Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abd-Rusya super güç, Çin dedigimiz fabrika gibi ülke. Onlari ayiracagiz her daim, kaldi ki o kadarina ihtiyac da yoktur bizim için.Şu anda Avrupa'nin 1 numarali muhimmat ureticisi Türkiye'dir.Seri uretime alinmis ya da yillardir uretilen gudumlu gudumsuz roket-fuze ve mermi sinifi icin konusuyorum, ek olarak güdüm kitleri.Biz,Suriye'de sıkıntı çektik bir dönem, evdeki hesap carsiya uymadi ve o gunden bu gune de degisti mevzu.İsrail bile çürük elma çıktı, Gazze'ye bomba yetistiremedi, Abd ucaklari inmese ortada kalacaklardı. Mesajı Paylaş

Şu ruslara; 3000 librelik bomba atmak yerine aynı askeri hedefi daha az sivil öldürerek sdb ile hatta mam-t ile bile etkisiz hale getirebileceklerini öğretemeyeceğiz galiba. Halâ en büyük bombayı en çok sayıda üretmekle övünüyorlar. Doğal olarak yapabildikleri bu övünsünler ama; çok sivil ve hatta asker ölüyor yav. Öldürmeden de hedefler gerçekleştirilebilir ve etkisiz hale getirilebilir. Mesajı Paylaş

Bilmeden sallaynlara hitaben!

Bu savaşın özelliği şudur, askeri kayıplar yaklaşık 20-30 kat fazladır sivil kayıplarından. Tabi batılı kafa bunu anlamaz, çünkü başta ABD olmak üzere kıpırdayan ne varsa havadan bombalıyor, sivil vs onları ilgilendirmez. Ukrayna veya Rusya olsun her ikisi de genelde askeri hedefleri vuruyor. İstisnai durumlar ise havada kamikaze dron vurulunca sivil binanin tepesinde düşüyor. Saldırı yaklaşırken 30-50km kala Ukrayna veya Rusya sivil yerleşimleri tamamen boşaltıyor.

SDB dediğin çoçuk çüküsü gibi bebek oyuncağıdır. Siper kazarak, çevresi betonarme, metrelerce yerin dibindeki hedefi veya yüksek katlı binalarda saklanmış düşman askerleri, uydu cihazları var. Onlar büyük bomba ile imha edilir. SDB top mermisinden 2 kat büyük harp başlığı olan etkisi sınırlı oyuncak. Teröre karşı, güçük silahlı gruplara karşı etkili olabilir ama cephe hattı savaşı için değil. Mesajı Paylaş

Sn.marmara özellikle betonerme uçak hangarı,korunaklar ,betonerme korunaklar için sdb güzel çözüm çünkü 1 m'lik betonerme delebiliyor ve oldukça yüklü sayıda tasıyabiliyorsun

Şöyle söyleyeyim F16 gibi low uçak bu sdb'den minimum 8 adet taşıyabilir yani bu minimum 8 hedef demek....

Rusların şehir merkezlerine fab3000 atmaları sivil kaybı gözetmediklerini gösterir.

Fab3000 tarzı mühimmatlar gerekli mi?

Bana sorarsanız moab,foab gibi bombalar bile gerekli

ama bunlar sivil yerleşim tarzı yerler yerine fabrika,askeri üs,petrol ve enerji tesisleri gibi yerleri yok etmek için...

Bence Ruslar sinek öldürmek için balyoz kullanıyor gibi...dehşet saçıyor mu saçıyor buna sözüm yok.

Belkide NATO eğitim altyapısı ve doktrinide bizi bu şekilde düşündürüyor...

Ama sbd lerle kritik hava hangarı,radar,hava savunma sistemi,tel araçları vurularak düşmana diz çöktürülebilir Mesajı Paylaş

Mühimmat olarak kapasiteye oranla "gündelik-siradan" uretimimiz ne kadar acaba?

Yarin öbür gün ihtiyaç olduğunda göreceli acil olarak üretim ne kadar artabilir, "yedekte" üretim bantları, ham madde, is gücü vs ne durumda ?

Yanılmıyorsam "Dalgalanma kapasitesi" deniyor..

Bir sistemin siradan çalışma kapasitesinin ötesinde ani ve önemli bir iş yükü veya talep artışını karşılama yeteneği...

Ne durumdayız merak ediyorum.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Denizci16 - 26 Mayıs 2025, 20:50:45Sn.marmara özellikle betonerme uçak hangarı,korunaklar ,betonerme korunaklar için sdb güzel çözüm çünkü 1 m'lik betonerme delebiliyor ve oldukça yüklü sayıda tasıyabiliyorsun

Şöyle söyleyeyim F16 gibi low uçak bu sdb'den minimum 8 adet taşıyabilir yani bu minimum 8 hedef demek....

Rusların şehir merkezlerine fab3000 atmaları sivil kaybı gözetmediklerini gösterir.

Fab3000 tarzı mühimmatlar gerekli mi?

Bana sorarsanız moab,foab gibi bombalar bile gerekli

ama bunlar sivil yerleşim tarzı yerler yerine fabrika,askeri üs,petrol ve enerji tesisleri gibi yerleri yok etmek için...

Bence Ruslar sinek öldürmek için balyoz kullanıyor gibi...dehşet saçıyor mu saçıyor buna sözüm yok.

Belkide NATO eğitim altyapısı ve doktrinide bizi bu şekilde düşündürüyor...

Ama sbd lerle kritik hava hangarı,radar,hava savunma sistemi,tel araçları vurularak düşmana diz çöktürülebilir

Yukarıda paylaştığınız video Donetsk oblastına bağlı Seversk şehri, 2022'de 3 sene önce tamamen boşaltılmış şehir.
https://www.currenttime.tv/a/31953237.html

Boşaltılmış şehirleri Ukrayna ordusu korunaklı mevzi haline getiriyor. Dünyanın şekli yuvarlak olduğu yüksek binanın tepesine uydu antenleri yerleştiriyor FPV dronları daha uzun mesafeye uçurmak için. Her katına tanksavar, keskin nişancılar, binaların arasına zırhlı araçlar, bodrum katında karakol sıfatında kullanıyor. Bu şehir tamamen yerle bir edilir, bodrum katı düşman askerlerine mezarlık olur. Sovyet döneminde duvarları kalın beton ile yapılmış binalar. Milyon adet top mermisi, SDB atsan bile bodrum katındakiler nargilesini üfleyerek keyif almaya devam eder. Soğuk savaşı döneminde yapılmış nükleer patlamaya dayanıklı bodrum katından bahsediyorum.

İşte bu kentler tamamen yok edilir, FAB-1500/3000 ile bombalanır. Rus ilerlermesinin ana sebeplerinden birisi gece gündüz 7/24 havadan amansız bombalanması.  Mesajı Paylaş

Boş şehir olduğunu baştan söylesenize yoksa Rusların bendeki imajı"kendi soydaşlarına bile acımıyor" olurdu😉

Çünkü biz videoda bir şehir görüyoruz ve burda yaşayan insanlar aklımıza geliyor..

Birde takdir ederseniz bizdeki PKK "sur" olaylarında halkı siper olarak kullanmıştı bizde bu yüzden çok şehit verdik,sivil kaybı az olsun diye hassasiyet gösterdik.

Ruslar bu şekil şehir bombalama görüntüleri olunca insan ilk olarak benim gibi tepki veriyor.

Çünkü geçmiste Çeçen olayları,rehine kurtarma operasyonunda da Ruslara kendi vatandaşlarına acımadı dönmesi var bizlerde.

Şehirlerin boş olduğunu vurgulamanız güzel oldu. Mesajı Paylaş

Rus-Ukrayna sınırındaki Harkıv oblastına bağlı Volçansk şehri. 

1 hafta önce yine ağır bombalanmıştı.
https://x.com/Amstel66/status/1926431239373783113

Bir kaç adet Su-34 1000 sene önce bu topraklar nasıl olduysa o şekilde doğanın eline teslim ediyor. Şehrin son hali, artık şehir değil boş alan. 5-10 sene sonra ağaçlar yükselir, otlak alan olur.
https://x.com/lis_rudij21310/status/1926352685160169789

Ukrayna enayi değil, halkını cephe hattından tamamen göç ettirmiş.  Sivil insanların yaşadığı kentler bombalansaydı her gün binlerce svil cesetleri toplanırdı.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 26 Mayıs 2025, 21:21:01Denizci ile boşuna tartışma Marmara asla kazanamazsın

Kazanınca altın madalya 🏅 takıyorlar demi sn.putty bu yüzden seni seviyorum.

Olaya minder güreşine giriyormuş gibi bakıyorsun ...

Halbuki değil

Olaylara farklı açılardan yaklaştığımızı,farklı bakış açılarından farklı fikirlerin çıktığı anlamına geliyor

Velhasıl güreş etmiyoruz,sırtımız yere gelmiyor merak etme

Yada ikna evi değil burası kişiyi ikna edip , pişmanlıktan yararlandırıp evine göndermiyoruz.😎 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 26 Mayıs 2025, 21:28:34Rus-Ukrayna sınırındaki Harkıv oblastına bağlı Volçansk şehri. 

1 hafta önce yine ağır bombalanmıştı.
https://x.com/Amstel66/status/1926431239373783113

Bir kaç adet Su-34 1000 sene önce bu topraklar nasıl olduysa o şekilde doğanın eline teslim ediyor. Şehrin son hali, artık şehir değil boş alan. 5-10 sene sonra ağaçlar yükselir, otlak alan olur.
https://x.com/lis_rudij21310/status/1926352685160169789

Sadece bir soru sorucam bu şehirler tekrar yerleşim yeri olmuyacak mı?

Ama Ruslar ama Ukraynalılar kendi vatandaşlarını bu yerleşim yerlerine yerleştirmeyecek mi?

Bana göre bu şehirler bir restarosyonla tekrar kullanılabilir.

Tabi fab3000 den sonra  o iş hayal Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz