Beyaz Saray: Grönland'ı ilhak önceliğimiz

Başlatan SKYWOLF, 07 Ocak 2026, 02:17:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABD "ilhak" dedi! Beyaz Saray: Grönland'ı ilhak önceliğimiz

Beyaz Saray, Donald Trump yönetiminin Grönland'a sahip olmak için "ABD ordusunu kullanmak da dahil" çeşitli seçenekleri değerlendirdiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, AA muhabirinin sorusuna verdiği yazılı yanıtta, Trump yönetiminin Grönland ile ilgili yaklaşımını değerlendirdi.

Leavitt, yanıtında, "Başkan Trump, Grönland'a sahip olmanın ABD'nin ulusal güvenlik önceliği olduğunu ve Kuzey Kutbu bölgesindeki düşmanlarımızı caydırmak için hayati önem taşıdığını açıkça belirtmiştir. Başkan ve ekibi, bu önemli dış politika hedefini gerçekleştirmek için çeşitli seçenekleri tartışıyor ve ABD ordusunu kullanmak da her zaman Başkomutan'ın elinde olan bir seçenek." ifadelerini kullandı.

Leavitt'in yanıtı, Başkan Donald Trump'ın stratejik amaçlarla adaya sahip olma arzusu konusundaki son açıklamasının ardından geldi.

Trump önceki günkü açıklamasında ulusal güvenlik gerekçesiyle Grönland'e sahip olmaları gerektiğini ve bunun özellikle Rusya ile Çin'e karşı bir güvenlik önceliği olduğunu ifade etmişti.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/abd-ilhak-dedi-beyaz-saray-gronlandi-ilhak-onceligimiz-43078435

Bu konu önümüzdeki dönemde epey gündemde olacak gibi...
Linkback: Beyaz Saray: Grönland'ı ilhak önceliğimiz
  • Gösterim 755 
  • Genel Askeri Konular Ve Stratejik Değerlendirmeler
  • 7 Yanıtlar

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Danimarka'nın nükleer silah üretmesi gerekiyor bu durumda.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

https://www.instagram.com/reels/DTK74vXjHVz/

Nadir elementler dışında farklı bir neden olduğu daha tartışılıyor.

Ya o da birşey mi, ben Trump seçilmeden önce, bunlar liderlerini yönetmek varken sorunlu Ortadoğu işgalleri yerine niye direnmeyecek Avrupalıların topraklarına çökmüyorlar ki diye yazmadım mı forumda ;D  ;D

Aklın yolu bir demek ki

ABD 20 dk.lık operasyonla alır görland'ı
Herşey kızılelma için

ABD'ye güveniyorum, Grönland'ı öyle veya böyle alır. Hatta Danimarka ana topraklarını da alır...

Bu forumda pembe kıçlı Avrupalılara zerre kadar acıyan var mı? Bence yok. Savunmaya para vermeden elaleme demokrasi havarisi kesildiydiler.

Ha bu arada, zıkıyı gören ingilizler yeniden AB üyesi olmak istiyorlarmış, &60 küsür çoğunlukla. Hesapta ABD ile ticari ortak olacaklardı. Ama baktılar ki ABD ingiliz mülklerine çöküyor teker teker, küfrederek ayrıldıkları AB'ye geri katılmak istiyorlar.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat