Milli AESA uçak üstü radar projesi

Başlatan AVCI, 19 Mart 2014, 20:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Mart 2025, 01:11:59Sn.SH Aesa radar olmadan gökhan için gereken uzun menzilli tespit,takip ve hassas konum bilgisi ve bunları işlemeden,gökhan füzesini nasıl güdecektik?

Sonuçta muhtemelen 100 km "Nez" bölgesi olan bir füzeden bahsediyoruz.

Peki diğerlerini nasıl atabiliyoruz? Bizim ilk Hava-Hava füzemiz Gökhan değil ki. Başlangıçta illa 200km hedeflemezsin sen de. Gider 50km atarsın. Ben halen bunun bir şart olduğunu düşünmüyorum.

Mesajı Paylaş

Bu arada MURAD ismi nereden geliyor? Sondaki 3 harf RADAR'ın kısaltması olsa gerek de kalan kısmı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 03 Mart 2025, 12:27:42
Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Mart 2025, 01:11:59Sn.SH Aesa radar olmadan gökhan için gereken uzun menzilli tespit,takip ve hassas konum bilgisi ve bunları işlemeden,gökhan füzesini nasıl güdecektik?

Sonuçta muhtemelen 100 km "Nez" bölgesi olan bir füzeden bahsediyoruz.

Peki diğerlerini nasıl atabiliyoruz? Bizim ilk Hava-Hava füzemiz Gökhan değil ki. Başlangıçta illa 200km hedeflemezsin sen de. Gider 50km atarsın. Ben halen bunun bir şart olduğunu düşünmüyorum.

Diğerlerini radarı kandırarak attık. ABD malı radar, onları ABD malı füze sandı. Bizde Meteor muadili ABD füzesi olmadığından, yeni füze için yeni radar lazım oldu.

Şu da var: 300+ km Menzilli bir füze yaptıysan, artık onu da 50 km'den denemezsin. Elaleme rezil olursun yoksa! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 03 Mart 2025, 12:50:49Bu arada MURAD ismi nereden geliyor? Sondaki 3 harf RADAR'ın kısaltması olsa gerek de kalan kısmı?
Türkçe'de hiç bir sözcük ve isim D ile bitmez. Türkçe de belli kurallar ve ses uyumu vardır. Örneğin kalın sesli harfler ve ince sesli harfler birlikte kullanılmaz. (Elma olmaz Alma doğrusudur) Arapça sözcükler D ile biterler. Onun için Arapça Ahmed, Muhammed, Murad ; Türkçe'de Ahmet, Mehmet, Murat olmuştur.

Ancak bu alet Milli Uçak RADarı nın kısaltılmış ismı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 03 Mart 2025, 17:36:50http://youtu.be/OV68W89r6BM?si=XDPWDTGRtjprZHgL

@Denizci16

Youtube linki paylaşırken üstte youtube simgesini tıklayarak onun içine linki atarsanız forumda video görsel olarak paylaşılmış olur.

Mesajı Paylaş

Sn.marmara ben bilgisayardan değil telden bağlanıyorum😁 Mesajı Paylaş

Farketmez, cepten de aynısı yapılabilir. Youtube linki kopyala, sonra o simgeyi tıklayarak yapıştır ve tamamdır ;) Mesajı Paylaş

Aselsan MURAD 100AESA ; GaN teknolojili 1152 T/R modülü...

Modül sayısı doğru mu? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz