PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
65 (77.4%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
11 (13.1%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.5%)

Toplam Oy Verenler: 84

pkk kendini feshetme kararı aldı. Son Kürt isyanını da bastırdık. 

Beni dinlediler Bahçeliden önce ben dedim silah bırakın başınızı bin yıl taşlara vurursunuz yoksa diye. Önce okuyunca sinirlenmişlerdir ama düşününce inandılar silah bırakmaya karar verdiler bence.

bakın ben 18 mart 2024 de pkk terör örgütüne silah bırak dedim Bahçeli 15 Ekim 2024 de ilk defa silah bırakmalarını istedi. Bence beni dinlediler barışı ben sağladım inşallah

https://www.defenceturk.com/index.php?topic=375.msg162015#msg162015

Alıntı yapılan: putty - 18 Mart 2024, 23:34:22Kürtlere diyeceğim şudur;
Kürtler için tek ve mucizevi derecede lütufkar çözüm Kuzey Irak da bir devlet kurup orada vatanlarını tesis edip işine gücüne bundan sonra bir devlet olarak devam etmektir. Haritadaki 4 ülkedeki son köye kadar devlet hayali kurmak ütopyadır bir faydası realitesi yoktur. Türkiye İspanya Fransa İngiltere gibi tarihi şanla dolu emperyal mirası olan ülkeler bile ellerinde kalanla yetinmişken 21 yy da ilk çeyrekte bile bağımsız olamamış bir halkın son köye kadar ütopya kurması gerçekçi değildir. Bana ne ben isterim demek karşıdakini nefretle karışık tedirgin etme tatmini için cazip gelebilir ama bugün sen akılcı davranmazsan zararlı çıkarsan başını sonra bin yıl daha taşlara vurursun pişmanlıktan.
Kürtler için tarih altın tepside bir fırsat sundu bunu sadece Saddam delisine borçlular mücadeleleri ile bir şey başarmadılar o kadarcık mücadele ile devlet sahibi olunamıyor bu dünyada. Bütün kürt mücadelesini üst üste koysan bir Malazgirt savaşı etmez. Türkleri küstürmeyin benden size tavsiye silah bırakın ve kürtlerle 21 yy da işbirliğine karşı tarafı inandırın. Yoksa başınızı taşlara vurursunuz. Söyleyince inanmıyorsunuz ama bakın Akdeniz'e 20 km kala önünüzü kesti Türkiye şimdi Akdeniz'de kıyınız vardı çok büyük ihtimal ile Türkiye yi karşınıza düşman olarak almasaydınız. Al sana bin yıl başını taşlara vurma sebebi.
Ben diycemi dedim anlayan anlar anlamayan da bizi ırgalamaz biz devletimize sırtımızı dayarız bize hiç bir şey olmaz siz üzülürsünüz.
Türkiye Kürtlerin hamisi ülke olabilir Türkler ile iyi olmanın yollarını bulmak zorunda Kürtler ve bunuda çok oyalanmadan yapmalılar
Kürtler Türkiye ye karşı tek taraflı silah bırakmalı sonrasını başımızdakiler gereğince yaparlar
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bakalım fiili uygulaması olacak mı?

Kamplarda eğitim görmemeye
Hiçbir Türk askerine saldırmama

Gibi koşulları sağlayacaklar mı?

Sözde silah bırakmaları,ateşkesleri çok gördük. Mesajı Paylaş

Silahları nereye bırakmışlar acaba? Gidip alalım :) Ben hiç samimi bulmuyorum, bir kaç seneye eski düzene dönerler. Karşılığında ana dilde eğitim gibi ulus devlet yapısına aykırı bir vaat almışsalar belki, öyle olacaksa da hiç bırakmasınlar daha iyi. Mesajı Paylaş

Tehlikeli bir soru sormak istiyorum;

Kendim savunduğumdan değil, tamamen entelektüel kaygıyla soruyorum;

× üniter devlet demek, bize söylenegeldiği gibi bağlı özerk cumhuriyet, eyalet, bağlı manda devleti OLAMAZ mı demektir? Yoksa kendi kendimizi mi kısıtlıyoruz? Mesajı Paylaş

Silah bırakma bir terminolojik terim burada. Silahı bırakmaktan kastedilen anlam aslında terör örgütünün Türkiye ye karşı silahlı sözde mücadeleyi bırakma ifadesidir çok daha kuvvetli anlamında.
Silahları Türklere teslim edecekler gibi bir beklenti kısmen olacak mesela Türkiye içinde şehirlerde ve çok az kalan kırsalda bunu göreceğiz ama Suriye de Irakta kiler için silah bırakmaktan kastedilen şey kendini feshetmek oradaki Kürt kalabalığa karışarak artık kürtlerin yeni dünyasında başka roller üstlenerek hayatlarına devam etmektir.
Türkler Kürtlere ne verecek peki? Tek bir şey verecekler oda Türkiye sınırları dışındaki Kürt kazanımlarını kendi kaderine terk edecekler taraf olmayacaklar. Bu iklimde Kürtler Irak da ve Suriye de ki kazanımları ile büyükçe bir ülkeye sahip olabilecekler. Kürtler için Türkiye ile barış çok daha önemli değerli şu sıralar

Kürtler takiye yapıyor mu yani şimdi işleri görülene kadar barış olacak sonra Kürtler tekrar silaha sarılacaklar mı. Hayır böyle olmuyor bu işler hiç merak etmeyin. Kürtlere yeni bir dünya kuruldu yeni heyecanlar kazanımlar memnuniyetler davalar oluştu. Bundan sonra hiç bir dönemde Kürtlerin kaybedecekleri menfaatleri şimdikinden az olmayacak riske atabilecekleri şeyler şimdikinden az olmayacak

Türk Kürt ilişkisi nasıl olacak bundan sonra. Arka bahçemizde Yunanistan İsrail Fransa gibi ülkelerin at koşturduğu bir düşman coğrafya mı olacak. Kesinlikle olmaz merak etmeyin. Emin olun Suriye deki Kürtler bile Türkiye ile beyaz bir sayfa başlatacaklar bunu çok olağan üstü şeyler olmaz ise beş on yıl sonra göreceğiz. Kürtlerle Türkler gerçekten dost iki millettir döner dolanır ilişkiler hep iyileşme isteğine yol alır merak etmeyin. Ama Kürtler tabi ki İsrail ile ABD ile Avrupa ile çok yakın ilişki içine girecekler ve kalkınacaklarda muhtemelen.

Türkiye deki Kürt demografisi sosyolojisi ne yapacak peki. Barış dönemi bu coğrafyada Türk nüfusu arttıracak çünkü coğrafya güneyin hinterlantı içinde sınır coğrafya ekonomisine sahip olacak buda Anadolu içlerinden güney doğuya nüfus hareketi sağlayacak. Yarım asırlık terör bu coğrafyada Türk göçüne sebep olduğu gibi Türklerin bir sebeple bu coğrafyaya yayılmasına da engel oldu. Bu bir süredir düzeldi bundan sonra daha da iyi olur. Kürtler için artık kültürel ağırlık merkezi güneye kayacak oralar Kürt cazibe merkezi olacak. Belki Türkiye den oraya Kürt göçüde hızlanacak.

Sonuç olarak endişe edilecek tek bir şey belki olabilir oda idaremizin oy beklentisini gören kürtler razı geleceklerinden fazlasını talep edebilirler ve belki bunu alabilirler de. Oysa Kürtler sadece Suriye de beni rahat bırak maddesi için bile her şeye razı gelecek durumdalar şu anda. 

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ben Puuty'nin iyi niyetli beklentilerine katılamıyorum. Bunca senedir elalemin çıkarlarına maşa olarak bu ülkede haksız yere kan döken, ülkenin gelişmesine sekte vuran psikopat, manyak bir terör örgütünün böyle bir anda pamuk şekere dönüşeceğini, bize karşı düşmanlık beslemek yerine dost olacağına asla inanmıyorum. Biz ne zaman bunları geçmişte çok hırpaladık. Her darbe yediklerinde güç kaybettiler ve sessizliğe gömüldüler. Geçmişte açılım saçmalıklarında da böyle oldu. O sessizlik içerisinde yeniden toparlanıp ilk fırsatta aynı pislikleri yapmaya devam ettiler. Bugünün geçmişten bir farkı yok.

Kürtlerin Türkiye dışında bir devleti olacak ve bize ir daha dokunmayacaklar savının hiç bir mantığı yok! Yunanlıların da bir devleti var ve halen topraklarımızda gözü var. Ermeniler de aynı şekilde! Esad da öyle değil miydi? İsrail bile benzer heveste.

Ama bunda yıldır ülkeyi bölüp kendilerine devlet kurma ideolojisinde olanların böyle bir niyeti olmayacak öyle mi?

Birileri çıkıp kandırıldık demesin sonra! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hic inanmadım, hic de inanmayacagim...hiçbir kimse, gelişme vs de beni ikna edemez...

Uluslararası konjonktür ve sahadaki durum kendilerinin aleyhine dönünce zaman kazanmak için belirli araliklarla yaptiklari bir yöntem...10 kişi silah teslim eder, isim değiştirip devam ederler..

Ayrıca, sahsen silahları bırakın siyaset yapın, taleplerinizi mecliste dillendirin gibi ortalıkta dolaşan yaklaşımlari da anlamakta zorlanıyorum...şimdiye kadar dillendirmiyorlar miydi yani?

Hala bölücülük yapacaklar yani...bunu kafadan kabullenmiş oluyoruz...

Son olarak da şunu yazayim (birisi sormuş konuyu açmış) , özellikle bu coğrafyada ama genel olarak dünyada üniter baslayip da sonradan özerklik,federal yapi vs isine girip de başını dogrultabilmis ulke yoktur...en azindan ben bilmiyorum

Ya baştan federal, özerk bölge vs şeklinde kurulursun (ABD, Kanada, İngiltere, Brezilya, Meksika vs) ya da bu işlere sonradan girip eninde sonunda perişan olursun...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Ben eklemek maksadıyla da sordum yalnız. İçeriden çıkarma değil, dışarıdan bağlama.

Kıbrıs Türk özerk cumhuriyeti (nahçıvan gibi)

Türkmeneli eyaleti

Kürdistan bağlı devleti (lira, liman, serbest ticaret gibi)

Halep vilayeti gibi..

Şeytanın avukatlığını yapayım;

Verdiğiniz örnekle biz de aslında federal başlamıştık, sonradan mecburiyetten ve zamanın ruhuyla ulusal olduk/kaldık.

Herhalde devletin drvamlılığı gereği devleti aliyyeyi başka bir devlet gibi değerlendiremeyiz.

Bayrak aynı, isim aynı yönetim şekli değişti. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz