PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
65 (77.4%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
11 (13.1%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.5%)

Toplam Oy Verenler: 84

Ben destekliyorum bu süreci. Siz inanmıyorsunuz ama hiç bir terör örgütü kolay kolay yalan atmaz bin kere düşünüp taşınmadan emin olmadan silah bırakıyoruz demez derse de sözünden olağan üstü bir şeyler olmazsa dönmez. Kürtlere yeni bir dünya kuruldu her şeyin bir sebebi var.  Tek endişem var iktidarın oy açlığını kürtler razı geleceklerinden daha fazlasını talep ederek sömürebilirler ve istediklerini de alırlar diye korkuyorum. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ahmet Türk bugün dediki önümüzdeki süreçte meclise çok iş düşüyor Türkiye'nin demokratikleşmesi için dedi.ne tür yasalar değiştirilecek Kimse ağzındaki baklayı çıkarmıyor. Ne istiyorlar, ne verilecek? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 10 Mayıs 2025, 18:34:10Ben destekliyorum bu süreci. Siz inanmıyorsunuz ama hiç bir terör örgütü kolay kolay yalan atmaz bin kere düşünüp taşınmadan emin olmadan silah bırakıyoruz demez derse de sözünden olağan üstü bir şeyler olmazsa dönmez. Kürtlere yeni bir dünya kuruldu her şeyin bir sebebi var.  Tek endişem var iktidarın oy açlığını kürtler razı geleceklerinden daha fazlasını talep ederek sömürebilirler ve istediklerini de alırlar diye korkuyorum.

Ne yazık ki pkk gayet kolay der silah bırakıyoruz diye. Der ama en fazla en yakındaki masanın üzerine bırakır. Fırsat bulunca da eline alır ve kullanır. Psikopat katiller topluluğunun sözünden dönmeyeceğini beklemek çok ilginç! Teröristlerden bahsediyoruz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Konuşurum anlatırım ama hepimizden on yüz bin kat daha vatansever birileri çıkar tadımı kaçırır yine. En iyisi herkes yetişkin insan kendi bildikleri ile olayı yorumlasın. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Terörist jargonuna göre ;

Geçici tek taraflı ateşkes ilan ettikleri dönemleri tanımlarken çatışmasızlık ve eylemsizlik dönemi deniliyordu. Bunlar geçici olduğu baştan belli olan, eninde sonunda eyleme ve çatışma ortamına geri dönüleceği başından belli olan süreçlerdi.

"Silah bırakma" ise farklı ve kesin bir sürecin ismidir. Türkiyeye karşı silahlı eylem modelini daimi olarak terk etmek kast ediliyor.

Sadece siyasi ve sivil toplum örgütü kimlikleri ile ve kanun çerçevesinde ve barışçıl (silahsız) mücadeleyi devam ettirmek üzerine sözleşiyorlar.

Neticede oy limitleri olan %6 ilâ %15 aralığında, ve eskiden sahip oldukları silahlı bir özgül ağırlık olmadan siyaset yapacaklarını gösterecekler.

Karşılığında güney sınırımızda kuzey ırak ve komple suriye düzene girer umarım.

Bu arada; suriye ile stratejik ilişkilerimiz var, ırak hükümetiyle basra-cizre yol projemiz var. Onların hükümranlık hakları içindeki bir alanda şu olsun bu olsun demek bize düşmez. Onlar da kabul ederlerse ancak bir kürdistan olabilir.

Irak ve suriye coğrafyalarında toplamda 50-60 milyon arası insan yaşıyor. Bakalım herkes için huzur formülü bulunabilecek mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 10 Mayıs 2025, 22:39:25Terörist jargonuna göre ;

Geçici tek taraflı ateşkes ilan ettikleri dönemleri tanımlarken çatışmasızlık ve eylemsizlik dönemi deniliyordu. Bunlar geçici olduğu baştan belli olan, eninde sonunda eyleme ve çatışma ortamına geri dönüleceği başından belli olan süreçlerdi.

"Silah bırakma" ise farklı ve kesin bir sürecin ismidir. Türkiyeye karşı silahlı eylem modelini daimi olarak terk etmek kast ediliyor.

Sadece siyasi ve sivil toplum örgütü kimlikleri ile ve kanun çerçevesinde ve barışçıl (silahsız) mücadeleyi devam ettirmek üzerine sözleşiyorlar.

Neticede oy limitleri olan %6 ilâ %15 aralığında, ve eskiden sahip oldukları silahlı bir özgül ağırlık olmadan siyaset yapacaklarını gösterecekler.

Karşılığında güney sınırımızda kuzey ırak ve komple suriye düzene girer umarım.

Bu arada; suriye ile stratejik ilişkilerimiz var, ırak hükümetiyle basra-cizre yol projemiz var. Onların hükümranlık hakları içindeki bir alanda şu olsun bu olsun demek bize düşmez. Onlar da kabul ederlerse ancak bir kürdistan olabilir.

Irak ve suriye coğrafyalarında toplamda 50-60 milyon arası insan yaşıyor. Bakalım herkes için huzur formülü bulunabilecek mi?

İşte burada belirtilenlerin gerçeğe dönüşmesini destekleyecek hiçbir şey yok ortada. Bugüne kadar kanun tanımayan teröristlerin barışçıl mücadeleye devem etmelerini beklemek mantık dışı. Ayrıca ne için, kiminle mücadele edecekler? Zaten meclisimizde uzantıları bunu yapmıyor mu?

Kürdistan Osmanlı'nın parçalanmasındaki hedeflerden biriydi. Tarihte Kürt devleti var mı?
Neden Kürt olmayan birileri bu coğrafyada böyle bir devlet kurmaya bu kadar hevesliler?

Türkiye dışında bir Kürt devleti kurulmasına, topraklarını verecek ülkeler var mıdır?

Alıntı Yap05.06. 1926 tarihinde Türkiye, Irak ve Mandater devlet olarak İngiltere arasında bir sınır antlaşması imzalanmıştır ve bugünkü Türkiye-Irak sınırı çizilmiştir.
Yani Türkiye Misak-ı Milli'nin Musul-Kerkük bölümünden vazgeçmiştir.
Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları içinde kabul ettiği ve 1926 Ankara Antlaşması ile Irak yönetimine bırakılan Musul, bağımsızlık ilan edecek olan Kürdistan Devleti hudutları içinde kalacaktır. Ankara Antlaşması da artık geçersiz olacaktır.
Türkiye Milletler Cemiyeti kararlarına uygun davranarak toprak bütünlüğü içindeki Irak'a Musul ve Kerkük'ü bırakmıştır.
Kürdistan ilan edilince Irak dağılacak yani Ankara Antlaşması geçersiz hale gelecektir. Yani önceki statüye (status qua ante) dönülmüş olacaktır.
YENİ DURUM
Şimdi yeni bir durum ortaya çıkmış Misk-ı Milli sınırları içindeki Musul ve Kerkük bir başka devletin toprakları içine gireceğinden ve böylelikle 1926 Ankara Antlaşması'na göre oluşmuş olan Türkiye Irak sınırı Türkiye'nin oluru olmadan değişmiş olacağından, Türkiye artık bu antlaşmayla kendini bağlı saymamak hakkına sahip olacaktır.

https://avim.org.tr/tr/Bulten/TURKIYE-NIN-MUSUL-VE-KERKUK-UZERINDEKI-HAKLARI
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz