Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Okula 6-7 yaşında başlanıyor.

12 yıl öğretim istihdamı engelliyor diyen anadolu irfanı aslında çocuk işçi çalıştırmak istiyor demektir. Bir anlamda öğretim almamış beyni gelişmemiş, höt deyince domalacak köle arıyorum diyor. Bunun adına da güya çıraklık filan deyip yumuşatacak.

Sorsan acaba meslek kisesi öğrencilerinden yarım gün çalışacak stajer almamıştır. Çünkü onu eğitmek, sigorta vermek, belirli bir ücret vermek, kaydını yapmak, işçi haklarını vermek zorunda kalacak. İşine gelmez.

Ülkenin yarısının kafa böyle çalışıyor. Buna şark kurbazlığı, anadolu irfanı gibi hafif tabirler de yetmez. Bu tamamen cahillik ve ahlaksızlık.

Son 1 aydır Avrupayı gezdim. ahlaksız bir tane esnafa rastlamadım. Kola markette 3,25 ero ise dükkanda da yerine göre en fazla 4-5 ero.Aperol splitz  alayım deseniz ara sokak dükkanda 5 ero ise romada veya verona meydanda güzel bir restaurantta da 7-8 ero. Vallahi hiç çocuk işçi de görmedim. Çocuklar okuldalar veya aktivite ve etkinlik takip ediyor.

Mesajı Paylaş

Ne istiyor zatalileri çocuk yaşta köleler mi? Mesajı Paylaş

Eğitim arttıkça sağın alıştığı beleş oy tükeniyor dertleri o. Daha ötesi insanlara lise okutmama ile aslında üniversitede okutamamayı amaçlıyorlar çünkü lise muzunları ile seçim kazanamazken üniversite muzunları ile meclise bile giremiyorlar. 25 ile 35 yaş arası nüfusumuzun şu anda %60 ı ya üniversite mezunu yada üniversite öğrencisi. Zamanın ruhu iktidar a çalışmıyor artık bu kesin. Ama ne yapsalar boşuna artık çocuğunu okula yollamayan olmaz. Şehirleşme arttı bu yetmezmiş gibi köylerde kalanlarında gelir düzeyi çok arttı. Köylülerin çocukları yurtdışında okuyor seni beni medeniyette çoktan geçtiler yüzümüze bakmazlar artık. Buna internet çağının ruhu eklenince umudunu orta okul mezunu nesillere bağlıyanların vay hallerine onlar ne büyük gaflet içindeler yazık onlar hayret bişey. Herşeyi alın sizin olsun zamanın ruhu bize yetecek bu çok kesin Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz