KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
96 (45.3%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (18.9%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (11.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
18 (8.5%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.5%)

Toplam Oy Verenler: 212

]

#1331
acayip birşey ya bu. Uçaklarla arası iyi olan bir üstad gövde kısmını benzetebildiği bir uçak var mı ? Orda burda F35e benzetiyolardı lakin ben F35 havası almadım hiç
ムゲン (mugen) - Japonca bir kelime olup ,  Türkçede "sonsuz" anlamına gelir.

Heyecan yok mugen.

Bu ucak iddialara gore 5. Nesil stealth olacak. Once bu "kaporta" ya uygun bir motor bulsunlar. Sonra o stealthlik mevzusuna geliriz!
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

#1333
Alıntı yapılan: UYVAR - 15 Haziran 2019, 23:03:51
Heyecan yok mugen.

Bu ucak iddialara gore 5. Nesil stealth olacak. Once bu "kaporta" ya uygun bir motor bulsunlar. Sonra o stealthlik mevzusuna geliriz!
Hocam ben stealth (senden kopya çektim ne zormuş şunu yazmak) özelliğine pek takılmıyorum. Bugün olmasa yarın illaki radarlar bu düşük ize çare bulacaklar. Ha önemli bir yetenek mi hiç tartışmasız önemli ama 2035te seri üretime girecek bir uçağın 2035teki radar teknolojisine göre ne kadar görünmez oldugu önemli. Diyelimki radar bu uçağı yada stealth olan herhangi bir uçağı gördü ne olacak ? Karşı tarafa "yalan söyleme bizim uçak stilt bir kere" mi dicez. Yani benim için bu uçağın aesa radarı ve taşıyacagı hava - hava füzesi görünmezliğinden daha önemli. en ölümcül iki özellik benim için bu ikisi.
ムゲン (mugen) - Japonca bir kelime olup ,  Türkçede "sonsuz" anlamına gelir.

Gövde o kadar ince görünüyor ki. İlk tırmanışta ortadan ikiye yarılmazsa iyidir. Ben hala kanatlarınıda çok tuhaf buluyorum. Çin malından hallice.
Tasarımında çok orantısızlık var. F-15/F-22 arası birşey yapsaydık keşke. Veya kimsede olmayan bir tasarım.

Japonlar bile kendileri uçak yapmaktan vazgeçip F-35 almaya başladı. Bizimkiler daha tasarımı bile daha şekline oturtamadı 2035'e bu uçağı nasıl yetiştirecekler nasıl altından kalkacaklar merak ediyorum. Hürjeti bile uçurup seri üretime geçerlerse bizim için büyük başarıdır.

Üzülüyor musunuz uçak yapacağız diye bu ne kara bağlamalar böyle.
beğen

Alıntı yapılan: serkan - 16 Haziran 2019, 01:02:16
Üzülüyor musunuz uçak yapacağız diye bu ne kara bağlamalar böyle.

Aksine inşallah 2035'e değil Türkiye'nin 100'üncü kuruluş yıldönümü olan 2023'e prototipini olsun uçarken görürüzde göğsümüz kabarır.

#1338
Atak 2 nin mokapı çok kısa bir sürede fuara yetiştirilmek istendi. O yüzdende kötü bir çalışma ortaya çıktı. Ben olsam artık bu fuarda çıkmasın der o mokapı çöpe atardım. Haa onlar atmadı ayrı. Yani yapamadıklarından beceremediklerinden değil. Yetiştirme telaşı yüzünden oldu.

MMU için yukarıdaki fotodan nasıl bu kadar eleştri çıktı anlayamadım. Ben fotoya baktığımda önü neresi arkası neresi onu bile anlayamadım doğrusu.

Durun bakalım bi görelim önce birleşmiş halini.

Ha bu arada Japonlar uçak yapmaktan vazgeçmedi. X2 5 nesil bir uçak. Bu projede ki kazanımlarını 6. Nesil bir uçak üretmek için kullanma kararı aldılar. Projeleri devam ediyor.

Bu haliyle hiçbirşey anlaşılmıyor


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat