Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Başlatan Attila, 28 Şubat 2014, 08:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Siha ların savaşta kolay vurulabilen,etkisiz bir silah oldugunu savunuyordun daha önceleri hatirlarsan.Sebep olarak da yavas ve radarlara kolay yakalaniyor demistin.O dönem sana tam olarak bunu anlatmıştım.Bunların sahada asıl olayı vurucu gucu degil, cok uzun sureler havada kalabilmeleri,pilot ihtiyacı olmaması,vurulsa da hızlıca ikame edilebilme hali ile degerlendirince istihbarat icin su an stratejinin çok önemli bir parcasi oldular.Herkesin ABD gibi verimli uyduları olmayabilir,bunları mini uydular gibi kullanıyorsun sahada.Bir batarya,bir sihayı yakalayıp vurmuş dert degil,resim karargaha coktan gitmis,koordinat bilgisi gelmis,artik ondan sonrasi en yakin unsurla milyonlarca dolarlik radari,bataryayi ortadan kaldirmak oluyor.
   Ayni sey degil,fakat Bahar Kalkanı operasyonunda biz bunu çok iyi test ettik.Cok hizli,nokta ve etkin operasyonun sırrı sihalardı orada.Her yeri ablukaya aldilar,çok fazla şaşıran olmustu hatirlayin.Silahları nasıl kullandigin onemlidir Marmara,bir siha tek basina elbette pek birsey ifade etmez,işlev ve taktiktir önemli olan.
   Sadece hedef tespit ve takibi olarak da degil,elektronik harp icinde de kullaniliyorlar,orada da önleri oldukca açık.Fakat birinci unsur havada kalış süreleri kesinlikle.
Linkback: Ynt: Rusya-Ukrayna Kırım Krizi

Hedefi takip eden ve havadan imha eden İHA/SİHA ile Şahed/Geran tipi uzun menzilli kamikaze dronları karıştırmayın. Geran'lar Rusların bu savaştaki en etkili silahıdır. Dikkat ettiyseniz Körfez Arap ülkelerinin petrol rafinelerini ve depolarını İran bu tip kamikaze dronları ile vuruyor. Hatta Kıbrıs'taki İngiliz hedeflerini bile İran bunlar ile vurmuştur. Batının henüz bu tip hedefleri vurma tecrübesi az olduğu için İran çok etkili bir şekilde kullanıyor.

ABD kaynaklarına göre Rus uyduları ve istihbaratı İran'a yardım ediyormuş hedefleri vurmak için. Araparın canının yakan balistik füzeleri değil, işte o meşhur Şahed'ler.

Evet, ben Rus hava kuvvetleri hakkında gerçek olan sahneyi paylaştım. Ne eksiği, ne de fazlası var yazımda. Kendi paylaştığımı doğrular yüzünden veya başka taraflara çekerek yüzüme vurmayın.

Ben dosdoğru taktik-male sınıfı dronlardan bahsediyorum.Bunları sahada etkin olarak ilk kullanan biziz.Şu an Iran ustunde uçan,hergun ortalama 1-2 tanesi vurulan,lakin yerde olan biteni karargaha ve diger ucar unsurlara aninda ileten,yani istihbari gucu saglayan bunlardır.Taktik-Male sınıfı dronlardır.Kamikazeler bambaska bir saldıri ve taktik isinin ürünü.Onlar da apayrı bir bela,karıstıriyor degilim elbette.
  Yuzune de vurmadım yani,iyice alınganlaştin.Ufak bir hatırlatma yaptım.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat