KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
90 (44.1%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.3%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.6%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.3%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.3%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.4%)

Toplam Oy Verenler: 204

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 28 Mayıs 2025, 17:29:21Kaan üretmekten kasıt ne? Eğer ki AB'ye içi boş gövdeyi, beraberinde 2 adet TF35000 ile vereceksek ve özel kaplaması + avionikleri + yazılımlarını onlar kendi isterlerine göre donatacaksa, Kaan varyantlarının toplam adedi bizim bile beklemediğimiz miktarlara ulaşabilir.

Evet aynen bunu kast ediyorum, önümüzde çok verimli olmuş bir T-129 örneği var,Milgem de bunun denizdeki bire bir karşılığı uluslararası işbirlikleri açısından, bunu KAAN bazında düşünürsek söylenen sayılara ulaşılabileceğini zannediyorum.
Genel maksatı amerikan hayranlığı ile Sikorsky'e vermeseydik italyanlarla çoklu işbirliklerine kapı aralasaydık havacılığımız bambaşka boyutlarda olabilirdi. Eurofighter üretimine katılmamız için italyanlar kamp kurmuşlardı resmen.şimdi papatya falı açıp alman ağız kokusu çekiyoruz değil mi. 2011 deki helikopter ihalesinde A.W.nin Ceosunun bir sözü vardı hiç unutmadığım," bizim ihaleyi kaybettiğimizi düşünebilirsiniz ama ileri de asıl kaybedenin szi olduğunu anlayacaksınız " diye , tam kaybetmedik belki ama maç örneğinden gidersek yediğimiz gollerden sonra durumu kurtarmak  için yırtınıyoruz resmen.

Bu ülkede amerikan hayranlığı ile atbaşı giden amerikan silah emparyalizimi gönüllü sözcülüğü de var, en kötüsü silahlı kuvvetlerin içinde bunun çok ciddi bir taraftar kitlesi bulunuyor çok uzun yıllardır etkisi kırılamadı , fetö tayfasını defettik de biraz rahatladık , daha öncede belirtmiştim ilk denizciler bu uykudan uyandılar, darısı havacıların başına.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 28 Mayıs 2025, 18:02:55Bu ülkede amerikan hayranlığı ile atbaşı giden amerikan silah emparyalizimi gönüllü sözcülüğü de var, en kötüsü silahlı kuvvetlerin içinde bunun çok ciddi bir taraftar kitlesi bulunuyor çok uzun yıllardır etkisi kırılamadı , fetö tayfasını defettik de biraz rahatladık , daha öncede belirtmiştim ilk denizciler bu uykudan uyandılar, darısı havacıların başına.

Bu forumda T-129 yüzünden Amerikan hayranlarına karşı amansız mücadele etmiştim. Super Cobra alsaydık daha iyi olurdu, T-129 elimize yüzüme bulaştırdık diyen fanatik Pentagoncular sahneye çıkmıştı. Yanılmıyorsam 2 sayfa, 20 küsür ileti yazılmıştı, forumu baya ayağa kaldırmıştık.

Düşmanları dışarıdan aramaya gerek yok, tamam dışarıdaki düşman belli. En tehlikelisi kendi aranızdaki düşmanlar, arkandan beklenmedik an hançer saplar, kendi milletini ve toprağını gözünü hiç kırpmadan seve seve satarlar. Mesajı Paylaş

Altay ve daha birçok farklı projenin, projelendirme konusunda sıkıntılar var olduğu konusunda herkes hemfikir zaten ayrıca gecikmelerin en büyük nedeni proje devam ederken sürekli farklı isterler eklemek.

Tabii ülkemizde Amerikan ve Alman muhipleri bitmiş değil, maalesef ülkemizde bu devletlerin gönüllü hayranları var bunlar isteyerek veya istemeyerek de olsa projeleri baltaladılar.

Son olarak hükümetin tutunduğu tek dal sadece savunma sanayii kaldı, o nedenle 2028 kritik tarih, seçime kadar pek çok proje ete kemiğe bürünmüş olur.

Tabii seçim nedeniyle pek çok proje hakkında olduğundan fazla yalan beyanda bulunan yandaş oklavalılar var ve masum halk bunların rütbelerine bakarak adam yerine koyup inanıyor.

Mesajı Paylaş

Bu tartışmadan hem ülkem, hem kendi adıma çok mutluyum  ;D

20 yıl önce kendi "piyade tüfeğimizi" bile yapamıyorken, "bu iktidar" sayesinde 20 yıl sonra "5. nesil savaş uçağımızdan 500 tane üretebilir miyiz yoksa üretemez miyiz?", "Siper en son 150 km'yi mi vurdu, 200 km'yi mi?" diye tartışıyorsak...

İşte başarı budur  8) Mesajı Paylaş

Şimdi şöyle bakıyorum

Önce sn tigerfish'den bahsediyorum

Ben do re mi'ye basıyorum tigerfish'de ise  fa sol la si çalıyor...

Niye togg ile gurur duymayayım ne alakası var yazılanı bile anlamıyorsunuz

Togg'un Propagandası ve seçim için yatırımını yapan hükümet ve cenahı

Seçimden sonra yüzüne bakmayan aynı ise yine aynı hükümet ve cenahı

Emniyet için başka araçları alan yine bu hükümet

Şimdi ben mi togg'a ihanet ettim tukaka ettim yoksa sizin yere göğe sığdırmadığınız hükümet mı

Erdoğan karşıtı olabilirim ama bu  sanayi kısımları ile ilgili Erdoğan karşıtlığımla ne alakası var

Gelelim som j ile ilgili olan kısma

İster sn. avcı ister sn skywolf ister sn.fırtına yada ister ben olayım

Som j ile ilgili 800 km'yi aştık dese birde bunu Fransız trı40 motoru ile yaptık dese

Aynı tepkiyi benden ve diğer üyelerden alırdı

Ki siz bunu tepki olarak algılıyorsunuz aslında tepki değil
Karşı argümanları sunan insanların topluluğu yada çok sesliliği

Gelelim benim yandaşlar edinmeme
Hayırdır burda beni oy toplarken yada seçim çalışması yaparken mi gördünüz

Bakın şimdi yazcaklarımı iyi dinleyin

Hani aynı görüste olduğumuz sn.mehmet75 sorularımı ve muhalefet edişimi görüceksiniz

Sn.mehmet75

Pirireis denizaltısı milli ve yerlimidir?

Şunuda ifade edeyim yerli sistem oranı %80

Tekrar soruyorum Pirireis daha doğrusu reis sınıfı denizaltılar yerli ve milli midir?

Yerli ve milli demişsiniz ya size göre ondan sordum

Bence değil

1-Almanya'nın izni olmadan biz istediğimiz kadar reis sınıfı üretebilecek miyiz?

Cevap:hayır

2- Almanya'ya rağmen alman "aip" sistemine muhtaç olmadan reis sınıfı denizaltıyı üretebilir miyiz?

Cevap: Hayır

Peki bu soru ve cevaplar eşliğinde reis sınıfı denizaltılar nasıl milli ve yerli oluyor?

Yok cevaplarım yanlış ise söyleyin

Şimdi başka benzer örneğe

T129 milli ve yerli mıdır?

Motor Amerikan
(Durun hemen tam okumadan cevap yazmayın tam yazının sonunda anlıyacağınız bunun motoru Amerikan o zaman yerli ve milli değil erbabında yazı değil)

Gövde italyan

20 mm top yabancı idi yerli oldu.

Aviyonik,görev bilgisayarı ve mühimmat yerli

Sonuçta bize özel bir model tıpkı bae blok60 F16 gibi sadece bae'ye göre bizim mühendislik çözümlerimizin platforma yansıması var.

Şimdi gelelim biz atak'ı and izni olmadan pazarlıyabiliyoruz mu?

Cevap: hayır

Atak t129'un motorlarını neden ts1400 yapmıyoruz

Çünkü italyan firmasının lisanas anlaşmasına göre izin vermesi lazım verilen lisans Amerikan lthec t800 için

Yani İtalya'dan onay lazım ki burda ts1400'ün yağlaması olan askeri modelinin olması gerektiği konusuna bile girmiyorum

Peki delikanlı gibi bunu kaç kişi biliyor sorduğum sorunun cevabını

Peki biz istediğimiz kadar atak t129 üretebilir miyiz?

Cevap:hayır

Neden hayır çünkü atakt129 lisansı 2028 yılına kadar... O yıla kadar ne ürettiysek o

Hani yerli ve milliydi

Ne istediğimiz kadar üretebiliyoruz,ne istediğimiz motoru ekliyebiliyoruz nede istediğimiz ülkeye satabiliyoruz

Ama konun burlara gelme sebebi son zamanlarda savunma sanayi ile yapılan dezenformasyonlar.

Bunuda böyle bilin benim buna tahammülüm yok.

Saygılarımla

Yani birileri palavra özgürlüğünü kullanıcak ben bunu ortaya koyunca hükümet karşıtı olucam bravo👏

Mesajı Paylaş

TOGG meslesi ülkemizde TOFAŞ,OYAK-RENO gibi fabrikalarımız var ama hiçbiri sıfırdan otomobil,motor,şanzıman geliştirmek ile yıllarca ilgilenmediler. Hazır parçalar gelsin birleştir yola devam. TOGG'da ilk olarak aynı yoldan ilerliyor yol ayrıma geldiğinde doğru yolu seçerse ileride büyük bir firmamız olacak. Kolay yolu seçip TOFAŞ,OYAK-RENO olabilirler.(ömrü kısa olur dayanamaz)

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu
    Anadolu Grubu (%19)
    BMC (%19)
    Kök Grubu (%19)
    Turkcell (%19)
    Zorlu Holding (%19)
    TOBB (%5)

Bu firmarlara siyasi baskı olmasaydı, sizce bunlar elektrikli otomobil piyasasına ortak girelim, ARGE yapalım ürün çıkaralım derlermiydi. (asıl sorulması gereken soru)

ARÇELİK-BEKO-VESTEL bunlarda bir TOFAŞ farkları yok, kimse ARGE ile ilgilenmiyor. Genel bi sorunumuz var, buda 2002 ile başlamadı. Bu devirde iletişim hızlandığı için olaylardan anında haberder olabiliyoruz. "Yerli" ve "Milli" bu kelimelerin içini boşalttılar. Herkes olaya buradan bakıp olumlu/suz buradan tepki gösteriyor. Yaanlış taraftar baklıyor. TUSAŞ terör saldırısı oldu, 1-2 saat herkes işine geri döndü, isteler 1 hafta işe gelmezler kimsede birşey diyemezdi. Bu insanları unutmadan olaylara yorum yapmalıyız. (TUSAŞ'a bugün 500milyar dolar nakit ver, 1 sene içinde bu projeleri biteremezler.) Bir yandan personel yetiştirmeye çalışıyor bir yandan projeler..

T129,T70 için lisans anlaşmaları yapmasaydık, bügün GÖKBEY gibi bir hedef koyamazdık. (TUSAŞ firmasının geliştirmeye çalıştığı projerleri düşünün acaba bu firmaya haddinden fazla yük yüklemmiş olabilirmiyiz ?)

T129 geliştirme yapılabileceği bi yeri kalmadı, lisans bitmesi, T929 için iyi olacak...

100 yaşındaki bir devlet, 80-90 sene motor teknolojisi ile ilgilenmediği için o veya bu sebeple farketmez. Hiç bilmediğimiz bir alanda 100 yıllık rakiplere 10-20 yıl içinde yetişmeye çalışıyoruz. Yetişemezdiğimiz içinde tepki gösteriyoruz..

Evet herşeyi Siyasette kullanıyorlar, kullanılmayacak aparat olmasaydı bulara kadar gelemezdik bile, bu tarafından bakalım.
Mesajı Paylaş

TF-6000/10000 hemen hayata geçirilebilirse belirtilen sayıya ulaşılabilir rahatlıkla...

Ayrıca bu motorların başarısı TF-35000 için de umut olur...

Savunma sanayinde TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit'in görüşlerine güveniyorum ve onun açıklamaları beni motor konusunda iyimserliğe sevkediyor...

Mesajı Paylaş

Ben de 10 yıllık muhtenel tedarik tahminlerimi yazayım;

Hürkuş:
Türkiye :50
Diğer   :70 Toplam: 120

Hürjet:
Türkiye :76(Hv.K) + 40(dz.k)
Diğer   :24(ispanya)+40 Toplam:180

KAAN :
Türkiye : 120
Diğer   :  80 Toplam : 200

Ne etti: 500
Kaç demişler:500

Gökbey :
Türkiye:60(dz.k.)+30(hv.k)+30(j.g.k)+ 60(kkk)+20(sağ.bk)+10 orman toplam:210

Diğer:90.   Toplam: 300

Atak-2:
Türkiye : 20(dz.k)+ 30(kkk) toplam:50

Ne etti : 350
Kaç demişler :350

Sihalar zaten tutar.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 28 Mayıs 2025, 18:53:16gecikmelerin en büyük nedeni proje devam ederken sürekli farklı isterler eklemek.

Bir kaç açıdan itiraz edeceğim bu sava.

- Her şeyden önce, Altay'da yeni isterleri biz değil, sahada olanlar ekledi. Altay Projesi başlarken, kimin aklına FPV dronların büyük bela olacağı gelirdi?

- Güç paketi problemi çok kötü ele alındı. Ya hepsini en başından toptan alıp depolayacaktık, ya da tank işinden bile önce buna girişecektik. Aynı hata Kaan'da da yapıldı ama tank motorunun aksine, türbinli motorlarda TEI gibi hazırda bir kurum vardı. Aktarmada, tank motorunda ve diğer dizellerde işte bu olmayan kurumları da sil baştan kurmak zorunda kaldık.

- Yine tank işinde kaportayla yani kompozit zırhla ilgilenen bir kurumumuz yoktu. Roketsan, üstüne pek de vazife olmayan bu konuyla ilgilenmek zorunda kaldı. Seri üretim sorunlarıyla cebelleşiyor şu anda. Kaan'da ise F35'in orta gövdesi için yapılan yatırımlar nedeniyle kaporta meselesi görece en rahat çözülen bir mesele oldu.

- Son olarak, siyaset kurumu gereksiz yere ihale sürecini uzatarak elin alamanına gollük orta açtı! Mesajı Paylaş

2028 Kaan için seri üretim başlıyor

Ne demişlerdi

Aylık 2 Kaan üretiriz

2028'den 2034'e kadar kaç Kaan üretiliyor?

Benim hesabım 154

Bu böyle olmaz kim ne biliyorsa eteğindeki taşları döksün

Öncelikle üretim kapasitesinin cevabını öğrenelim

Hürjet senelik üretim kapasitesi?

Hürkuş senelik üretim kapasitesi?

Kaan senelik üretim kapasitesi? (24)

Gökbey senelik üretim kapasitesi?

Atak2 senelik üretim kapasitesi?

T925 senelik üretim kapasitesi?

Bana bu sorduklarımın cevabını tek tek verin

Bende kıçımın üstüne oturayım

Bakın ne hikmetse ne zaman seri üretime girecek diye sormuyorum artık

Hatta ileri gidip bu rakamları aklımızda tutarsak

Ben üç kişiye kadar 10 adet grossch marka birasına iddaa'ya gircem sene 2034 yılı için... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz