Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 01 Haziran 2025, 18:12:50- Murmansk Bölgesi'ndeki Olenya Hava Üssü
- Irkutsk Bölgesi'ndeki Belaya Hava Üssü

- Ivanovo Bölgesi'ndeki Ivanovo Hava Üssü
- Ryazan Bölgesi'ndeki Dyagilevo Hava Üssü

- Murmansk Bölgesi'ndeki Severomorsk (Rus Kuzey Filosunun Ana İdari Üssü)

4 hava üssü hatta aşağıdaki Kuzey Filosunun karargâhının bulunduğu Severomorsk da vurulmuş haberleri geliyor...

Toplam 41 uçak vurulmuş. Rusların Pearl Harbor'ı yaşandı. deniliyor

Lastiksiz uçak vurulmaya layıktır.TU-95'ler lastik koymayı unutmuşlar.

Sayın Marmara'nın dediği gibi bu bizim başımıza da gelebilir , önlem almak lazım... Konteynr tehlikesine dikkat

Yukarıda kırmızı ile belirttiğim hava üsleri hariç diğerleri yalan. Olenya ve Belaya her ikisi de Stratejik bombardıman uçakları barındırıyor.

Sosyal medya ve X(twitter) hesabından yalan yanlış bilgiler dolaşıyor. Görsel teyiti olmayan haberler yalan.
Doğru ve dolaylı yoldan haber alıyorum, 6-10 arası uçak vurulmuş demiştim. Ortada kirli propaganda var, neler olduğu hakkında gerçek bilgiler burada paylaşırım. Sosyal medyadan alınan yalan yanlış bilgileri buraya taşımaya gerek yok.

Vurulan uçakların sayısı, teyitli bilgiler. Batı uydu çekimlerini de bekliyoruz, bu sayı tam olmayabilir. Hava üsleri şu anda sıkı koruma altında, sinek bile sokmuyorlar.
5 adet Tu-95
2 adet Tu-22M3
1 adet nakliye uçapı An-12

Mesajı Paylaş

Geçen gün yazmıştım kaynağını vurmaları lazım; balistikler havada engellenemez diye ve tabi ki stratejik bombardıman da bu kapsamnda.

Sayın marmara da bana ; kırmızı mesafe çizgili harita göndermişti mesafe 1500 km'den fazla ukrayna vuramaz diye.

Daha da uzaktaki, ve daha da kıymetlisini vurmuş ukrayna. Tabi ki bu uçakların vurulması batı için de pozitif anlamda önemli ve bu savaşta ukraynanın desteklenmesinin batı ve amerika için de avantajı olduğunun trump rejimine gösterilmesi gerekiyordu. 

Rusya savaşı iliklerinde hssetmeli. Yok öyle vurup vurup bize dokunmayın demek. Sadece hedef vurulması anlamında da değil; Artık iç güvenlik kısıtlamaları ile rus halkının da savaşı yaşamaya başlaması lâzımdı.

Ukrayna için zafer!!!
Onurlu bir barışı hak ettiler.

Ancak eminim ve korkarım ki putin rejimi nükleer ile bu işten çıkmak isteyebilir ve ukraynaya onur bırakmaz. Allah belanı versin rusya ve putin rejimi!!! Suriyede de böyle takılıyorlardı arkalarına baka baka gittiler; bir gün umarım kırımdan da giderler.

Ukraynadan nükleer silahları rusyaya teslim ettiren amerika; senin de allah belanı versin!!!
Mesajı Paylaş

Dronlar Çelyabinsk şehri merkezinde boş hangarda çoğaltılmış. Bu şehir Kazakistan sınırına yakın, oradan tüm parçaları getirilmiş. Araştırma ve soruşturma devam ediyor.

Kazakistan sen de bu işin içinde isen bedeli ne olur kestiremem...

Mesajı Paylaş

Rusya kazakistana da dokunursan; bedeli ne olur kestiremem! Mesajı Paylaş

Yüzmilyonlarca dolarlık uçaklara yatırım yapılıyor ama bunları yerin altına koyacak birkaç milyon dolarlık yatırımlar yapılmıyor. Birisi sebebini söylerse çok sevineceğim. Mesajı Paylaş

Bu iş son noktaya geliyor artık.Tabii ki ispatlayamayız fakat bu isin icinde kesinlikle abd-ingiltere istihbarati vardir.Bir kere Ukrayna boyle bir saldiri icin mutlaka hem teknik destek almistir hemde onay almistir.Öte yandan bu denli stratejik kabiliyetlerin bu kadar ucuza yok edilebilmesi herkes icin sıkıntılı bir durum.
Bize gelelim,guneyimiz sınır boyu ve otesi tamamen askeri bolge artık.Üsler var,onemli radar mevzileri var! Biz tepeden 7-24 bakiniyoruz ama gordugunuz gibi bir yere kadar bu da.Çok ciddiye almaliyiz sakası yok aslani fareye bogdurur bu gidisat! İstihbarat evet çok kritik bir unsur,lakin yuzde yuz basari bir hayaldir o alanda.Yani yetmez ürün bazli çözüm sart!
Son olarak,ben bu FPV dron tehtidinin uzun yillar surecegine inanmiyorum.Ordular bu kadar basit bir silaha karsi uzun sureli acziyet gosteremezler,boyle bir luksleri yok.Bunu hakkiyla,en ucuz yontemle ilk çozenler cok paralar kazanacak bu isten. Mesajı Paylaş

ukraynanin nükler bomba yapma gücü var

eskiden nükler silahlari verdi ama

aton bombasini  1 ayda yapar cünkü

nükler santralleri var Mesajı Paylaş

ABD  ukrayna'ya  desteği kesince  Ukrayna'nın  savaşamaz hale geleceğini  yazanlara da  ibret olur  belki.
 olacakları ta 2024'ten  beridir  yazdım ve iş  benim dediğim yere geldi,  geliyor.
Ukrayna salt Avrupa desteğiyle de   yavaşlatılmış bir savaş yürütebilir.
insan  gücü   önemini  yitiriyor;  çünkü  örnekte de görülebileceği gibi  bir  odada toplanmış  20  30  işini  bilen   kişi, akıllı sistemler  kullanarak  orta seviye  bir tugay kadar etkili  saldırılar yapabilir ve   bu  savaş eğer devam ederse  Ukrayna  bu  konsept  ile  asker eksikliğini  katlanılabilir bir noktaya çekecek.

Ruslar ise  hala  çar ve SSCB  kafasıyla  olayları  anlamaya çalışıyor ve   yanlış  ön  görülerle  devam ediyor.
anlamadıkları en önemli  sorun da  şu,  ABD  silah  yardımı  yaparken  Ukrayna'nın  elini  kolunu  bağlayarak  yardım  yapıyordu ve bu Rusya'ya  çok steril  bir ortamda  savaş  yürütme imkanı veriyordu;  halbuki  gerçek savaş  böyle  olmaz  yani,  kimse  rakip ceza sahasında tek kale maç  oynamaz.
ABD  silah  akışını kesince  patronluk  diğerlerine kaldı ve  diğerleri   Ukrayna'nın  elini  bağlayıp  ringe çıkartma  konusunda  hiç de ABD  kadar istekli değil.
eğer savaş devam ederse Rusya'nın  içinde bu tip saldırılar görmeye devam edeceğimizi düşünüyorum ve etkili de olacaktır.
Rusya  tabi  sonunda kazanacak da,  o gün geldiğinde sevinecek  hali kalır mı  belli değil.
buna karşın  Avrupa   4 5  yıl içinde  iyice toparlamış olacak bir sürpriz olmazsa.
yarın  Rus tarafı  önemli ve  ses getirici  bir  operasyon yapabilir ve hatta  belki wip  isimler de hedef alınır  bu  yıl bitmeden;  fakat  genel gidişat  Rusya  için sandıklarından çok daha yıpratıcı olacak.
öyle  ön koşul  koyabilecek  veya  dönemsel avantajları zafermiş  gibi  sunabilecek durumda olmadıklarını  herkes biliyor.

tümenlerin tümenlerle olan savaşı değil artık bu,  Grupların tümenlere  karşı  yaptığı saldırılar.
zaten Moskova'yı  batıranlar da  bir binada toplanmış küçük bir gruptu.
Rusya  durumu  hala anlamadığı için   üretimi arttırmakla  övünüyor.
ikinci dünya savaşındaki   eğitilmiş yerel milislerin    istihbarata dayalı  nokta operasyonlarına  benzeyen yönleri olsa da,  gerek  saldırıların sıklığı ve  gerek  akıllı  silahlar  durumu  değiştiriyor.
örneğin yerel  milisler Norveç   ağırsu tesisine  bir kere  sızabilmişlerdi.
halbuki akıllı silahlar sayesinde  Rusya'nın  güvenli  tesislerine  birçok kez başarılı saldırılar düzenlendi  bu savaşta.

Rusya'nın   Avrupa'ya  karşı girişeceği bir savaşta anavatan savunmasında  yaşayabileceği  olumsuzluklar da  iyice  ortada yani. 17  milyon  km  ülkenin  neresini  nasıl savunacaksın?

Mesajı Paylaş

Rusya bizim şu an PKK ve PYD ile verdiğimiz mücadelenin drone ve bilişim uzmanımı dersiniz,drone operatörü mü derseniz artık ismini ne derseniz deyin

Asimetrik boyuta varan savaşı sürdürmeye başlıcak...

Başına ne geldiğini henüz anlamış değil Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz