Sn Yaşar,
Bu bilgi benim için çok doyurucu; çok teşekkür ederim…
Bir programme management master lı olarak bir de komple teorisi atayım;
- Oldu F-404 ler bloke edildi… Hızlı bir program ile Hürjet’ i bir anda 2 TF-6000 ile Çinli L-15 in %20 daha güçlüsü olarak üreti verebiliriz…
- Teoriyi derinleştireyim, Ukrayna krizden sonra bağımsız bir devlet olursa , geriye kalmayan Hava kuvvetlerini batı sistemleri ile yenilemek isteyecektir. TF-6000 i üretim hakkını AI verdik mi direkt en az 40 Hürjet adet sipariş geçiverirler en büyük neden fiyat ve istihtam ve performans avantajları nedeniyle… belkide TF - 6000 AI-322F in güncellenmiş versiyonudur…
- Bir fikrim daha var ; AntanovTR 1.) Şimdi Slavlar Antalya ya yani sıcak denize aşıklar. 2.) Ukrayna da geride Antanov fabrikası falan kalmadı ; Ukrayna savaş sonrasıda havacılık endüstrisini yaşatmaya çalışacaktır. Ama geride birşey kalmadı… 3.) Antalya ya yakın kalıcı olarak aileleriyle göçsünler diye! Antalya ya yakın ; Isparta , Burdur, Antalya Konya nın güneyi , Anadolu Kartalı gibi yerlere %50 TUSAŞ ortaklı AntanovTR açsan …. Ukrayna’nın havacılık endüstrisini kimseye kaptırmadan Türkiye ye çekeriz… Hakeza Ukrayna da Beyin gücünü kaybetmemek ve bu potansiyelin / idamesi sağlandığı için bu işe yanaşacaktır… 4.) Fabrikanın yatırım maliyeti çıksın diye 8 tane de GE motorlu AN-124 siparişi geçti mi TR dadından yenmez… Aynı operasyonları Ivchenko ya da yap %50 ortaklı, Luç’ a da yap, Motor Sich’e yap direkt Sovyet mirasına üstüne konmuş oluruz… Ve Ukrayna bilgi elitini ve markalarını kaybetmemiş olacağı için evet diyecektir… zamanla Ukrayna imar mı edildi , Ukrayna yı üretim üstü olarak kullan… İlişkiler. Derinleştikçe derinleşir… Zamanla heavy industry’nin yanına Ukraynalı yazılımcıları da çekmeye başlarsak ki yazılım işinde de çok iyiler , bir anda yep yeni bir teknoloji yerleşkemiz-şehrimiz oluverir…