TAYFUN Balistik Füze

Başlatan カメせ, 16 Ekim 2022, 21:30:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: ocelot - 30 Temmuz 2025, 12:34:21Anti gemi balistik füze kendini ispat etmiş bir silah değil. Bir sürü hayranı var ama atıldığı andan itibaren ben geliyorum diye bağıran bir şey ve terminal aşamada hızı 1.5 macha falan düşüyor.

abd niye tenezzül bile etmiyor mesela böyle bir silah üretmeye diye düşünmek gerek.
Balistik anti gemi füzesi kimsenin yok. Bir tek Çin, 2000km menzilli DF serisi ile bunu denedi. "Carrier Killer" olarak. Hatta Çin ana karasında uçak gemisi maketleri üzerine atış yaptılar.
Ama Rusya'da dahil herkes kontrollü uçuş yapabilen HGV üzerine odaklanıyorlar. Hem HSS'lerden vurulmaları daha zor, hem de MIRV olarak kullanım opsiyonu ile, çok daha etkin ve ekonomikler.
Linkback: Ynt: TAYFUN Balistik Füze

Alıntı yapılan: Yasar - 30 Temmuz 2025, 13:18:22
Alıntı yapılan: KARACI - 28 Temmuz 2025, 19:49:26E tabii artık boyutlar falan ortaya çıkınca 250+ demek komik oluyor.Balistik fuzeler konusunda oldukca ketumuz yıllardir.Lakin iceriyi bilenler 1000km+ eşigini yillar once astigimizi biliyordu.Rahat rahat konusalim oyleyse,ben tamamen bir iddia atayim ortaya,şu anda net olarak 2000+ erimlerde teknolojik kabiliyetimiz oldugunu dusunuyorum.İddia ediyorum.
Sn Karacı,
Kabiliyetimizin olduğu da şüpheli. Uzaya çıkıp, tekrar hedefine yönelen bir füzemiz yok. Olsa testi yapılmış olurdu.
Daha yeni Sonda roketleriyle denemeler yapıyoruz. Uzaya çıktıktan sonra füzenin, "re-entry" safhasında atmosferde yanmadan doğru açıyla atmosfere girip hedefine yönelmesi lazım. Bunu yapabilmiş füzemiz yok benim bildiğim kadarıyla. Şu ana kadar sadece quasi ballistic, yani yörüngesi bastırılmış balistik füzeler ateşledik. Atmosfer dışına çıkmadı hiçbiri.

Cenk, bunu yapabilecek gibi görünüyor. Ama ondanda haber sızmıyor. Atışı yapılsın. Duyarız hemen.

Yaşar hocam fuarları gezerken sıkıştırmayı seviyorum biraz.Arkadaşlar sır vermiyor tabii ki çok normal olarak fakat ben o bıyık altı gülümsemelerden,mimiklerden falan çıkarttığım sonuçları daha sonraları takip ederek, kendi anlayışımı da test ediyorum.Genelde doğru çıkarımlara ulaşabiliyorum.Cenk füzesi için de ufak ufak seri üretim olduğunu düşünüyorum, aslında beni buna inandıran adını bilmediğimiz başkalarının da olduğu bilgisini kapmış olmam.Murat İkinci'de benzer şeyleri satır aralarında söylüyor aslında.Putty'nin tabiri ile oraya getirilen ''odunlar'' benim için çok bir şey ifade etmiyor.
 Bir de şu var, Pakistan ile artık neredeyse askeri konsolidasyona giden ilişkiler var,O'nların BF mazisi ve tecrübesi bizim önümüzde,bunu da hesaba katalım.Somali için düşünülen yeni test sahası vs deyince artık parçaları birleştirmek kalıyor geriye. Marmara bey tabii karşı çıkıyor,mühendis adam gördüğünü yorumlar,somut bakar,bu füze bu haliyle oralara gitmez der,bende ilme saygı duyar uzatmam.Başka taraftan anlatmaya çalışırım,yine putty den alayım,biraz da gönül gözü lazım.Biz artık buraların ülkesiyiz,yarın 2000 km menzilli BF testi yayınlansa nokta kadar şaşırmam.Benim söylediklerimin bir önemi yok tabii ki,ortada ne varsa odur,gerisi dedikodu.

Daha önce güvenlik bürokrasisinin tepe noktalarında görev yapıp emekli olan bazı kişiler, 15-20 sene önce 1000 km menzili aştığımızı söylemişlerdi. Eğer başka saiklerle manipülasyon yapmıyorlar, yani doğruyu söylüyorlarsa bu füzeler nerede denendi? Aklıma sadece Çin ile yapılan füze anlaşması geliyor. Belki de anlaşmanın bir parçası olarak bu füzeler Çin'de denendi.

Bende hatırlıyorum tümgeneral Armağan Kuloğlu bunu ifade etmişti

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz