ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
64 (44.8%)
FNSS
27 (18.9%)
BMC
23 (16.1%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.3%)

Toplam Oy Verenler: 143

Alıntı yapılan: Yasar - 04 Mart 2025, 12:32:05
Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Mart 2025, 02:43:09http://youtu.be/3Q0m3IFnCiw?si=LKOQh0wOSs_c3DMR

Sn Yaşar hocam,hemşeriniz gene çoşmuş;

Kendileri vurulamaz Tank yaptığımızı iddaa etmekte

Aklıma ikinci körfez savaşındaki Saddamın enformasyon bakanı yada propaganda bakanı geliyor nedense😅
Bu kadar saçmalık ve yalakalık az bulunur.
İsk3mderun'un utanç kaynağı.

Uçuyor gerekirse F-35 bile düşürür demediğini dua etmek lazım... Mesajı Paylaş

İlk Altay tankı teslimatı için 30 Ağustos 2025 tarihi konuşuluyor

Mesajı Paylaş

Şu anki tsk tank varlığı altay projesi ve tank teknolojisinin gelişimi düşünüldüğünde şu an yapılması en mantıklı hareket bence zırhlı tugayları top tier tanklar olan M-60 TM, Leopard 2A4T, Altay Tanklarından oluşturulması gerekmektedir.

1,2,3. Ordularda 3'er kolordu olacak ve her kolordudaki bir zırhlı tugayı donatacak şekilde planlama yapılsa 18 zırhlı tabur eder ki buda klasik zırhlı tugay amt yapısında 30 tanklı sistemde 520 tank 40 tanklı amerikan bct'ye uygun olursa 40'ar tanktan 720 tank eder.

Nato standartı abct olursa 40 tank olacaktır o usülden hesap edersek gayri faal ve eğitim vs. kullanılacakları da düşersek ;

120 M-60TM
320 Leopard 2TM

olursa ;

280 (40+240) Altay gerekmektedir.

Bu teşkilatlanmada 9 kolordudaki her zırhlı tugay 2 mekanize piyade tugay ile destekleneceğini varsayarsak. Bu tugaylardaki Zırhlı Taburlarında sayısı 18'i bulacağından bunlarda da 720 tank gerekecektir.

Bu taburlarda da Leopard 2 den oluşan zırhlı taburlara atanacak mekanize piyade tugaylarındaki zırhlı taburlara Leopard 1'leri atamak. Altay ve m-60tm Tugaylarına destek verecek mekanize piyade tugaylarını da M-60A3 ile desteklenebilir.

Ayrıca kule taşıyan zma'ların sayısını da 720'ye çıkarılırsa Mekanize Piyade Tugaylarındaki TGK'lar yani Tabur Görev Kuvvetlerindeki paletli taşıyıcı unsurların yarısını zma olarak teşkil edip bunları güçlendirmiş oluruz.

Tabi diğer tanklarıda diğer piyade birliklerinin cavalry unsurlarında (yerli karşılığını bilmiyorum.) Ama bahsettiğim keşif kuvveti değil hafif piyade unsurlarının önünü açan delici kuvvet. Tabi ttza'larla kurulabilecek yerli stryker bct'leri ayrı tutuyorum.

O zaman yapılması gereken;

1- M-60'ların Tm modernizasyonunu tamamlamak.
2- Modernizesi tamamlanan 40 Leopard 2 ardından diğer 280'ininde Roketsan kit veya bmc modernizesinin hızlıca tamamlanması.
3- Altay üretiminin hızlıca başlayıp gerekirse fnss ve otokarında olduğu bir konsorsiyum kurulup 1-2 senede Bmc'nin üretim kapasitesini 2 katına çıkartmak ve söz konusu Altay t-1/2 üretimi ile 280-300 tankı tamamlamak.
4- Altay Tank üretimi devam ederken. Hibrit tahrik kullanan (1500 beygire yakın elektrik motorlarını çeviren daha ufak lisans altı veya yerli jeneratör motorla), Personelin yan yana dizildiği, 120mm mke namlu kullanan insansız kuleli kısaca yeni nesil 140 mm ağır tanklardansa. Leopard 2RC gibi hibrit bir Altay T3 üretmeye başlayıp Mekanize Piyade Tugaylarındaki Tankları bunlardan oluşturmak gerekmektedir.
5- Daha sonra 140mm insansız namlulu daha güçlü bir hibrit motorlu iha entegrasyonlu yeni nesil bir Altay T4 ile Zırhlı Tugayları tahkim edebiliriz.

Şu anlık en mantıklısı bu gibi. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Mevcut tankların modernizasyon projeleri gerçekten sinir bozucu..... Mesajı Paylaş

Mobilden buraya 3 satır yazmak yetmeyecek, her cümle , açıklama ve önbilgi gerektiriyor. Birlik dağılımı ve teşkilatlanma ise bizde nevi şahsına münhasır. Elden geldiğince standartize etmek ise mümkün. Bir ara bilgisayardan yazarım ben de bir şeyler. Ama o kadar uzun oluyor ki okunacağını sanmam.

Ez cümle; ihtiyaç,planlama,ekonomi,denge ,coğrafya vb. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 24 Nisan 2025, 18:55:45Mobilden buraya 3 satır yazmak yetmeyecek, her cümle , açıklama ve önbilgi gerektiriyor. Birlik dağılımı ve teşkilatlanma ise bizde nevi şahsına münhasır. Elden geldiğince standartize etmek ise mümkün. Bir ara bilgisayardan yazarım ben de bir şeyler. Ama o kadar uzun oluyor ki olunacağını sanmam.

Ez cümle; ihtiyaç,planlama,ekonomi,denge vb.

Gözlemlediğim biraz Tümenleri bağımsız tugaylara çevirip Amerikanın Brigade Combat Team/ Armoured Brigade Combat Team yapısına geçip bunlarıda ttzalarla kurulu komando tugayları ile (stryker tugayları gibi) bir yapı kurmayı planlıyor gibiyiz. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Konu ile alakası açısından ABDdeki Brigade Combat Team Modeli

Mesajı Paylaş

Bizde 30 tanklı taburlar olduğunu düşünmüyorum. Bizde yeni bir sistem envantere katıldığında Nato/ABD sisteminde yapı ne ise o şekilde teşkilatı kurulurdu. Örnek vermek gerekirse, M-48/M-60 tankları 54 tanklı taburlar halinde teşkil edilmişti. Bunlar büyük çaplı modernizasyon geçirirse o zaman yeni teşkilata geçerler. Nitekim, Leo-1 ve M-60 modernizasyonlarındaki 170 sayıları bunu göstermektedir. Bizim Altay ihtiyaç/üretim adetleri de bunu gösteriyor. 250 tank 6 tabur demektir. Bunlardan G. Kore şanzımanları ile yapılacak ilk 85 adet de 2 tabur oluyor. O sebeple artık 30 adetlik tabur konseptini göz ardı edebiliriz. Ta ki, Nato/ABD taraflarından bu yönde bir oluşum haberi gelene kadar.

Diğer bir husus, paylaştığım teşkilat yapısına göre KKK'nın 8 zırhlı ve 14 Mkz. piyade tugayı var. Gerçi ben 9 zırhlı ve 15/16 mkz. p. var diye biliyordum ama emin de olamıyorum. Bu rakamlara Kıbrıs'taki tümenlerdeki 4 mkz. p. alayında 4 tank taburu var. Ayrıca, sabit sisteme geçmediysek bizim birlikleri harekata hazırlık düzeylerine göre bağlı tabur adetleri de farklı. Bunları göz önüne aldığımızda (eğitim birlikleri de sayarsak) 45 kadar tabur ve tabur eşiti birliği dolduracak kadar tank bulunması lazım. Bunları tamamen yeni ya da modernize görmüş tankla doldurmak istesek yaklaşık 1.900 tanka ihtiyaç var demektir. Mesajı Paylaş

Ek olarak, bizde Kıbrıs'taki tümenler dışında mevcut olan tümenler muharip gibi değil. Bunlar daha ziyade taktik tümen, yani komuta kolaylığı açısından kurulmuş, aktif birlikleri tugaylar olan birlikler. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz