Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.Mehmet75 aslında biz drone komutanlığı kursak daha iyi olmaz mı? Mesajı Paylaş

Var zaten.

Kkk> kara havacılık komutanlığı bünyesinde İHAS komutanlığı ;

Hvkk> bünyesinde İHA üs kpmutanlığı ;

DzKK> bünyeainde deniz havacılık komutanlığı içinde

Mit,içişleri (jandarma/ polis) aynı şekilde , orman bakanlığı vb.

Ayrıca bir de genel kontrol merkezi genkur bünyesinde kurulacaktı..

Ancak bunlar malr ve üstündeji platformlar.

Benim yukarıda çözüm şeettiğim ise günümüzün biraz savsaklanan problemi ve çözümü fpv ve bulutaltı dronlar. Bunlar için genel komutanlık değil de tqktik teşkilatlanma daha uygun olacaktır. Bunlar artık havan gibi top gibi, makineli tüfek gibi teşkilatın ana unsuru olmalılar.

Ha! Ama tedarikleri tek elden olabilir. O da MSB ve SSB'nin işi. Mesajı Paylaş

Aynen bende;

Şimşek,harop,harpy,shaded,kargu,kargı vb bulutaltı mini, mikro ve benzeri drone ailesini kastedmiştim drone komutanlığı olarak

Yani tb2'den küçük platformlar Mesajı Paylaş

Bugün gündüz vaktinde Kiev komutanlığına bağlı 1.komando tugayı Sumı bölgesi Şostka poligonunda eğitim yaparken İskander tarafından saldırı yapılmış. Yaklaşık 70 eğitmen ve komando askeri ölmüş, sayı artabilir. Yaklaşık 300 asker yaralanmış, arasında ağır yaralı olanlar da az değilmiş. Sosyal medyadan hastaneye kan yardımı yapılması için çağrı yapıyorlar.

Ağaçların arasına araçlarını saklamışlar, kendilerini de kamufle etmeye çalışmışlar ama aynen o bölge balistik füzesi ile vurulmuş.

Merak ediyorum, bu sefer İngiliz Savunma Bakanı Ukrayna'nın bu şekilde devamlı balistik füzesi ve havadan saldırı sonucu toptan kayıplarını hesaba katar mı, yoksa Rus kayıplarını saymaya devam edecek mi.

Mesajı Paylaş

Rus Askerleri beni şaşırttı normalde her asker savaş bitsin ister Mesajı Paylaş

Dışarıdan farklı yorumlanıyor ama içeriden değişik bir bakış açısıyla analiz edelim.

Rusya'da tamamen olmasa da savaş ekonomisi var. Milletin bir kısmı savaşın devam etmesini istiyor. Devlete ait silah fabrikalarında milyondan fazla işçi çalışıyor. Özel sektörü da var, dron, üniforma, askeri gıda üreticileri. İthalatçılar grubu Çin, Türkiye, Orta Asya gibi ülkelerden çip, sanayi makinaları, farklı optik cihazlar, asker için tekstil ürünleri vs saymakla bitmez. Fabrika, özel sektör, ithalatçılar derken toplam 3 milyon insan çalışıyor. Bunların ailesi çoluk çoçuğu derken 10 milyon Rus vatandaşı savaş yüzünden yaşam standartını yükseltmiş durumda.

Paralı askerler var milyondan fazla, en az 3000$ maaş alıyorlar. Kontrat imzalarken imza parası olarak 50000-60000$ veriyor, bonuslar, ödül vs derken çok iyi para kazanıyorlar. Asker ölürse imza parası, ölen askerin bedeline ödenen para da eklenerek ailesine yüklü para geliyor.
Fabrikalar ve özel sektör büyük para kazanıyorlar. Meblağın bir kısmını yeni projelere harcayarak teknolojik olarak büyük adımlar atıyor.
Savaş sona erdiğinde milyon asker nereden bu parayı kazanacak. Çoğu sivil hayata döndüğunde suç oranı artacak. Fabrikalar, yukarıda saydığım milyonlarca insan eski mali durumundan yoksun kalır.

Cin şişeden çıkmış ve geri dönmek istemez. Ukrayna savaşı sona erdiğinde bile devlet bunlara bir yerlerden savaş bulmak zorunda. Libya olur Haftere yardım etmek için 100 bin askeri yollarsın, kana susamış savaş tecrübesi olan ordu Afrikaya seve seve gider. Kalan 900 bini ne yapacak, büyük silah sanayisi ne olur. Kafkaslarda savaş çıkartabilir, fazla askeri oraya gönderir. Putin'in işi kolay değil, Ukrayna savaşını mümkün olduğu kadar uzatır. Sonra bir yerlerden savaş bulur ordusunu ve sanayisini meşgul etmek için. Mesajı Paylaş

Ama savaş yorgunu ülke diye bir tabir var, post-war askerlere psikolojik destek verebilir topluma adapte olması için ayrıca paralı asker bile olsa bir yerden sonra insan olarak kendi hayatını kurmak isteyebilir... Mesajı Paylaş

Bu Rusya konusunda tahmin yapmak zor..

Sovyetler zamanindada dev gibi ordular, nükleer güç, on binlerce zirhli vs, devasa askeri-sanayi altyapsi..herkes adını duyunca titrerdi..

"Durup dururken" çöktü...demek ki içeride sorunları kronik idi ama sakladilar..

Savas başlarken de çoğu kişi Ruslar ezer geçer dedi...olmadı..

Şimdi diyorum ki çağdaş savaşı öğrendiler, ayaklandilar...Ne zaman nereyi isterlerse bir dahaki savaşta tokatlarlar...

Sonra aklıma Sovyetler geliyor..belli olmaz diyorum....

İlginç yer Rusya 😀 Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Rusya ile kara sınırımızın kalmaması başımıza gelen en iyi şey...

Bunlarla aramızdaki tampon ülkelerle arayı  iyi tutmak , mümkünse güdümümüze almak lazım...

350 yıldır çekmediğimiz kalmadı bunlardan...

Mesajı Paylaş

Farklı milletlerin Ruslar hakkında asırlardır gelen atasözleri vardır.

- Rus ile dost olursan baltanı yanında taşıyacaksın.

- Rus'u evine 1 günlüğüne misafir edersen, 1 senede bile evinden kovamazsın.

- Rus ile yakın olursan, belayı yanında taşımış olursun.

Avrupa'da çoğu milletler Almanlardan nefret eder. Ekonomik olarak iyi ilişkileri var ama tarihte yaptıklarını kimse unutmadı. Doğu Avrupa'da kullanılan söylem var. Rusları vahşı varlık sıfatında görürler.

- Rus gümüş ise, Alman altındır. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz