x.com/SavunmaTR/status/1929815316806111243?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
Mesajı Paylaş

Müdahale etmeyelim de öyle sanıp tırssınlar da diyebiliriz.

Olur mu yav öyle şey; biz silah sayımızı artırmıyoruz; sadece eskileri yenileriyle değiştiriyoruz deyip; onlara yeni silahlanma veya yeni yabancı üs için  bahane vermeyelim de diyebiliriz.

Mesajı Paylaş

İnsanca paylaşıp, adam gibi durmayı becerebilselerdi, bu kadar vık vık etmeleri gerekmezdi. Ama önce yaramazlık yapıp, sonra vık vık ve şikayet onların milli sporları, gelenekleri gibi oldu. Doğalarının gereğini yapıyorlar.

Ancak takipleri ve yorumları işi ciddiye aldıklarını da gösteriyor. Türkiye'nin bu noktadan sonra sadece savunma halini bilmelerine rağmen bu ciddiyet ise, onların suiniyetlerini ortaya koyuyor. Mesajı Paylaş

Tabii ki geçerli sebepleri vardır ama șu Kıbrıs harekatinda adanın hepsini niye almadık ben anlamıyorum..

Ambargoyu zaten yedik...soğuk savaş döneminde ne NATO doğrudan ne Sovyetler kolay kolay doğrudan müdahale edemezdi diye düşünüyorum..

Araç gereç az idiyse harekata başlarken de azdi...Yunanistan'da zaten cunta vs dustu kendi dertleriyle ugrasiyorlardi...

Dünyanın çoğunluğu zaten %100 haklı olsakta bizi haksız gorecek kafadan, şirin gozukmeye calismanin vs bir anlamı yok.

Bu işlere giriyorsan sonuna kadar gideceksin...herseyi  göze almisiz ki savaşa girmișiz,  başarı da saglanmis o zaman niye sonunu getirmemisiz ben anlamiyorum....

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Uzun hikaye. Kıbrıs harekatı ile ilgili söyleyebileceğim kısa şey; durulmaması gereken zamanda durduk, durulması gereken zamanda durmadık. Mesajı Paylaş

Siyasi sınırlarını dogru cizmediginiz askeri harekatlarin sonunda,olmaz dediginiz hersey olabilir.Burada bizi bircok seyden kurtaran yahut hafif atlatmamizi saglayan unsur, Rum-Türk bolgesi ayrimidir."Herkese karsi ve ragmen" kalibina hic inanmam ben,pazarliklara inanirim.Bir kabul sınırı vardır yani,yazılı olmayabilir ama vardır.Biz o donem o sınır icinde bize lazim olanı aldık ve durduk.Soylemek istedigimi anlatamamis olabilirim tam,detaylarina girersek de konu çok dagilir.Yazmis bulundum.. Mesajı Paylaş

O günün şartlarında ve imkanlarına göre gayet başarılı bir harekattı. Her şeyden önce Kıbrıs'ı Yunan'a kaptırmadık. 1960 yılında yapılan andlaşma ile bize garantörlük sağlayan her kim varsa teşekkür borçluyuz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz