KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

Mareşal Efe ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
93 (44.7%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.2%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.2%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 208

Şimdi herkes gerçeklere dönüp;

Eldeki kuş teldeki kuştan yeğdir sözüne geldiyse toplanın ;

Şu safhada eldeki kuşlarımız malum ülkelere karşı konvansiyonel bir harp için yeterli değil. Orta vadede de olmayacak. Sadece kuşlar değil hava savunma da elde yok gibi , o da orta vadede bugünkünden daha çok olmayacak. Bunlar orta ve uzun vade konuları. Kendi minvalinde gidebilirler.Tabi ki hozlansalar keşke ama ne kadar hızlanırsa hızlansınlar 5 seneye kadar değişiklik olamayacak.

Elde kısa vadede ne var?

1. Öncelikle savaş çıkaracak politika ve söylemlerden uzak durmak. Duramayan varsa koltuk sahibini ivedi değiştirmek.

2. Balistik füze ve kara konuşlu seyir füzeleri ile kamikaze drone ve düşman topraklarda fpv drone sürüleri kurmak.

İsterseniz yunan ve isrilin hava üsleri yakınında bahçe duvarlı evler kiralayıp bolca fpv ile hazırlık yapmak mümkün.

3. bir aralar beyrut limanında 3000 toncuk gübre patlamıştı hatırlarsanız, yıkıcı ve psikolojik seviyede adeta bir nükleer başlık gibi etkili bir patlamaydı. Buna benzer patlamalar askeri üs, hava ve deniz limanlarına yakın depolarda ticari sebeplerle  gösterip (gerekirse taşeron gübre ticaretlerini el altından biz yönetelim) ; hazırlanıp gerektiğinde kullanmak üzere tuzaklanabilir.

4. Tayfun veya bir varyantı derhal en az 2 ton başlık ve 800 km menzil ile güdüme takılmadan ama çok sayıda ve yıkıcı olacak şekilde üretilmeli ve en az 2 hafta tempolu atışa yetecek şekilde  stoklanmalı.

Örneğin 1 tayfun taburunda 27 araç ve 54 lançer varsa; batıya 1 ; güneye 1 adet olmak üzere en az 2 tabur tedarik edilmeli (54 araç/108 lançer) . Ve her bir fırlatıcı için başlangıçta ilk 10 gün günde 2 adet; devamında 20 günde 1 atış yapacak şekilde  40 adet x 108 lançer ki bu da 4320 füze yapar.

Dediğim gibi bunlar güdüme takılmadan ucuz ama büyük başlıklı balistikler olmalı. Şok ve yıkım yaratmak için.. Hassas vuruşlar için yine pahalı ve az sayıda güdümü gelişmiş balistik ve seyir(cenk/kara atmaca/kara gezgin)tabi ki olacaktır.

Ayrıca bu füzelerin kontrolü kkk'dan alınarak hava kuvvetlerine bağlanabilir. Kara kuvvetleri boraya kadarki kısa menzilli BM ve topçu roketleri ile devam etsin.

Biz hazır olana kadar bize kimsenin yan bakamaması lazım.

Bu da 20 senedir yeni uçak al(a)mamamızın bedeli.

Ama öncelikle yönetim bu işlerde duygusal davranan müslüman kardeşliğinden alınıp; milliyetçi ve cumhuriyetçi kesime geçmeli.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - Bugün, 14:07:55Eurofighter CEO'su Degenhardt:

"Türkiye için hala aşılması gereken bazı engeller var. Bunlardan biri oldukça hassas"

Neymis acaba hassas olan? İsrail mi? Ya da teknik bir husus mu?

Tabi adamlar okumuş adam bize malum ifadelerle cevap vermemiş🤣🤣🤣 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - Bugün, 18:50:28Sadece kuşlar değil hava savunma da elde yok gibi, o da orta vadede bugünkünden daha çok olmayacak. Bunlar orta ve uzun vade konuları. Kendi minvalinde gidebilirler. Tabii ki hızlansalar keşke ama ne kadar hızlanırsa hızlansınlar 5 seneye kadar değişiklik olamayacak.

Orta vadeden kasıt 5 sene ise, HSS kapasitesi konusunda bence epeyce ilerleriz. O kadar umutsuz değilim o konuda. Çünkü bunların ar-ge'si bitti gibi. Mesele seri üretim kapasitesi ise, o konuda yalnız değiliz. Teknolojisini verip, seri üretim kapasitelerinden faydalanabileceğimiz güvenilir ortaklarımız var. Aynı durum balistik füzelerde de geçerlidir.

Balistik füzeler başta olmak üzere, ar-ge'si biten bütün füzelerin seri üretiminde gaza basmalıyız. Süper Şimşek Kamikaze/Decoy İHA'sından çok sayıda üretmeliyiz. Balistik füzelerle birlikte en caydırıcı saldırı aparatımız aslında o.

Anladığım kadarıyla radar için olan ar-ge'lerde sona yaklaştık. Bu harika bir haber. Radarların seri üretimlerinde de gaza basmalıyız. Maalesef AESA radarı seri üretime almak, füzeler kadar kolay olmayacak. Ortak devletlerde radar üretecek nitelikli iş gücü yetersiz.

Casuslar veya proxy örgütleri suikast ve sabotajlarda kullanmak, özellikle FPV dronlar ortaya çıktıktan sonra çok cazip oldu. O tarzdaki saldırılara da hazırlanmak şart. Mesela Prof. M. Faruk AKŞİT'i fuarlara göndermek gibi salaklıklara derhal son vermeliyiz! Satış elemanı mı bu adam, fuar fuar neden gezer? Bunun gibi kilit personeli ve ailelerini çok kapsamlı şekilde korumaya almak şart. İran genel kurmay başkanı evinde ve yatağındayken öldürüldü. Bundan ders çıkartmalıyız. Mesajı Paylaş

Türkiye illa batı uçaklarını alırım diye zamanı boşa harcıyor, umarım treni kaçırmaz. Eskiyen ve modernize edilmesi gereken F-16'ları var. Avrupa'nın pahalı jetlerini daha kaç sene bekler bilemeyiz ama komşu ve bğlge ülkeleri çoktan öne geçmiş. Komşular bize dokunamaz, Irak, Süriye, Gürcistan vs elinden ne gelir, bizi görünce korkudan altına işleyecekler. İran da 45 sene öyle yapmıştı, Araplardan bir cacık olmaz, herkes benim balistik füzelerimden korkacak falan.

KAAN motorunu ABD verir veya vermez deyip herkes falcı olmaya çalışıyor, 2030'larda hizmete girince herkesi ezeriz geçeriz. Pazardan yumurta aldım, sonra civciv çıkar, tavuk olur, yumurtlamaya başlayınca satış yaparak zengin olurum demeye benzer. O planladığın döneme kadar diğer ülkeler yeni jet alımı yapmayacak mı, Yunanistan bile F-35 hizmete almaya başlar, İsrail'den hiç bahsetmeye gerek yok.

Batının fanatik taraftarlarına tavsiyem, geç olmadan nerede etkili, yeni ve ucuz silah sistemi varsa oradan alacaksın. Hala soğuk savaşı rüyasından uyanamayan kesimin batı silah sistemleri mühteşem, eşi benzeri yok, alırız Harry Potter çubuğu gibi herkesi alt ederiz gibi hayallere kapılmayın. İşte gün gelir batı veya onların desteklediği bazı ülkeler senin kalene gol atar... Mesajı Paylaş

İsrailin İran ı bu kadar kolay alt etmesi hepimizi panikletti. Ben şahsen İran ın balistik füze kapasitesi yüzünden bulaşılmaz olduğunu düşünüyordum. Son bir kaç yıldır ABD üstlerine yaptığı saldırılarda isabet kabiliyetinin de kötü olmadığını gördük. Demek ki ajanlarla tüm kapasitesi iyi analiz edilmiş. 5. günden itibaren hava sahası tamamen İsrail in eline geçti. İstediği gibi at koşturuyor. İran ın hava savunması EH ile bastırılıp yok edildi.

Aynı durumu biz yaşarmıyız, ya da bize bukadar kolay salça olabilir mi? Bence zor. İran sadece balistik füze ile saldırabilirken biz istersek Suriye üzerinden taş atım mesafesine kadar girebiliriz. Cekili obüslerimizi konteynera koyarak sınırlarına kadar gidilebilir. 300 km menzilden füze yağdırılabilir. İran 1000 - 1500 km öteden füze gönderdiği için başlığı fazla büyük tutamıyordu. Biz Allah ne verdiyse yükleyebiliriz :) Kara atmacayı bile atabiliriz.

EH kabiliyetimiz çok yüksek. Sağlam bir karıştırmada demir kubbe sapıtabilir. İha - siha ve mühimmat konusunda çok seçeneğimiz var. Kısacası İran gibi tek parametreli bir saldırı yönümüz yok. Son yıllardaki çatışmaların hepsinde etkili dokunuşlarımız oldu. Deniz tarafından yapabileceklerimize girmedik bile.

Hepimiz endişelendik ama Türkiye düşündüğümüzden de büyüktür, kolay lokma değiliz. Rehavete kapılmadan dogru yoldan devam etmeliyiz. Çaresiz değiliz, çare BİZİZ. Mesajı Paylaş

Son günlerde araçlarda ÖTV zammı geldi. Tahminim bu parayı savunma sanayine ayırmak için bu artışa gidildi.

Benim tahminim yakın zamanda bir SSİK toplantısı yapılacak ve ciddi kararlar alınacak.

Enseyi karartacak bir durum yok. Çoğu projede AR-GE çalışmaları bitti ya da bitmeye ramak kaldı. Pek çok ürün seri üretime girme aşamasına geldi bazıları çoktan başladı.

Burada balistik füze ve seyir füzesi konusunda da hızlıca adım atılmalı. Birkaç ay önce Gezgin'in atış testlerinin çoktan başladığını gördük. Hızlıca seri üretime almalıyız. 1000km civarında menzili İsrail'in tüm üsleri menzilimizde olacak. Tayfun ve Cenk füzeleri aynı şekilde hipersonik hıza ulaşan balistik füzeler. SOM'un 500km+ menzilli versiyonlarını hızlıca üretime almalıyız.

KAAN ve TF35000 için kaynağı büyütmeliyiz. Son günlerde medyada KAAN konusunda çok fazla haber çıkıyor ki bu da projenin hızlandırıldığı fikrini bende oluşturuyor. ,

Şöyle sıcak bir çatışmaya girmeden 5-6 yılı rahat geçirirsek (Ben tüm tehditlere ve gerginliklere rağmen sıcak bir çatışma beklemiyorum.) Pek çok proje bitmiş hizmete girmiş olacak. KAAN, balistik füzeler, seyir füzeleri, TF35000, AESA radarlar, Çelik Kubbe vs. bunların tamamı ya da çoğu bitmiş olacaktır. O zamandan sonra gayet rahat bir döneme gireceğiz. Ama bu en 5-6 yılda kaçınılmaz olmadıktan sonra sıcak bir çatışmaya asla girmemek lazım. Anavatanı ne olursa olsun sıcak bir çatışmadan uzak tutmak lazım. 2032 gibi sıcak bir çatışma olmadan girilirse arkamıza yaslanıp rahat bir nefes alabileceğimiz döneme girmiş olarak. O zaman gerçekten kolay kolay kimsenin çatışmayı göze alamayacağı bir ülke olacağız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - Bugün, 14:07:55Eurofighter CEO'su Degenhardt:

"Türkiye için hala aşılması gereken bazı engeller var. Bunlardan biri oldukça hassas"

Neymis acaba hassas olan? İsrail mi? Ya da teknik bir husus mu?

Kredi Mesajı Paylaş

Bu İran-İsrail çatışmasının KAAN projesi ve savunma sanayiimiz için olumlu katkısı da olacaktır. Tehdit algısı tüm projelerimizin hızlandırılmasına ve daha fazla önem verilmesine sebep olacaktır. Kaynaklar arttırılacaktır. Bu kadar silah niye üretiyoruz, kim bize saldıracakkiciler susacaktır.

Ayrıca İran'ın düştüğü durumdan dolayı hem hava savunma sistemlerimize hemde Hürjet ve KAAN a talipler artacaktır. Bu yıl KAAN için az 2 anlaşma daha yapılmasını bekliyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz