PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
65 (75.6%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
12 (14%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
9 (10.5%)

Toplam Oy Verenler: 86

Halkın makro siyasasını partiler güder ve temsil eder.

Toplumun %85'ini temsil eden çeşitli cenahtan partilerin bu sürece temel prensipte desteği mevcut.

Bu kalkışmayı başlatan ve güden veya bir şekilde acısını etkisini yaşamış her insan bizler de dahil önümüzdeki 40 yıl boyunca sayıları her sene azalarak ölecek gidecek.

Bâki olan coğrafyadır, toplumdur.

Coğrafi olarak konuşursak bir önceki kalkışma (koçgiri ve dersim ) kızılırmak boylarına kadar uzanıyordu. Son 47 yıldır yaşadığımız  kalkışma ise  fırat ve dicle arasındaydı.

Eğer bugün bizimle bu barışı istemez ve almazlarsa bir sonraki kalkışma ancak diclenin doğusunda ve sınır dışında olabilir.

Eğer bu barış daimi ve kalıcı olmayacaksa bile, en azından bir daha yurt içinde kalkışma olmayacak şekilde tedbirlerimizi alalım kâfidir.

Bunun da basit yolu kendini kürt olarak tanımlayan gençlere ve çocuklara da (ve tabi tüm vatandaşlara) huzuru ve barışı sevdirmektir. Dağlar o kadar da romantik ve güzel değil.

Gerisi gelecekteki nesillerin sorunu ve tarih.

Mesajı Paylaş

"Anayasa değişikliği" cümlesini duyana kadar kimse bu konuda fikrini beyan etmesin , kimse büyük büyük laflar etmesin...

Heybedeki turp "Anayasa değişikliği" olacak... Mesajı Paylaş

En fazla yerel yönetimlerin özerkliği maddesi yasası ve anadilinde eğitim karşımıza çıkabilir. Ki bu maddeler zatwn AB sürecinde kabul ettiğimiz müktesebatın içinde var. Medya bunları düzgün anlatmalı. Vatandaşlık temelinde eşitlik zaten mevcut. 

Mesajı Paylaş

Suriye PYD ile savaşa girersek merak ediyorum ortaya çıkacak olan curcunayı.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 12 Mayıs 2025, 21:00:44"Anayasa değişikliği" cümlesini duyana kadar kimse bu konuda fikrini beyan etmesin , kimse büyük büyük laflar etmesin...

Heybedeki turp "Anayasa değişikliği" olacak...

aslında en doğru yorum bu galiba Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 12 Mayıs 2025, 21:42:43En fazla yerel yönetimlerin özerkliği maddesi yasası ve anadilinde eğitim karşımıza çıkabilir. Ki bu maddeler zatwn AB sürecinde kabul ettiğimiz müktesebatın içinde var. Medya bunları düzgün anlatmalı. Vatandaşlık temelinde eşitlik zaten mevcut. 

Sn.Mehmet75 Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter ve ulusaldır.

Resmi dili türkçedir.ki bu anayasada değiştirilemez madde

Bunları zaten biliyorsunuz,benim anlatmak istediğim iki şey var

Birincisi Fransa gibi üniter ve ulusal devlet ab üyesi ve bunları yapmaz iken biz nasıl olurda sizin dediğiniz gibi taahhütte bulunuruz.

Biz Türkçe hariç bir dili resmileştirirsek başka bir milleti ve özerkliği, federasyonu tanımışız olucağız demek... bunun başka açıklaması yok...buda sn.Banu Avar'ın dediği ve vurguladığı bizdeki bir etnik kökenin baskı ve zulm var deyip bm'ye şikayet etmesi ve BM içerisinde ülkelerin koalisyon kurup o ülkeye ki burdan kasıt bizim ülkemiz oluyor bize askeri müdahalenin önünü açabileceği anlamına geliyor...

Heralde böyle bir yanlışı hiçbir aklı başında bir kimse yapmaz,yapamaz...

Eeee biz ülke bölümmesin diye boşunamı mücadele ettik.

Bu bizi müdahale edilen Irak ve Yugoslavya gibi yapar... çünkü savunma sanayi oturmadı ve bizi dış müdaheleden koruyacak nükleer silahımız yok çünkü Rusya federasyonu değiliz.

"bop is loading"

Niye kürtlere tıpkı ırak ve Suriye gibi otonom ve özerk bölgemi vericeğiz hayırdır bize müdahale ettiler yada iç savaş yaşadıkta taviz mı vermek zorunda kaldık Mesajı Paylaş

http://www.facebook.com/share/p/1UpXU9C9uj/

Pkk'nın kurucu önderi Abdullah Öcalan ve Dem partiye teşekkür eder

Evet gerçekten milliyetçiymiş! Vede Vatansever

Şimdi o zaman öcalan'a sövenlerde vatan haini o zaman Mesajı Paylaş

Peki diğer 72 millet biz de Anayasal olarak tanınmak ve Ana dilde eğitim hakkı istiyoruz derse ne olacak?

Araplar Mardin ve Siirt'te özerk yönetim olsun, Doğu Karadeniz'e Lazlar özerk yönetim kursun mu diyeceğiz?

Memleket çok kötü bir yere gidiyor, gençliğe hitabedeki gibi, sanki ordularımız dağıtılmış, tersanelerimiz ele geçirilmiş gibi, gaflet, dalalet hatta hıyanet içinde olanlar var.

Süper güç olacağız adı altında Ümmetçi Neo Osmanlıcılık hayali kuran hükümet ve bu gidişata itiraz etmeyen sözde ana muhalefet.

Elbetteki ben şahsım olarak elimden geldiğince bu gidişatın karşısındayım, safları belli etmenin zamanı geldi. Mesajı Paylaş

TRT Arap
TRT kürdi
TRT avaz

Vesaire vesaire yaptık,hatta bir ara kürtçe kurslar açıldı..

Şayet dil öğrenme istekleri varsa gene devlet destekli kurslar verilebilir gerek merkezi yönetimler gerek yerel yönetimler tarafından finanse edilebilir...

Ama Anayasada resmi dil "Türkçe" harici bir dilin yer almasına katiyen karşıyım Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz