TEİ MOTOR PROJELERİ

Başlatan AVCI, 02 Haziran 2010, 15:47:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - Bugün, 16:48:08
Alıntı yapılan: Tigerfish - Bugün, 15:22:42Hocam boşlama bizi. Seni aramadigim yer kalmadı.

Matematik çalışıyorum. Allah için güzel de ilerleme kat ettim. Az soluklanmak için uğradım, sonra buraları yine boşlarım korkarım ki.  ;D Hazır istim üstündeyken ilerlemeye devam edeyim.

Hayrola,

TS-1400'den 3000 Bg güç elde etmek için motorun fazlaca şişmanlaması gerekebilir. Zira TS-1400, T-700'e göre düşük (az) kademeli olduğu için boyutuna göre obez. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - Bugün, 17:26:07
Alıntı yapılan: Merzifonlu - Bugün, 16:48:08
Alıntı yapılan: Tigerfish - Bugün, 15:22:42Hocam boşlama bizi. Seni aramadigim yer kalmadı.

Matematik çalışıyorum. Allah için güzel de ilerleme kat ettim. Az soluklanmak için uğradım, sonra buraları yine boşlarım korkarım ki.  ;D Hazır istim üstündeyken ilerlemeye devam edeyim.

Hayrola,

TS-1400'den 3000 Bg güç elde etmek için motorun fazlaca şişmanlaması gerekebilir. Zira TS-1400, T-700'e göre düşük (az) kademeli olduğu için boyutuna göre obez.

https://www.grc.nasa.gov/www/K-12/airplane/compress.html
TS1400 radyal (centrifugal) kompresörlü bir motor. Bu motorlarda birden fazla kademe kullanmak çok zor. İki kademe aslında sınır. Daha fazla güç elde etmek için çapını büyütmeniz gerekir. Bu da malzeme, aerodinamik ve mühendislik sorunlarını yanında getirir.
TS700 ise axial kompresörlü. Çoklu kademeli kullanıma uygun.
T700 motoru 2000HP sınıfı bir motor. Bu motorun hemen herşeyini zaten üretiyoruz. GE, bu motoru aynı ebatta 3000HP güç verecek şekilde de üretiyor. Biz de yapabiliriz. Adını da TS3000 koyarız. Nasılsa TS1400'ü de CTS800'den esinlenerek üretmiştik. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz