OMTAS PROJESİ

Başlatan AVCI, 04 Kasım 2009, 19:46:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapTürk yapımı OMTAS tanksavar sisteminin bir sonraki sevkiyatı Kosova'ya ulaştı.



Savunma Bakan Vekili Ejüp Makedonci, Türk devlet şirketi Roketsan ile Aralık 2023'te imzalanan OMTAS tanksavar füze sistemlerinin bir sonraki sevkiyatının Salı günü Kosova'ya ulaştığını duyurdu.

https://www.koha.net/tr/arberi/sistemi-anti-tank-turk-omtas-arrin-ne-kosove

Linkback: Omtas Kosova'da.

       ıır güdümlü ki ses hızının iki üç katı ile ile uçan hava savunma füzeleri bile lazer ile köreltiliyor ise ona göre çok daha düşük hızlarda giden anti tank füzeleri hayli hayli köreltilebilir.
       Bu yüzden bu açığı kapatmak için envanterdeki tow füzeleri gibi veya yeni nesil fiberoptik kablo güdümlü füzeler gibi veya her ikisindende bir antitank füzesi geliştirilmelidir. Önemli bir Sorun var özellikle towların ömrü dolmadan bu iş haledilmelidir.

Birincisi drıcm henüz kara araclarına entegre edilmedi

İkincisi bir tanesini,iki tanesini kör etti diyelim üçüncüsü hedefi vuracaktır..

Onun yerine brimstone gibi Mwr"yani microwave radar mikrodalga radar başlıklı füze geliştirsek.
Herşey kızılelma için

       Brimstone tarzı bir füze zaten yapılmalı havadan karadan denizden atılan modelleri ile beraber sürü kamikaze Deniz ve hava araçlarına karşı tanklara karşı etkin kullanıbilen bir silah bu ayrı bir konu

        ıır güdümlü füzeler de 1 de vuramadıysan 2 de 3 te hiç vuramazsın sürpriz faktörü ortadan kalkar hatta mevzin tespit edilip vurulabilir o yüzden hızlıca mevzi değiştirme çok önemlidir ilk atışta isabet çok önemlidir.
     
       drıcm tanklarda kullanılmaya başlanmıştır bile bunu kimse söyleyemez sürpriz faktörü yaratmak için. Uçakta kullanmayı akıl eden tankta kullanmayı mı akıl etmez.

Sn.fadakarasker kullanmaya başlıyan varsa illa duyulur

Dünyada bunun tek örneği laze güdümlü mühimmatı karıştıran Rus shatora'dır


Kasteddiğim şey aynı anda 3 mühimmat atmak

Zaten çoğu tankda pulat,akkor gibi aktif koruma sistemleri var,lazer ve füze ikaz sistemleri var,radarlar var
En kötü kendilerini süsleyip kaçıyorlar

Günümüz tanklarına bir adet tanksavar göndermek cimriliktir.
Herşey kızılelma için


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat