Sohbet odası

Başlatan Hawkerx, 22 Ocak 2011, 00:30:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayın şahin ve karacı ,

Sizinle ben oturur anlaşırım.Bir çok yapıcı tartışmayı beraber geride bıtaktık sizinle. Farklarımız ise normal yelpaze içinde, sizi bir şeyle de yaftalamam. Hüloğcu biraderler lafım size değil. Belki cevap yazınca size hitap eder gibi göründü ama değil, kusura bakmayın.

Her tartışmaya zamanları gelince girip sürekli birbirini destekleyen mesajları ard arda gönderen ve birbirlerinin mesajlarını da beğenip duran 3 tane birader var. Onlar kendilerini biliyor ve birazdan ya da bizler off-line iken gelip yine yazı döşeyip giderler.

Biraz da gelsinler diye laf atıyorum ama anlaşılan onlar da utanıyorlar biraz bazı konularda hemen gelmiyorlar.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 07 Mayıs 2025, 19:13:14Denizci benim yazdığıma beğeni attın sonra bana fırça yazana da beğeni atıyon. Bizimi kekliyon anlamadım

Sana fırça attığını sanmıyorum onu nerden çıkardın

Adam güzel tesbihte bulunmuş seninde güzel tespitlerin var...

İllah tarafgil,Cihangir mı olalım

Biz 2012-2014 arası ABD ve Rusya girmeden Suriye'ye gircektik demiş daha ne desin... doğru söylemiş

Doğru olan doğrudur diğer türlü bu sözün üzerine söylenen herşey bahane,asparagas

Yada hiç Suriye meselesine girmeyecektik oralara silah göndermiyecektik,sınırlardaki mayını temizlemiyecektik senin dediğin gibi esadlada iyidi şimdi meydan ABD,İsrail ve bunlarla hareket eden ypg'lilere kaldı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 07 Mayıs 2025, 19:24:56Sayın şahin ve karacı ,

Sizinle ben oturur anlaşırım.Bir çok yapıcı tartışmayı beraber geride bıtaktık sizinle. Farklarımız ise normal yelpaze içinde, sizi bir şeyle de yaftalamam. Hüloğcu biraderler lafım size değil. Belki cevap yazınca size hitap eder gibi göründü ama değil, kusura bakmayın.

Her tartışmaya zamanları gelince girip sürekli birbirini destekleyen mesajları ard arda gönderen ve birbirlerinin mesajlarını da beğenip duran 3 tane birader var. Onlar kendilerini biliyor ve birazdan ya da bizler off-line iken gelip yine yazı döşeyip giderler.

Biraz da gelsinler diye laf atıyorum ama anlaşılan onlar da utanıyorlar biraz bazı konularda hemen gelmiyorlar.

Tamamdır,anlaşıldı. Ben bu işle mücadele etmekten çok yoruldum, çok kez açıkladım kendimi lakin siyasi zombilerin yargılarından bir türlü kurtulamadık gitti. Sakladığım bir şey de yok oysaki, mevcut hükümetin dış politikada 15 temmuz sonrası angajmanını birçok kez destekledim ve bunu söylemekten de gocunmadım. İnsanlar siyah ve beyazla  yaşadıkları için algılayamıyor, bazıları da görevli etki ajanı emin olun, burada da var, her yerde varlar, her iki taraf için de varlar. Bize düşen bu taraflardan uzak durup, bildiklerimizi çok da gevezelik etmeden paylaşmaktır. Herkes aynı fikirde olsa ne anlamı var zaten.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 07 Mayıs 2025, 19:13:14Denizci benim yazdığıma beğeni attın sonra bana fırça yazana da beğeni atıyon. Bizimi kekliyon anlamadım

Sevgili putty,
Bana mı didin. Ne fırçası estağfurullah.

Başlangıçta bulaşmak ve karışmak hata idi senle fikrim örtüşüyor. Meşru hükümet insan yerine konup biraz desteklense idi bir çok rezalet zaten yaşanmamış olurdu.

Ancak bulaştıktan ve bir tarafa angaje olduktan sonra da dediğimizi yapıp/yaptırıp işi zamanında bitirecektik. Bitirmek üzereydik de. Ama tırsan birileri oldu. Zaten mezhepsel nedenlerle  gönüllü de değildiler. Bahaneleri oldu.

Sonra da biliyorsun olanları, hepiniz yaşadık.

Bahane de hazır, neymiş? Esad israille  oturttuğumuz masadan kalkmış iranın kucağına oturmuşmuş daondan.  Destekleseydin de kalkmasaydı/oturmasaydı. Üstelik o israille şimdi sen de oturmuyorsun... neyse... Mesajı Paylaş

Bakın İsrail eski başbakanı Ehud Olmert neler söylemiş:

"Suriye'yi iç savaşa soktuk, çünkü Esad bizimle olma teklifimizi reddetti. Suriye'deki bütün terör örgütleri Esad'a karşı kuruldu ve bazı ülkeler komik bir şekilde bunun bir özgürlük mücadelesi olduğuna inanıyor."

Henüz sonuçlanmamış bir olay üzerine yorum yapsanız anlarım sizi ama olay bitmiş Suriye parçalanmış , Libya parçalanmış , Irak parçalanmış , Mısır parçalanmayayım diye bunlara boyun eğmiş ; İsrail'in kuruluşundan beri İsrail ile her savaşta savaşan 4 Arap ülkesi dağılmış hâlâ bunları savunuyorlar...

İsrail'in en büyük düşmanlarını , bir de  İslam devletlerinin desteğiyle 1 İsrailli-Batılı insanın burnu kanamadan parçalattılar hala birilerini övüyorsunuz... Ben bu siyasal zekaya şapka çıkartırım ...

Şöyle geri çekilip bölgeye bir bakın ... Bu işten en çok kâr elde etmiş...

Mesajı Paylaş

Dostlar.

Zamanında bir komutanım bana şöyle demişti; "Rus harbi konuşulduğunda, zamanın Paşaları zangır zangır titrermiş".

Yani son 300 yılımızda Rusya ile girilen savaşların kaybedilmesi sonucu oluşan psikolojik travmalar o dönemin aklı başındaki Paşaları bile korkutur olmuş.

Bu durumu en son 90'lı yıllarda, Kızılordu korkusu nedeniyle Azerbaycan'a yardımcı olmayan Demirel'in tutumu ile bizzat yaşadık.

Aynı durum "Ortadoğu bataklığı" senaryosu için de geçerli, bu oluşturulan korkunun yarattığı sorunları geçmişte bizzat gördük ve halen bu durumu bizzat yaşıyoruz.

Ayrıca maalesef, beceriksiz veya gafil bazı Paşaların, "şehit vermeyeyim", hatta "sicilim etkilenmesin" mantığı ile terör örgütüne yapılması gereken bazı müdahaleleri yapmadıkları iddia edilir diyeyim.

Ordu içindeki ideolojik ayrımların ortaya çıkardığı çok kötü tecrübelere geçmişte Balkan savaşlarında ve son yıllarda, Avrasya-Ulusalcılar ile Nato'cular arasındaki çatışmalarla şahit olduk.

Maalesef Devlet veya Ordu, sadece tek bir düşünce ve politika görüşünde birleşen bir hedef güdemiyor, içeride ideolojik saplantılı olanlar da var, gafiller de var, korkaklar da, sonuçta bürokrat da olsa, kurmay da olsa herkes insan ve kimse mükemmel değil.

Diyeceğim o ki; "Bence", ülkemizin tekrar Arap coğrafyasındaki petrol kaynaklarına ulaşmasını istemeyen bazı klikler, bu bahsedilen "Ortadoğu bataklığı" senaryosunu ürettiler ve bizi korkutarak enerji bağımsızlığımızı elde etmemizi engellediler ve bu günlere geldik.

Maalesef yukarıda değinilen, Suriye için geç kalınmışlık mevzusu bence tamamen doğru.

Devlet içerisindeki bazı bürokrat ve kurmaylar, Bekle gör politikası adı altında bizim hızlı müdahale etmemizi engelliyorlar ama bu sırada iş işten geçmiş oluyor.

Şu anda karşımızda pek çok ufak aktör bize karşı her platformda politika yürütüyorlar, bunların başında tabii ki terör örgütü var ayrıca Libya, Somali, Sudan gibi coğrafyalarda karşımıza çıkan BAE denilen oluşum var.

Ama maalesef, Ortadoğu bataklığına batmayalım diyen korkaklar veya gafillerin bekle gör politikası sonucu, şimdiye kadar elde ettiğimiz kazanımlar yavaş yavaş kaybediliyor.

Artık bu ufak aktörlere bir şekilde ceza verilmeli ve sonra İsrail, İran, Yunanistan ve Ermenistan gibi orta güçlere dersini vermeliyiz.

Maalesef bu pervasızca hareketsiz konumumuz bu ufak aktörleri daha fazla cesaretlendiriyor.

Ekonomi kötü bahanesine sığınmayı bırakmalı ve en kısa sürede Suriye coğrafyasından başlayarak petrol sahalarını ele geçirmeli ve kaybettiğimiz milyarlarca doları telafi etmeliyiz.

Enerji bağımsızlığımızı sağlamadan ve daha da önemlisi, bize karşı yapılanların karşılığını vermeden, ekonomi düzelmez, çünkü bunların hepsi birbirine bağlantılı.

Telefondan yazıyorum, çok karışık oldu farkındayım, kusuruma bakmayın.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 07 Mayıs 2025, 21:51:14Yani son 300 yılımızda Rusya ile girilen savaşların kaybedilmesi sonucu oluşan psikolojik travmalar o dönemin aklı başındaki Paşaları bile korkutur olmuş.

Moskof'un bize karşı ilk galibiyeti 1768–1774 savaşıdır. Birinci cihan harbinden beridir de savaşmıyoruz zaten bu 300 yıl nereden çıktı anlamadım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 07 Mayıs 2025, 22:52:34
Alıntı yapılan: Ocak - 07 Mayıs 2025, 21:51:14Yani son 300 yılımızda Rusya ile girilen savaşların kaybedilmesi sonucu oluşan psikolojik travmalar o dönemin aklı başındaki Paşaları bile korkutur olmuş.

Moskof'un bize karşı ilk galibiyeti 1768–1774 savaşıdır. Birinci cihan harbinden beridir de savaşmıyoruz zaten bu 300 yıl nereden çıktı anlamadım.

Öyle değil, Moskofların Osmanlıya karşı ilk zaferi Kanuni Sultan Suleyman'ın oğlu Sarı Selim(Sarhoş Selim) döneminde 1568-1570 yılları arasında  Astrahan seferi sırasında yaşanmıştı.

Sn.Ocak doğru yere değinmiş, Osmanlı son 300 senesinde en çok Ruslara karşı savaşmıştır. 1768–1774 arası Osmanlı nakavt olmuştu. 1877-78 arası yaşanan savaşta ise tabutu hazırlanmıştı ve 1.Dünya Savaşı sonrası tabutuna çivi çakılmıştı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 07 Mayıs 2025, 23:20:18
Alıntı yapılan: Kapgan - 07 Mayıs 2025, 22:52:34Moskof'un bize karşı ilk galibiyeti 1768–1774 savaşıdır. Birinci cihan harbinden beridir de savaşmıyoruz zaten bu 300 yıl nereden çıktı anlamadım.

Öyle değil, Moskofların Osmanlıya karşı ilk zaferi Kanuni Sultan Suleyman'ın oğlu Sarı Selim(Sarhoş Selim) döneminde 1568-1570 yılları arasında  Astrahan seferi sırasında yaşanmıştı.

Sn.Ocak doğru yere değinmiş, Osmanlı son 300 senesinde en çok Ruslara karşı savaşmıştır. 1768–1774 arası Osmanlı nakavt olmuştu. 1877-78 arası yaşanan savaşta ise tabutu hazırlanmıştı ve 1.Dünya Savaşı sonrası tabutuna çivi çakılmıştı.

Astrahan seferi, Rusların kazandığı bir zafer değil, Osmanlı açısından başarısız bir sefer girişimiydi. Kuşatmanın çöküşünün temel sebebi, İstanbul ile Kırım Hanlığı arasındaki siyasi çekişmelerdi. Topkapı Sarayı'nda hakim görüş, Astrahan ve Kazan'ın Kırım Hanı'nın otoritesine geçmesindense, bu bölgelerin Moskofun elinde kalmasıydı. Aynı görüş Kırım sarayında da mevcuttu. Eğer Astrahan seferi başarılı olup bu bölge merkeze bağlanırsa Kırım beyleri ilerisi için kendi özerliklerinin de tehlikede olduğu fikrindeydi. Zaten ortaya çıkan belgelerde Kırım hanı İle Moskofun bu seferde iş birliği yaptığı yazıyor.

Osmanlının Astrahan'a sefer düzenleme gerekçeleri, seferin başarısızlığı sonrasında Ruslar tarafından fiilen tanındı. Yani Ruslar Osmanlının büyük bir sefer açmasını engellemek için Osmanlının şartlarını kabul etti.

Konu zaten Osmanlı - Rus güç dengesi. Bu denge 1768–1774 savaşıyla Rus tarafına geçiyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - Bugün, 01:05:56
Alıntı yapılan: marmara - 07 Mayıs 2025, 23:20:18
Alıntı yapılan: Kapgan - 07 Mayıs 2025, 22:52:34Moskof'un bize karşı ilk galibiyeti 1768–1774 savaşıdır. Birinci cihan harbinden beridir de savaşmıyoruz zaten bu 300 yıl nereden çıktı anlamadım.

Sn.Ocak doğru yere değinmiş, Osmanlı son 300 senesinde en çok Ruslara karşı savaşmıştır. 1768–1774 arası Osmanlı nakavt olmuştu. 1877-78 arası yaşanan savaşta ise tabutu hazırlanmıştı ve 1.Dünya Savaşı sonrası tabutuna çivi çakılmıştı.

Astrahan seferi, Rusların kazandığı bir zafer değil, Osmanlı açısından başarısız bir sefer girişimiydi. Kuşatmanın çöküşünün temel sebebi, İstanbul ile Kırım Hanlığı arasındaki siyasi çekişmelerdi. Topkapı Sarayı'nda hakim görüş, Astrahan ve Kazan'ın Kırım Hanı'nın otoritesine geçmesindense, bu bölgelerin Moskofun elinde kalmasıydı. Aynı görüş Kırım sarayında da mevcuttu. Eğer Astrahan seferi başarılı olup bu bölge merkeze bağlanırsa Kırım beyleri ilerisi için kendi özerliklerinin de tehlikede olduğu fikrindeydi. Zaten ortaya çıkan belgelerde Kırım hanı İle Moskofun bu seferde iş birliği yaptığı yazıyor.

Osmanlının Astrahan'a sefer düzenleme gerekçeleri, seferin başarısızlığı sonrasında Ruslar tarafından fiilen tanındı. Yani Ruslar Osmanlının büyük bir sefer açmasını engellemek için Osmanlının şartlarını kabul etti.

Konu zaten Osmanlı - Rus güç dengesi. Bu denge 1768–1774 savaşıyla Rus tarafına geçiyor.

Astrahan seferinde Osmanlı Ruslara karşı ağır yenilgi almıştır. Konudan sıyrılmak için eveleyip gevelemenin anlamı yok. Paralel alemin tarihçisi olmaya da gerek, Osmanlı uzaylılara karşı savaşmadı oralarda.

Hiç bir belge yoktur Kırım Hanlığı ile Rusların Astrahan seferi sırasında işbirliği yaptığı hakkında.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz