Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapHindistan , Pakistan F-16'larına karşı en gelişmiş uçakları olan Su-30'ları niye göndermedi?
İki sebepten dolay:
1. Üzerlerinde en gelişmiş a2a füzeleri olan uçakları mig21 idi.
2. Ellerinde en fazla mig21 uçağı vardı. (244adet)

https://nationalinterest.org/blog/buzz/why-did-india-send-old-mig-21s-take-pakistans-f-16s-46162 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Haziran 2025, 19:40:42Sayın Marmara da aynı şeyi söyledi... Hindistan , Pakistan F-16'larına karşı en gelişmiş uçakları olan Su-30'ları niye göndermedi?

Benim anladığım PAK AWACS sistemleri Rafale'leri çok daha uzaktan tespit edip PL15 uzun menzil görüş ötesi füzeleriyle erken davranmış...Rafale'ler de eksik elektronik harp-pilot eğitimsizliği nedeniyle telef olmuş...

Hindistan kullandı Su-30'ları, havadan Brahmoslar atıldı. Ancak Su-30 uzun menzilli füzesi yok, elindeki eski R-77'ler ancak AIM-120C4 denk diyebiliriz. Pakistan F-16'ları AIM-120C5 atıyor, yani F-16'ya karşı bile zayıf kalır, PL-15 karşı hiç varlık gösteremez. Tamam jet iyi olabilir ama etkili silahı olmazsa ne işe yarar. Hindistan Rafale alırken Meteor'dan büyük beklenti içinde oldular. Forum ahalisi kusura bakmasın ama bu laf cuk diye oturur, sadece Rafale s.çmadı ve Meteor da aynı şekilde s.tı.

Mesela F-35 motoru 3.nesil jetler kadar bile performansı yok. 3 tonluk koskoca motor güçlü ama tek, yalnız. Onun yerine 2 adet F414 olsaydı daha etili olurdu, yaklaşık aynı performansı verir ve 700kg daha hafif, aerodinamk yapısı da hamile penguen gibi olmazdı. F-35B için F135 ideal motor ama A/C modelleri için tam hüsran. Çin'in J-35 bakın, alt tarafı dümdüz aerodinamik olarak şahane.

Gelelim Su-57 konusuna, motoru Ruslar kendisine layik görmedi. Şu andaki AL-41 bile KAAN'ın F110-GE-129'dan daha güçlü. Evet stealth olarak rakipleri kadar olmayabilir ama menzili, hızı, rakiplerine göre en büyük gövde içi silah istasyonu, uzun menzilli füzeleri, güçlü AESA radarı vs olarak F-35'den üstün.

Rafale menzili kısa F-16 gibi tüm görev sırasında kesin 2 veya 3 ek yakıt tankı taşır. Silah yükü taşıması sınırlı kalır bu şekilde, hava sürtünmesi artar ve hızı azalır, menevra kabiliyeti azalır, RCS değeri artar ve radara erken yakalanır. Zayıf radarı, etkisiz elektronik harp kabiliyeti, say say bitmez. 5.nesil Su-57 ile kıyaslanmayacak kadar fark var ortada. Hindistan at yarışına eşek ile yarışmaya kalkınca doğal olarak yenilmiştir. Mesajı Paylaş

Bir ara ABD Hindistanda F16V üretim hatti kuracakti, hatta Hintlilerin isterleri  dogrultusunda yeni tip bir F16 tasarlanip uretilecekti falan...

Bu anlaşma oldu mu yoksa yalan mi oldu? Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 03 Haziran 2025, 20:49:20Bir ara ABD Hindistanda F16V üretim hatti kuracakti, hatta Hintlilerin isterleri  dogrultusunda yeni tip bir F16 tasarlanip uretilecekti falan...

Bu anlaşma oldu mu yoksa yalan mi oldu?

İşin içinde Hintliler var ise kesin berbat karar gelir. F-16 işi çoktan iptal edilmiştir. 270 adetlik Su-30 ve emekliye ayrılan 180-200 adet MiG-21 ve MiG-27'lerin yerine hafif tek motorlu F-16 çok iyi seçim olurdu ama 36 adet Rafale alırız, alemi bizim olsun dediler, sonuç ortada.

Hindistan hava kuvvetleri sayı olarak da çok küçülmüş durumda. Çok acil etkili jet alımına ihtiyacı var.  Şu anda faal 300 adet jeti var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 03 Haziran 2025, 21:00:57
Alıntı yapılan: Gökbörü - 03 Haziran 2025, 20:49:20Bir ara ABD Hindistanda F16V üretim hatti kuracakti, hatta Hintlilerin isterleri  dogrultusunda yeni tip bir F16 tasarlanip uretilecekti falan...

Bu anlaşma oldu mu yoksa yalan mi oldu?

İşin içinde Hintliler var ise kesin berbat karar gelir. F-16 işi çoktan iptal edilmiştir. 270 adetlik Su-30 ve emekliye ayrılan 180-200 adet MiG-21 ve MiG-27'lerin yerine hafif tek motorlu F-16 çok iyi seçim olurdu ama 36 adet Rafale alırız, alemi bizim olsun dediler, sonuç ortada.

Hindistan hava kuvvetleri sayı olarak da çok küçülmüş durumda. Çok acil etkili jet alımına ihtiyacı var.  Şu anda faal 300 adet jeti var.

Adamlar nükleer güç hava kuvvetleri neredeyse K.Kore hava kuvvetleriyle yarisacak..

ABD aynı teklifi bana yapsa üstüne atlarim...teknoloji transferi,yerli üretim ile birlikte soyle 250 tane "F16T" lütfen...zamanla yanina 150-200 tane Kaan eklerdik...

Tadindan yenmez...

Neyse, Hintliler "ilginç" millet...

Türkiyeyi boykot edip Turist gondermeyeceklermis...memlekette daha az Hintli olcak yani?..çok "uzuldum" 🤪 Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

müslüman düsmani inekci millet hindular Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz