Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: leventkepir - 06 Ağustos 2018, 12:10:40
Atatürk, İsmet Paşa ve silah arkadaşları bence hepimizin siyaset üstü ortak değerleridirler ve belli bir zümrenin tekelinde değildirler.  Atilla İlhan bildiğim kadarıyla komünistti e İsmet Paşa da komünist olmayınca haliyle karşı çıkacak.

Olur mu hiç! Ne Komünisti? Bildiğin Kemalisttir. Bir Kemalist nasıl olması gerekiyorsa kendisi öyledir.

Milli Mücadeleye omuz verenler elbetteki, değerli insanlardır fakat yeri geldiğinde Milli Mücadeleye muhalefet etmiş olanları da vardır. Büyük Atatürk, bizzat kendisinin kaleme alarak CHP Genel Kongresinde okumuş olduğun NUTUK adlı eserinde; arkadaşlarına ağır tenkitlerde bulunmuştur. NUTUK' u okudunuz mu bilmiyorum lakin şayet okumadıysanız; okumaya ilk önce oradan başlamanızı tavsiye ederim. Bir örnek vermek gerekirse, hemen aklıma gelen tenkitlerden birisi de -aklımda kaldığı kadarıyla- şöyleydi. Milli Mücadele komutanlarından Sakallı Nurettin Paşa' nın; hak etmediği unvanlar peşinde koştuğundan, orduyu yanlış komuta ettiğinden bahisle Nurettin paşa' yı ağır şekilde eleştirmiştir. Her Önüne gelene Gazilik unvanı verilmez fakat milletimiz savaş meydanında şehadete kavuşmuş her Türk askerine şehitlik mertebesini layık görmüştür -der. Ve bir yandan Nurettin Paşa'' yı eleştirirken, diğer yandan son derece ikna edici bir şekilde; akıl ve mantık kurallarını tam anlamıyla kuşatırcasına konuya açıklık getirir. Dikkatinizi çekerim; Atatürk bu eleştirileri bizatihi kürsüden arkadaşlarının yüzüne karşı okumuştur. NUTUK bu itibarla hem Milli Mücadele' nin analizi, hem kendince bir öz eleştiri, hem de milletine karşı hesap vermektir. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele döneminde karşılaştığı zorlukları, ihanetleri, gördüğü basiretsizlikleri bir bir anlatmıştır.

Buradan hareketle; Büyük Atatürk kendi silah arkadaşlarını dahi eleştirebiliyor da -hemde gözlerinin içine baka baka- ben niye eleştiremeyecek mişim? 
Linkback: Ynt: Sohbet...

#611
Atilla İlhan'ı internette araştırdım. Komünist deniyor. Ben internetin yalancısıyım kitaplarını okumadım. İnternette ayrıca İsmet Paşa hakkında da ileri geri konuşuluyor. RTÜK denetleme yapmıyor. Bu yüzden bilgi kirliliğiyle dolu. İnternetten öğrendiyseniz hatalı olabilirsiniz. Ben Nutuk'un ince bir versiyonunu okudum. İsmet Paşa övülüyor. Bence RTÜK'ün acilen dedikoduları önlemesi lazım. Ben de internetten ve televizyondan 2-3 yıl önce Atatürk'ün ölümüyle ilgili saçmalayan(siroz değil zehirlenme- İsmet İnönü'nün mason olması - onun haşa huzurda öldürttüğü yönünde saçma sapan iddialar) ispatlandı zannederek köşe yazarları yüzünden saçmaladım. Hepsini sildirtmeye çalışıyorum silinmiyor. Yani demek istediğim. Televizyon Radyo ve İnternetten duyduklarınıza inanmayın. Kitap ısmarlayıp okuyun. Bunlar yalancı insanlar ve elimizde o büyük insanların kitapları yani birinci el kaynaklar var. Bir yıl önce biryerlerde okudum birileri büyükler hakkında asılsız iddialar var diyordu ben de okumaya karar verdim. İnternetten PDF indirdim. Þimdi de kitap olarak internetten İsmet İnönü - Hatıralarım, Nutuk, ve dediğiniz kitabı ısmarladım. PDF dosyası değiştirilmiş olabilir diye gerçeğini ısmarladım. Ama pdf de de Atatürkçü olduğu gözlerden kaçmıyor. Yani İsmet Paşa ile Atatürk ayrılamaz. Demek istediğim İnternetten sadece alışveriş yapılabilir çok yoğun bilgi kirliliği var ve işin tuhaf yanı RTÜK bunlara dava bile açmıyor toplum zehirleniyor. Yemin ederim televizyonda bile varlar. Tezkip metinlerini göremedim. Ceza alsalardı haberim olurdu. İnternet gazetelerini takip ederim. Öyle olunca halk da yanlış anlıyor. Yani topluma yanlış bilgi veriliyor. Bu büyüklerin kitapları bir de okullara dağıtılmıyor. Nutuk var ama Hatıralar yok. Ben okulda Nutuk'a rastladım ama Hatıralar'a rastlamadım. Kitap sayıları yetersiz. Demek istediğim internette herkes sallıyor. Kitaplar birinci el kaynaklar olarak değerli. Yoksa atıf yapacak olsak şu fesli kötü nün gözünde Atatürk ne ki bunlar anlatılıyor ve ceza almıyorlar. Halk da doğru zannediyor yani yürütme işlemiyor. Þimdi bu site davada yeralacak diye yazıyorum. Lütfen yürütmeyi çalıştırın. RTÜK göreve. İnsanlar da artık kaynak belirtsinler bilgi kirliliğine son. Devletin yayınladığı ders kitapları kaynak olarak kullanılabilir.

Devletimizin wikipedia gibi resmi bir ansiklopedisi bile yok. Yalan haberler havada uçuşuyor ve madur olan halk.

#612
Yürütmeden gelen devlet adamlarına soruyorum. Cinler var mı? Merak ediyorum. Daha önce MİT'e bilgilendirsin diye mail attım gelmedi. Suç mu?

#613
...

Alıntı yapılan: leventkepir - 06 Ağustos 2018, 16:03:55
Yürütmeden gelen devlet adamlarına soruyorum. Cinler var mı? Merak ediyorum. Daha önce MİT'e bilgilendirsin diye mail attım gelmedi. Suç mu?

Þaka mı bu? Gerçekten de ''Cin' ler var mı'' diye MİT' e mail mi gönderdin?

#615
Valla gönderdim. Bir ara arkadaşlar arası muhabbet döndü AKP cinler yüzünden kazanıyor diye, boğazıma kadar geldi, ben de yazdım cevap vermediler.

Ben birşey sormak istiyorum. 2002 yılında Türkiye 'nin şu andaki kadar silahı (yerli ve milli) var mıydı yok muydu. Yani bunlar gizleniyor muydu? Lütfen yetkililer cevap versin.

Alıntı yapılan: leventkepir - 07 Ağustos 2018, 19:58:28
Ben birşey sormak istiyorum. 2002 yılında Türkiye 'nin şu andaki kadar silahı (yerli ve milli) var mıydı yok muydu. Yani bunlar gizleniyor muydu? Lütfen yetkililer cevap versin.

Yoktu! Cobra araçları, Fırtına obüsleri  vs vardı ama, çoğu sistem yoktu. Bazı şeylerin temelleri vardı ama; Atak, Altay, Milgem, SOM, Bayraktar vs yoktu mesela. Bu kadar çok sistemin gelişmesinde devletin projeleri ve desteği kadar, özel sektörün de kendisini çağa uygun şekilde geliştirmesi önemli rol oynadı!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#618
Teşekkür ederim. Benim esas merak ettiğim m60 tanklarını lisans altında da olsa üretebiliyor muyduk? Yani fabrikalar dış desteksiz M60 yapabiliyor muydu. Ben f16 lar gibi yapamıyor motor dışarıdan geliyor sanıyordum ve hatta kobra araçlarında dışarıdan gelen motorun kullanıldığını biliyordum. Bunlar doğru mu?

M60 tanklarını üretmedik. Hepsi hazır alım hatta ikinci el. Ancak askeri fabrikalar pek çok parçasını üretebiliyor. M60 tanklarını modernize ettik ama. M60T tanklarını İsrail ile birlikte modernize etmiştik. Tanklarda da, Cobra araçlarında da, F-16'larda da şu an olduğu gibi motor dışarıdan alınıyordu.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat