Yerli Hava-Hava Füze Projesi

Başlatan ~~İsmaiL~~, 11 Haziran 2011, 17:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 21 Şubat 2025, 22:59:35
Alıntı yapılan: putty - 21 Şubat 2025, 20:56:31Ben Ayhan Tarakçı nın videosunda yanlış bir şey görmedim neye kızmış Levent bey merak ettim.

"Meteor füzesinin atılması için uçağın ses üstü hızda uçması gerekir "

Dedikodu yapmayı sevmem, nefret ederim ama madem konumuz bu kişilere kadar gitmiş 2 çift cümle ekleyelim.
Yukarıda belirttiğim gibi ikisini de tanımıyorum. Ayhan Tarakçı'nın mütevazi gibi duruşu var, genelde güncel olayları izleyici kitlesine aydınlatıyormuş.

Diğeri Leven Özgül'de agresiflik, çekememezlik, kıskanç duruşu var. Birisine çamur atarak puan toplama peşindeymiş gibi huyu varmış. 15-20 dakika her ikisinin de paylaşımlarını izledim ve her ikisinde de hataları var. Ben, Ali veya Veli de hata yapabilir, insanız sonuçta. İzleyici kitlesine birisini aşağılamak için bu şekilde paylaşım yapması  hoş değil.

Levent'in  saçmaladığı paylaşımları, F-35 motoru arka tarafından çıkan gazı soğutarak soğuk havayı üflüyormuş. Önceden de bu forumda paylaşmıştım 5.nesil jetler motoru kaplayan çevresini soğutma yöntemini gövde içindeki yakıt ile yapıyor, araba gibi antifriz taşımıyor. Gövde ısılı azalır ama motor soğuk havayı geriye doğru çıkarması demesi cahilliği veya kasten saçmalıyor. F-22 ve Su-57M'de nozul ısılı azaltır, F-35'de ise sadece bu kısmi olarak var.
İkinci saçmalığı ise Su-57 PESA radarlı olmasıymış, buna diyecek lafım yok.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Efes - 21 Şubat 2025, 21:12:27Hangi Levent hani şu yerli milli savaş uçağı KAAN hakkında tek satır yorum yapmayan yapamayan havacı levent mi!

+1

İnsan kaan hakkında 1 satır birşey yazar , videoda konuşur, anlatır. Kaanı beğenmiyor bariz belli, Ben konuşursam, beni linç ederler deyip geçiyor. Ama hiç birşey anlatmadığı için neyi sevmediğini bilemiyoruz.

Mesajı Paylaş

Yahu sen sözde havacılık aşığı adamsın nasıl dayanabildin bir fikir bile beyan etmeden. Bir havacı için bundan büyük olaymı var.

Neyse hakan kılıç hocam kendisini yakınen tanır. Davetimizi İletirse eğer kendisini buralara bekleriz. Söz hakkı doğdu sonuçta Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Şubat 2025, 23:17:00...

Seawolf vardı galiba birde İngilizlerin gemiden atılan ramjet hava savunma füzesi, yanlış hatırlamıyorsam
Hayır yanlış hatırlıyorsun ya da olta soru gene de yanıtlayayım sea wolf eski katı yakıtlı bir yer hava füzesi, Falkland savaşında kullanıldı, testlerde çok başarılı olsa da falkland savaşında alçaktan gelen hedeflere karşı dalgaların yarattığı parazit nedeniyle kötü performans gösterdi, 10 kilometre gibi kısa bir menzili vardı.

Ek: İngilizlerin ramjet yer hava  füzeleri Sea Dart'tı, Falkland savaşında bayağı hava aracı düşürmüştür bunlar içinde 2 tane gemisavar füze de bulunuyordu. Mesajı Paylaş

Evet seadart ile karıştırdım teşekkürler sn.delku Mesajı Paylaş

Levent Özgül, bence, Kaan yerli motorlarıyla hizmete girene kadar, hiç bir yorum yapmasın. Kendi iyiliği ve bizim iyiliğimiz için.

İki ihtimal var: Kaan hakkında haklıdır veya değildir.

i) Haklı ise bunu suhuletle ifade edemez, çünkü besbelli ki nobran birisi. Başı da büyük derde girer.
ii) Haklı değilse, projede çalışanların moralini bozmuş olur.

O yüzden, Kaan yerli motorlarıyla hizmete girene kadar susması herkesin hayrınadır. Mesajı Paylaş

Levent Özgül için bir zamanlar forumlarda petrol uzmanı olan Jedi diyorlar doğrumu bu? Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Benim aklımda uçak mühendisi olduğu,petrol uzmanı ne alaka? Mesajı Paylaş

Talos, Sea Dart gibi Ramjetli Satıhtan Havaya füzelerin ağırlık dolayısıyla alçak irtifada, kısa menzilde ciddi hız ve manevra problemi vardı. Boosterlar yetersiz kalıyordu. Füzeler neredeyse yarı uçaktan büyük boyutta idi. Alçak irtifa-kısa menzilde hız manevra kabiliyeti olmayan füze bataryaları Arap İsrail savaşlarında kolay hedefler oldular. Dolayısıyla bu füzelerin ömrü baya kısa oldu. Ancak şimdi Gökhan/Meteor boyutunda bir füzenin booster ile karadan kullanımı efektif de olabilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2025, 00:52:56Levent Özgül için bir zamanlar forumlarda petrol uzmanı olan Jedi diyorlar doğrumu bu?

Levent özgül elektrik yüksek mühendisi.

Jedi petrol,dogalgaz hatlarının çapları ile dünya jeopolitigi üzerine yorum yapabilen ilginç bir karakterdi. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz