Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

marmara ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 26 Mayıs 2025, 21:32:17
Alıntı yapılan: marmara - 26 Mayıs 2025, 21:28:34Rus-Ukrayna sınırındaki Harkıv oblastına bağlı Volçansk şehri. 

1 hafta önce yine ağır bombalanmıştı.
https://x.com/Amstel66/status/1926431239373783113

Bir kaç adet Su-34 1000 sene önce bu topraklar nasıl olduysa o şekilde doğanın eline teslim ediyor. Şehrin son hali, artık şehir değil boş alan. 5-10 sene sonra ağaçlar yükselir, otlak alan olur.
https://x.com/lis_rudij21310/status/1926352685160169789

Sadece bir soru sorucam bu şehirler tekrar yerleşim yeri olmuyacak mı?

Ama Ruslar ama Ukraynalılar kendi vatandaşlarını bu yerleşim yerlerine yerleştirmeyecek mi?

Bana göre bu şehirler bir restarosyonla tekrar kullanılabilir.

Tabi fab3000 den sonra  o iş hayal

Şu ana kadar tek örneği var Mariupol şehri. Zamanında nazi Azov birliklerinin koruduğu şehir, neredeyse tamamen yok edilmişti. Şu anda sivil konutları inşaa ediliyor. Cepheden uzak ve Azak denisi kıysındaki stratejik öneme sahip olduğu için Ruslar bu kararı almıştı. Diğer cephe yakınındaki kentler boş. Casusluk tehlikesi olduğu için her 2 taraf da sivilleri kovuyor. Zaten elektrik,su, mağaza, banka olmadığı için kimse gitmek istemez, tam tersine çoktan kaçmıştır.

Her taraf harabeye dönmüş, savaş sona erdiğinde ortaya çok ağır bilanço çıkacağı kesin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 26 Mayıs 2025, 18:56:41Siz yine Abd hariç demeyin de, TSK stokları utandırır sonra..Digerleri rahat ülke -idi- Dertleri tasaları yok -idi- Nasilsa Abd var -idi-
 Artik onlar da degisecek, yeniden militarist olacaklar,el mecbur.

Bizim ülkede istifçilik hastalığı vardır, sırf silahlı kuvvetler için yazmıyorum bunu , ülkenin tüm fertlerinde herhalde zamanında çok yokluk  çekmiş olmanın getirdiği birşey , atamama ve gereğinden fazla stoklama bulunur , evler depolar bir daha asla kullanmayacağımız eşyalar kitaplar objelerle doludur.
Nuh nebi'den kalma 175 mmliklerin bile stok mühimmat sayısını duysanız hayret edersiniz, hala saklanıyor mu bilemiyorum, üstelik toplam envanter sayımız 36 iken. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 27 Mayıs 2025, 03:28:02
Alıntı yapılan: KARACI - 26 Mayıs 2025, 18:56:41Siz yine Abd hariç demeyin de, TSK stokları utandırır sonra..Digerleri rahat ülke -idi- Dertleri tasaları yok -idi- Nasilsa Abd var -idi-
 Artik onlar da degisecek, yeniden militarist olacaklar,el mecbur.

Bizim ülkede istifçilik hastalığı vardır, sırf silahlı kuvvetler için yazmıyorum bunu , ülkenin tüm fertlerinde herhalde zamanında çok yokluk  çekmiş olmanın getirdiği birşey , atamama ve gereğinden fazla stoklama bulunur , evler depolar bir daha asla kullanmayacağımız eşyalar kitaplar objelerle doludur.
Nuh nebi'den kalma 175 mmliklerin bile stok mühimmat sayısını duysanız hayret edersiniz, hala saklanıyor mu bilemiyorum, üstelik toplam envanter sayımız 36 iken.

Ben nefret ederim kalabaligin her türlüsünden.Atarım,kaçarım,hiç sevmem.TSK'nin konusu ayri,genetik miras.Son buyuk savasimizin en buyuk travmasinin tezahuru.Simdi bir de kendimiz yapiyoruz ki... Mesajı Paylaş

1991-92 yıllarında asteğmenlik yaptığım sırada görev yaptığım kışlada "Kemal'in Askerleri-Kurtuluş" dizisinin çekimleri yapıldı. Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan silahları simüle etmek üzere figüran askerlere 1936-37 yıllarına ait silahlar dağıtıldı. Şu kadarını söyleyeyim, bunlar dahi harbe hazır halde idi. Mesajı Paylaş

Suriye ye girdik orduların en birinci cephanesi olan tank mühimmatının bile olmadığı görüldü alel acele Kore den aldık. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

120'likler için geçerliydi o sevgili putty, ki giderildi o husus da.

Malum 120'lik tanklar envantere yenice girdi ve henüz stoklar artacak kadar envanterde kalmadı.

Silahlı kuvvetler tedariklerini uzun sürelere yayar. Örneğin 100 bin top mermisine ihtiyacı varsa bunu 40 yıla yayar ve her yıl 2500 mermi alır. Eğer 10'uncu yıldayken harekat yapacak olursan elinde 25 bin mermi vardır , o zaman henüz tedarik etmediğin kalan 75000 mermiyi hazırdan ve toptan alırsın. Bir de ayrıca harcadıklarını da tamamlaman gerekir.

Öte yandan bu tedarik yayma işi daha çok paranla aldığın teçhizatta geçerlidir.

Konuda bahsi geçen top mermileri gibi pek çok klasik mühimmat ve uzun dayanımlı teçhizatlar bize ittifak sebebiyle bedava veya cüzi miktarlı bir nevi hibedir.

Çoğu da süper gücün savaş zamanlarında abarttığı envanterinden savaşların sonrasında kolayca ve toptan alınabilmiştir; 2 dünya savaşı, Kore, vietnam,1.körfez harbi gibi.

Alınan teçhizata örnekler;

Körfez savaşı sonrası
80 civarı f-16 (parası araplardandı galiba)
F-4 savaş uçaklarının çoğu
M-60 tanklarının tamamı,
Milyonlarca 105lik,155'lik,175"lik ve 203'lük top mermisi, ve belki binlerce uçak klasik mühimmatı.
105"lik tank top mermileri. Towlar, otomatik bombaatarlar, greyderler, tank kurtarma araçları, vs vs vs.

Bu kapsamda platform, silah ve teçhizatların nato standartında ve kalibresinde olması sağlanmalıdır ki alınan araç,gereç ve mühimmatlar sok-çıkar çalışsın. Mesajı Paylaş

SON DAKİKA — ABD BAŞKANI TRUMP

Vladimir Putin'le her zaman çok iyi bir ilişkim olmuştur ama ona bir şeyler oldu.

Tam anlamıyla DELİRDİ!

Gereksiz yere bir sürü insanı öldürüyor ve sadece askerlerden bahsetmiyorum.

Ukrayna'daki şehirlere durduk yere füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenleniyor.

Hep söyledim, o Ukrayna'nın sadece bir kısmını değil, tamamını istiyor — ve belki de haklı çıktım.

Ama eğer bunu yaparsa, bu Rusya'nın çöküşüyle sonuçlanır!

Aynı şekilde, Başkan Zelenski de ülkesine hiç iyilik etmiyor; konuşma tarzı tamamen sorun yaratıyor. Ağzından çıkan her şey kriz çıkarıyor, bundan hiç hoşlanmıyorum ve bu tavır artık sona ermeli.

Bu savaş, ben başkan olsaydım asla başlamazdı.

Bu savaş Zelenskiy'nin, Putin'in ve Biden'ın savaşı — "Trump'ın" değil.

Ben yalnızca, Berbat Bir Nefret ve Ağır Derecede Beceriksizlikle başlatılmış büyük ve çirkin yangınları söndürmeye çalışıyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 27 Mayıs 2025, 21:34:22Vladimir Putin'le her zaman çok iyi bir ilişkim olmuştur ama ona bir şeyler oldu.

Tam anlamıyla DELİRDİ!

Gereksiz yere bir sürü insanı öldürüyor ve sadece askerlerden bahsetmiyorum.

Yok yaw, essahtan mı? Yaw Donald, aynısını Natenyahu için de söyleyebilirdin ama niye tek kelime etmedin?

Putin delirmedi, o hep aynıydı. Ben Ukrayna konusunda rusları haklı görmesem bile, adamın bir iç tutarlılığı var. "Batılılar üstümüze üstümüze geliyorlar, bir noktada ateş etmek zorundaydık." diye düşünüyor.

Trump'ta bu şekilde bir iç tutarlılık yok. Hem iç politikası,  hem de dış politikası tümüyle ikiyüzlülük üzerine kurulmuş. İç politikası bin beter hatta. Çünkü o alanda sadece ikiyüzlülük yok, toplum kesimleri arasında kasıtlı nefret yayma da var. Mesajı Paylaş

Daha da fazlası var; söylediğine gerçekten inanıyorsa narsist kişilik bozukluğu vardır , ki böyle olduğunu defalarca kanıtladı.
 Ben isterim savaş durur diye düşündüğüne ama olmayınca iç dünyasında çok şaşkınlık sonrasında  büyük hayal kırıklığı oluştuğunu eminim. Nasıl benim dediğimi yapmaz demiştir kesinlikte. Geçmişten gelen psikolojik durumu haricinde  bir de üstüne yaşlandı, iyice alıngan oldu mantık dışı davranışlarını daha sık görebiliriz. Mesajı Paylaş

Abd baskaninin narsist olmama ihtimali yoktur bana kalirsa.Bundaki hangi türüdür uzmanları anlar lakin bu problem makam mevki ile cok iliskili.Hatta bence liderlik ile dogrudan alakali bir durum,kaldıraçı gibi birşey.Belli duzeyde narsizmi olmayan bir muktedir gormedim desem yeridir.. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz