Almanya leopard 2a8'den 18 adet siparis vermişler deneme amaçlı...
Konu ile ilgili haber paylaşabilir misiniz?
Yine biz leopard 2a7 ye yakın tank yaptık derken Alamanlar 2a8 le farkı koydular...
Bize bön bön seyretmek düşüyor...
Arkadaşlar leopard2a8 ile ilgili bilgi içeren bir yazı yada makale bulup formun database'ne katabilirler mi?
https://www.armyrecognition.com/germany_german_army_heavy_armoured_vehicle_tank_uk/leopard_2a8_mbt_main_battle_tank_technical_data.html
Sayın Yaşar linkteki yazıyı okudum bana en dikkat çeken farklılık 1600 beygir yeni motor ve Trophy APS Aktif Koruma Sistemi (A7'de de vardı ama A8 kulesi daha farklı geldi bana) ile donatılması...
Sizin gördüğünüz en önemli farklılıklar neler?
Bunlara ek olarak:
1. APU ile tankın iç operasyonlarını tank motoru çalışmazken üstlenen güç kaynağı ile yakıt tasarrufu. Daha uzun menzil.
2. Çok gelişmiş bir otomatik yangın söndürme sistemi
3. İç basıncı ayarlayarak nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılara karşı mürettabatı koruma.
4. Çok gelişmiş bir atış kontrol sistemi ile hareket halinde daha uzaktan hareketli hedef vurabilme. Bu kontrol sistemi ile ilk artışta hedefi vurabilme yüzdesi çok yükselmiş.
5. Her türlü hava şartında, gündüz ve gece 3üncü nesil IR hedef belirleme sistemi.
6. En üstün optik sistemlerle mücehhez panoramik 360 derece periskop.
7. Engel ve 3 metreye kadar siperleri aşabilmek için geliştirilmiş süspansiyon. %60 dik ve %30 travers (yan) eğimde hareket kabiliyeti.
8. 70km/saat max hız.