Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

O günkü şartların maddelerini tartışmanın zamanı geçti artık. Ukrayna Kırımla birlikte topraklarının yaklaşık 30% kaybetmiş ve şu anda Putine "sana Kırımı" verelim kalan topraklardan çekil deseler bile yapmaz. Bunu kimse yapmaz, tabutundan çıkıp Washington Rusya başkanı olsa bile yapmaz.

Putin artık diyor ki, ben barış istiyorum aynı İstanbul anlaşması devam ettirilecek ve ek maddeler eklenir. 4 oblastı tamamen vereceksin Kırım zaten verilir, NATO'ya üye olmayacaksın, Rus dili resmi dil olacak, asker sayısı 150 bin olacak, tüm batının hibe ettikleri silahları bana teslim edeceksin veya geri verirsin. Barışı istiyor ama 2022 Nisan İstanbul anlaşması altın tepsideki hayal olarak kalır Ukrayna için, kaçan balık büyük olurmuş.

Daha iyi anlaşılması için fanatiklere şöyle izah ediyim. Türkiye Zengezur koridorunu işgal etti, batı gene sert yaptırım uyguladı, hatta THY batıya olan uçuşlarını bile kesmek zorunda kaldı. Türkiye tamamen batıdan koptu. Putin arabulcu oldu, her iki tarafı da Moskova'ya davet etti ve Ermenistan batının verdiği yalanlara inanarak Zengezur'u vermek şartıyla barış antlaşmasından vazgeçti. Türkiye saldırıya devam etti ve kısa sürede tüm Ermenistanı aldı, halkının çoğu kaçtı. Sonunda deseler ki Zengezır'u vermek şartıyla savaşı donduralım, batının ambargosu devam edecek deseler sen kabul edermiydin. Ermeniler ağzıyla kuş tutsalar savaşı kazanamayacağı belli mi idi, evet. Tüm alem Türkiye'ye yatpırım yapsa bile Ermeniler boğulurdu, batı istediği kadar silah yardımı yapsa bile.
  Mesajı Paylaş

Tek çare Kırım devletinin kurulmasıdır Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ukrayna'dan günde binlerce vatandaşı Avrupaya kaçıyor.
Şu saatlerde Polonya sınır kapısını geçmek için bekleyen Ukrayna'nın 50 adet otobüsleri var, yüzlerce araba ve minibusün tam sayısı belli değil. Cepheden binlerce askeri kaçmış/kaçıyor, ülke şehirleri bombalanıyor doğal olarak halkı da kaçıyor, ekonomik zorluklardan bahsetmeye gerek yok, açlıktan ağzı kokuyor.
https://x.com/EuroMaydan/status/1870497024547930394

Zelenski'ye halkı da diyor, yeter artık aynının istediği toprakları ver, kalanını kurtaralım. Zararın neresinden dönersen kardır. Yahudi yavrusu her gün kendi youtube kanalından hala cepheden zaferle ayrılacağını yedirmeye çalışıyor. Halkının istekleri umrunda değil, AB savaşmayı istiyormuş, Hitler gibi yakın zamanda çoçukları savaşa gönderecek. 10-11 sınıf erkek lise öğrencileri ülkede kalmadı, 18 yaşına gelirse sınırdan geçirmezler ve savaşa götürecek korkusuyla AB'ye kaçtılar. Zelenski Kremlin'e bayrak dikme peşinde savaşıyor, halkı tükeniyor...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 21 Aralık 2024, 22:22:53Zelenski'ye halkı da diyor, yeter artık aynının istediği toprakları ver, kalanını kurtaralım. Zararın neresinden dönersen kardır.

İyi de, Ukrayna halkı kaçıyorsa ve ülke boşalıyorsa, "ayı" neden dursun ki? Bomboş kalmış ülkeyi tabiri caiz ise kemiksiz bonfile gibi yutar ve AB'ye de 40 milyon Ukrayna'lı mülteciyi hediye eder! AB, mültecilerle uğraşsın dursun ondan sonra!

Hezeyan içerisindeki Ukrayna halkı, böyle kaçmayı sürdürürse, "ayı" bütün Ukrayna'yı yutacak. Kırım ve Donbas onu kesmez artık. Mesajı Paylaş

Yalnız erkekleri sınırdan çıkarmıyorlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar terkediyor.

Ukrayna 1991'de bağımsız olduğunda nereydeyse o zamanki Türkiye ile aynu nufüsü vardı 54 milyon.
İnternette olan hesaplamalar Ukrayna nufüsü kaçanlar dahil, Donbas, Kırım, yani Rusların aldığı topraklar ile birlikte hesaplanıyor 40 milyon civarı. Malum uluslararası toplum o toprakları Ukrayna'nın olarak kabul ediyor.
Şu anda hesaplamalara göre Yahudi yönetimi altında yaşayan 23-24 milyon nufüs var olduğu  tahmin ediliyor.

Lenin Ukrayna'yı Rusya'dan böldü. Sonra Stalin 2.Dünya Savaşı sonrası Çekoslovakya, Polonya, Macaristan ve Romanya'dan kaptığı toprakları Ukrayna'ya katarak 40% yüzölçümünü arttırdı. 1954'de Hruşçev Kırımı Rusya'dan alarak hibe etti. Eskiden Çarlık döneminde Donbas bölgesi Novorosiya(Yeni Rusya), Kiev çevresi ise Malorosiya(Küçük Rusya) bilgesi olarak geçerdi, Ukrayna falan yoktu. Osmanlı arşivinde bile bu kelime varsa kendimi asarım, Slav Kazakları, Ruslar olarak yazılırdı.

Hakim olduğu topraklar için savaşmadılar, bağımsızlık mücadelesi falan derdi yoktu, 1918'de Kiev bölünmeye çalıştı ama komunistler kısa sürede bozguna uğrattılar. Frakenşteyn vucüdü gibi sağdan soldan toprakları birleştirilmiş komunistler tarafından kurulan devlet. Mesajı Paylaş

ne rusya ne ukrayna barış şartlarında anlaşamıyorsa ortaya şu çıkıyor. her iki trafda sıcak çatışma ihtimali olan soğuk savaşı tekrar yapmak istiyor. arada tampon bölge yok artık. ukraynayı tamamen ele geçiren rusya polonya gibi ülkelerle sınırdaş olacak. bu işgal rusyaya daha pahalıya patlayacak, belkide rusya bunu bildiğinden mümkün mertebe ileriye gitmeden anlaşabiliriz diyor. Mesajı Paylaş

Batı'nın hatası Ukrayna'ya bölük pörçük yardım göndermesi

Gönderdin mı?

200 scalp
200 storm shadow
200 kepd taarus

200 leo2
200 M1 abrahams
100 challanger2
100 ariete

100 F16
80 tornado
60 gripen
40 rafale

Vb. Şekilde büyük bir askeri yardım paketi yaparsın bu vb ekipman için gerekli eğitim,doktirin,taktik ve ekipmanı ayarlarsın.

O zaman sahada birşey beklersin
Yoksa 50 füze 5 uçak 60 mlrs vesaire bölük, pörçük yardım gönderirsen olacak iş değil.

Herkez şunu diyor batının amacı Rusya'yı yenmek değil dövmek,zayıflatmak bu görüş görece doğru ama eksik bir nokta var.Bu yardımları yapan batıda zayıfladı eskisi gibi soluğu sesi çıkmıyor,hatta trump'ın bu savaşı bitireceğim demesinden belli

Aynı şey Rusya için geçerli istese bir haftada Ukrayna'yı alır diyenler için; Artık K.Koreden asker geliyor aynı şekil İran'dan drone ve balistik füzeler geliyor k
K.Koreden toplar geliyor.Rusyanın elinde veya gücü olsa bir günde ukrayna'yı alır kendine bağlı bir yönetim getirir ve geri çekilirdi.

Bu savaşta gerek altyapısı ve gerek insan kaynağı ile esas kaybeden Ukrayna,ülke kimbilir kaç yıl geriye gitti.

Bu savaşta amaç silah stoklarını eritmek gibi..Yani bu savaşın esas kazanı dünya silah lobisi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Aralık 2024, 21:32:22Sayın Mehmet05 yazınızda belirttiğiniz  Zelensky İstanbul'da Ruslarla anlaşmalıydı onurlu bir şekilde demişsiniz...

Bize İstanbul'da  anlaşma masasına getirdiği şartları bir kaç madde ile yazar mısınız?

Mehmet05 cevabınızı bekliyorum ....

Ben "emperyalizmin yalakası Serkan1976" olarak cevap bekliyorum.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Aralık 2024, 11:37:26
Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Aralık 2024, 21:32:22Sayın Mehmet05 yazınızda belirttiğiniz  Zelensky İstanbul'da Ruslarla anlaşmalıydı onurlu bir şekilde demişsiniz...

Bize İstanbul'da  anlaşma masasına getirdiği şartları bir kaç madde ile yazar mısınız?

Mehmet05 cevabınızı bekliyorum ....

Ben "emperyalizmin yalakası Serkan1976" olarak cevap bekliyorum..

Bunun cevabını ferah ferah sayın Mehmet ve Marmara detaylı biçimde verdi. Okuyup aklınız idrak edemiyorsa o o zaman sizin sorununuz başkalarının değil. Rusya ne kadar kayıp derse daha ağır bedelini Ukrayna zamanıyla mutlaka vereceği herkes için açıkça belliydi. O zaman şartlarını dansöz Yahudi Zelenskiy Boris Johnson'a tapacak yerine Şartları kabul etseydi Şimdiki duruma bakarak daha az kayıpla sıyırılabilirdi.

Anlaşılan Hazreti Google'ı kullanmayı unutmuşum.
https://www.dunya.com/dunya/istanbuldaki-gorusmelerin-belgeleri-yayimlandi-ukrayna-ve-rusya-arasinda-baris-ihtimali-cok-uzakta-haberi-732493
Mesajı Paylaş

Ruslara Avustralya'lı asker esir düşmüş. Sorgulayan Rus 1 gram bile İngilizce bilmiyor, Avustralyalı ise çok az seviyede Ukraynaca biliyormuş. İngilizce bilenleri getirir sorgulamak için, içinde ne varsa nokta virgülüne kadar ortaya döker.
https://x.com/1Georg607/status/1870798629641826374

Son dönemlerde Anglosaksonlar esir düşmeye başladı, 1 hafta önce İngiliz esir düşmüştü. Ölenleri de var, esir düşenleri bazen sosyal medyadan yayınlanıyor. Ukrayna ordusuna eğitim vermek için gelenler veya ordunun komuta kademesindeki paralı askerler.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz